Nieuws & events

25ste SBS HR unchdebat

Het 25ste SBS HR Lunchdebat - een jubileumeditie! - dat plaatsvond op 7/12 in het mooie kader van Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem, zoomde in op het thema van de voorbije SBS HR Summit (op 3/10): "Disruptie van de economie - Creatie van een nieuwe arbeidsmarkt - Nieuwe opportuniteiten voor human resources".

Onze gastheren Jens Van Mol, Raph Verbruggen en Olivier Van den Broecke vertoefden in interessant HR-gezelschap: bedrijven around the table waren Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Microsoft, KPMG Support Services, VDAB, Agoria, Fromunion en Ryhove.

Lees meer
Geschreven op 14/12/2017
Delen: 

Christmas Tale 1 - Een sollicitatiegesprek onder de kerstboom

Wie draait zich om voor jouw kwaliteiten?

Net zoals in de talentenjacht The Voice krijgen 60 kandidaten een echte kans en een diepgaand interview. Niet op basis van looks, maar op basis van content, enthousiasme en aanvoelen. Met de spannende vraag: wie draait zich om voor mijn talenten?

Lees meer
Geschreven op 12/12/2017
Delen: 

Hoe op een gezonde manier medewerkers aantrekken, ontwikkelen en binden aan je organisatie?

De juiste man/vrouw op de juiste plaats aanwerven. Talenten ontdekken, ontwikkelen en binden aan je bedrijf. Gezonde organisaties uitbouwen.

Interessante HR-topics in een razendsnelle VUCA-wereld.

Wil je graag meer info? Ontdek hier alvast een voorproefje of neem rechtstreeks contact op met Olivier Van den Broecke.

Lees meer
Geschreven op 06/12/2017
Delen: 

Work Action Heroes

Al kennisgemaakt met de Work Action Heroes van SBS Skill BuilderS?

Na het boek.... the movie! Dat beloofde VDAB aan bedrijven en organisaties die succesvolle verhalen rond inclusief ondernemen op de Work Action Heroes website plaatsten. SBS Skill BuilderS waagde haar kans met het project "Pitch4Work" en... werd beloond. De 'Work Action Heroes' bij SBS Skill BuilderS begeleiden en ondersteunen dagelijks werkzoekenden in hun zoektocht naar de job van hun leven. Hoe? Ontdek het in onderstaand filmpje.

Lees meer
Geschreven op 28/11/2017
Delen: 

Economische disruptie bezorgt HR nieuwe opportuniteiten

Een terugblik op de SBS HR Summit.

Artikel verschenen in het novembernummer van HR Magazine

De vijf sprekers op de zesde SBS HR summit zagen een overwegend positieve weg naar de toekomst. Disruptie creëert wel een nieuwe arbeidsmarkt. Aan HR om in te spelen op nieuwe mogelijkheden.

Lees meer
Geschreven op 27/11/2017
Delen: 

HR moet in strategische driehoek

Digitalisering is vandaag tegelijk een uitdaging en opportuniteit voor een HR-afdeling. HR verdient een strategische rol in de organisatie, vindt Yves Slachmuylders, partner bij McKinsey. Het zijn enkele speerpunten van zijn keynote op de SBS HR Summit, die op dinsdag 3 oktober voor het zesde jaar op rij plaatsvond.

Lees meer
Geschreven op 20/10/2017
Delen: 

Digitalisering en jouw job

Bereid je voor op cobotisering

25 procent van de Vlaamse werkgevers vindt bijleren nog altijd geen prioriteit, ook al gaat de digitale transitie verder. Op onze HR Summit werden de puntjes op de i gezet over digitalisering en jouw job van morgen. Sprekers waren onder meer de CEO van Ericsson Belux Saskia Van Uffelen en VDAB-directeur Fons Leroy: "Werk aan nieuwe vaardigheden, je hebt ze nodig."

Lees hier het volledige artikel dat verscheen in De Standaard.

Lees meer
Geschreven op 18/10/2017
Delen: 

Attitude VS Boksen

Maak je klaar voor iets nieuws...

Voor het WIJ-project werken we in Antwerpen samen met de Boxing Academy om op een andere manier attitudetraining te geven en over te brengen op onze jongeren. Bekijk het filmpje en voel de inspiratie

Lees meer
Geschreven op 09/03/2017
Delen: 

Re-integratie

De nieuwe wet Peeters “ wendbaar, werkbaar werk” brengt heel wat veranderingen met zich mee op de arbeidsmarkt, onder meer de re-integratie van langdurig zieke medewerkers.

Lees meer
Geschreven op 07/03/2017
Delen: 

5 gouden sollicitatietips

Lees hier de 5 gouden solliciatietips van onze collega Hilde Cooman, outplacement specialist:

1. Begin je brief niet alleen met de reden waarom je de vacature interessant vindt, maar vertel je toekomstige werkgever vooral waarom je geïnteresseerd bent in het bedrijf.Ga hun bedrijfscultuur na en neem hun krachtige woorden mee in de rest van je brief. Daarmee trek je de werkgevers onmiddellijk mee in je verhaal.

Lees meer
Geschreven op 20/02/2017
Delen: