Nieuws & events

Attitude VS Boksen

Maak je klaar voor iets nieuws...

Voor het WIJ-project werken we in Antwerpen samen met de Boxing Academy om op een andere manier attitudetraining te geven en over te brengen op onze jongeren. Bekijk het filmpje en voel de inspiratie

Lees meer
Geschreven op 09/03/2017
Delen: 

Re-integratie

De nieuwe wet Peeters “ wendbaar, werkbaar werk” brengt heel wat veranderingen met zich mee op de arbeidsmarkt, onder meer de re-integratie van langdurig zieke medewerkers.

Lees meer
Geschreven op 07/03/2017
Delen: 

5 gouden sollicitatietips

Lees hier de 5 gouden solliciatietips van onze collega Hilde Cooman, outplacement specialist:

1. Begin je brief niet alleen met de reden waarom je de vacature interessant vindt, maar vertel je toekomstige werkgever vooral waarom je geïnteresseerd bent in het bedrijf.Ga hun bedrijfscultuur na en neem hun krachtige woorden mee in de rest van je brief. Daarmee trek je de werkgevers onmiddellijk mee in je verhaal.

Lees meer
Geschreven op 20/02/2017
Delen: 

Jobbeurs Veurne

Na de succesvolle eerste editie van de jobbeurs vorig jaar, met meer dan 1.000 bezoekers, organiseren Veurne@Work en Stadsbestuur Veurne samen met partners VDAB, Unizo en Voka een tweede editie van de Jobbeurs op dinsdag 7 maart 2017.

Ook wij zijn aanwezig, kom dus zeker langs op onze stand!
Bekijk hier de affiche.

Lees meer
Geschreven op 20/02/2017
Delen: 

Work Action Hero

Geweldig nieuws ontvangen: we zijn 1 van de winnaars van de Work Action Hero met ons event "The Voice".

Tijdens dit event krijgen al onze kandidaten één minuut de tijd om 4 uitzendconsulenten te overtuigen met hun Elevator Pitch. Overtuigt de kandidaat de consulent, dan drukt deze op een knop binnen de minuut en draait de stoel om. Daarna volgt er een uitgebreide kennismaking met de mogelijkheid om vacatures te matchen.

Lees meer
Geschreven op 17/02/2017
Delen: 

Reply's uit de arbeidsmarkt

Blog en wederblog... Woord en wederwoord... Een plejade aan gastbloggers en -blogsters van divers pluimage spart met Fons Leroy over thema's die de arbeidsmarkt van vandaag en morgen beroeren. De blogs vertrekken vaak van een voorval, studie, uitspraak of ontmoeting in een bepaalde context of een bepaald tijdsgewricht. De aanleiding voor de blog is dan ook tijdsgebonden. Het onderwerp zelf is - helaas - niet van voorbijgaande aard, maar heeft betrekking op vastgeroeste vooroordelen, institutionele imperfecties, starre statuten, knagende knelpunten, organisationele onvolkomenheden of passieloos personeelsbeleid.

Met dit boek wil auteur Fons Leroy inspiratie bieden voor iedereen die begaan is met talentmanagement, diversiteit, innovatie, HRM, lang leuker leren, werkgoesting en gelijke kansen

Lees meer
Geschreven op 30/01/2017
Delen: 

Jobdate 14/02

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar? Heb je zin om er in te vliegen? Kom dan naar onze JOBDATE!!

SBS Skill BuilderS geeft, i.s.m. jeugdhuis Tydeeh, jonge werkzoekenden een unieke kans om met lokale ondernemers in contact te komen. Bovendien krijg je de mogelijkheid om tijdens persoonlijke gesprekken met recruiters jouw kwaliteiten en troeven in de verf te zetten.

Lees meer
Geschreven op 18/01/2017
Delen: 

Beste Wensen

De Skill BuilderS wensen u graag een gezond, authentiek jaar toe vol gedrevenheid en passie!

Op ons kerstfeest, maakten we even tijd om deze boodschap wat extra kracht & glinstering te geven. Wij staan alvast met een pak enthousiasme klaar voor u.

Lees meer
Geschreven op 12/01/2017
Delen: 

Christmas Tale

"De eerste keer dat ik Lena* zag, herinner ik mij nog goed. Ze droeg een zwarte trui met oortjes aan de kap en make up die niemand zou staan maar haar wonderlijk genoeg paste. Ze was een schoolverlater en zoekende. Zoekende naar welke job bij haar past, waar ze goed in is en bovenal wie ze eigenlijk is. Doorheen de begeleiding vertrouwde ze mij zaken toe. Dat ze bijvoorbeeld gek is op muziek, dat ze verliefd is op haar beste vriend maar het niet durft zeggen, dat ze erg onzeker is, weinig zelfvertrouwen heeft en dat ze zich eigenlijk vaak dom voelt.

De moeilijke zoektocht naar werk hielp ook niet. Lena zat erg in de knoop met zichzelf en voelde zich niet goed in haar vel. Ik stelde haar jongerenbegeleiding voor en daarmee ging ze akkoord - als ik mee zou gaan. We zijn samen geweest en het hielp Lena om haar verhaal kwijt te kunnen. Ze had ondertussen ook gesolliciteerd bij Bellewaerde. Op onze volgende afspraak kwam ze huilend naar me toe. Ze had een mail gekregen dat ze 'maar' reserve stond bij het pretpark. Ik belde naar Bellewaerde en vertelde dat Lena een goede kandidate is. De week erop belde Lena me vol blijdschap dat ze mocht starten.

Ondertussen zijn we een paar maanden verder. Regelmatig stuurt Lena mij eens een berichtje. Momenteel werkt ze als winkelmedewerkster, maar in het seizoen staat ze steevast weer paraat in Bellewaerde. En... haar beste vriend heeft toegegeven dat hij ook verliefd is op haar. Het jaar 2016 is toch goed uitgedraaid voor Lena."

*Lena is een fictieve naam

Lees meer
Geschreven op 23/12/2016
Delen: 

Opzegtijd presteren na het ontslag: "Kijk uit naar de toekomst!"

Als je na een ontslag nog opzegtijd moet presteren, is dat niet altijd gemakkelijk. Areta Lombary van SBS Skill BuilderS legt uit waarom je er alles aan moet doen om je werk degelijk te blijven doen tijdens die periode.

"Je opzegtijd presteren is niet altijd evident. Dit hangt natuurlijk af van de sfeer op de werkvloer en je verhouding met je werkgever. Daarbij is de ene opzegtijd langer dan de andere", vertelt Lombary. "Je moet sowieso proberen je werk degelijk te blijven doen en met je collega's een goede verstandhouding te onderhouden. Gewoon al voor je eigenwaarde alleen! Ik denk dat niemand er zich goed bij voelt om zijn opzegperiode zomaar aan zich voorbij te laten gaan."

Met je werkgever kan je bepaalde afspraken aangaan die je laatste werkweken draaglijk, of zelfs aangenaam, zullen maken. "Misschien wil je meer van thuis uit werken of wil je net meer bij je collega's zijn en bepaalde zaken in team afhandelen. Mogelijks wil je geen nieuwe zaken opstarten waarvan je de deadline niet meer zou meemaken. Zorg dat je zo'n dingen bespreekbaar maakt!"

Lees meer
Geschreven op 21/12/2016
Delen: