Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner14.jpg

Assessment & development centers

Een objectieve en heldere blik op de talenten, ontwikkelingsgebieden en potentieel van je (toekomstige) medewerker(s).

Maak zelf je simulatie

Contacteer ons

Reeds klant

Assessment of development center: Voor elke situatie de juiste potentieelmeting 

1

Assessment center

“Ik wil weten of een kandidaat geschikt is voor mijn openstaande functie”

Ontdek hier assessment

1

Development center

“Ik wil de capaciteiten en ontwikkelingsgebieden van mijn medewerker kennen”

Ontdek hier development

1
50-50
Grijs

Welke kandidaat wil je screenen?

Wat wil je meten?
Wat is het doel van de assessment

Onze visie op assessment & development centers?

  1. Inzicht in talenten en groeipotentieel van de kandidaat

Elk bedrijf is op zoek naar ‘de witte raaf’: een kandidaat met de passende competenties, relevante ervaringen die 100% fit met de waarden en noden van de organisatie. Bestaat deze witte raaf? Bij Skill BuilderS kijken we naar een breder beeld van de kandidaat en vertrekken vanuit de eigen sterktes, talenten en ontwikkelingsgebieden van de kandidaat.

  • Zo reiken we bedrijven niet enkel een geschiktheidsadvies aan maar ook een aanzet naar een gefundeerd ontwikkelingsplan om de vooruitgang van de kandidaat na aanwerving op te volgen.
  • Kandidaten krijgen mooie leeropportuniteiten aangeboden en worden bewust van talenten, passies en groeipotentieel. Kortom, waardevolle inzichten die hen helpen om werk-plek-geluk te realiseren.

 

  1. Ook het waardenpallet in kaart

Naast competenties zijn waarden en normen ook een belangrijke voorspeller van een succesvolle aanwerving. Hoe competent de persoon in kwestie ook is, een mismatch met de bedrijfscultuur blijft nefast voor verdere samenwerkingen. Tijdens een assessment of development center brengen we ook het waardenpallet in kaart d.m.v. vragenlijsten, diepte-interviews en simulatieoefeningen. Zo rapporteren we niet enkel over de match met de functie maar ook over de globale match met het bedrijf en met het team waarin de kandidaat terecht zal komen.

 

  1. 360° feedback-tool

Bij Skill BuilderS hechten wij veel waarde aan feedback en promoten wij graag een feedbackcultuur. Waar vroeger doorgaans gefocust werd op feedback van de leidinggevende naar de medewerker, tonen trends vandaag een shift naar een bredere kijk op deze feedback. Niet alleen de leidinggevende, maar ook de naaste collega’s, klanten en leveranciers kunnen waardevolle input geven waarmee de kandidaat verder aan de slag kan. De 360° feedback-tool van Skill BuilderS verzamelt feedback op een gecentraliseerde manier in een overzichtelijk rapport voor de kandidaat.

 

Wat kan je concreet verwachten?

0

Waarom Skill BuilderS als assessment & development partner?

  • Onze persoonlijke mens- en resultaatgerichte aanpak

We vertrekken vanuit de sterktes van de kandidaat en focussen op de groei van mensen. Op elk niveau, in elke functie of rol. Wat zijn de talenten, ambities en valkuilen? We brengen ontwikkelingsgebieden in kaart. We denken ruimer dan ‘geschikt’ of ‘ongeschikt’ maar geven een realistisch beeld van het groeipotentieel van de kandidaat.

  • Snel, flexibel en op maat

We schakelen snel en flexibel. We denken oplossingsgericht met je mee op basis van de noden van je organisatie. Via een online simulatie ontvang je meteen een offerte in je mailbox voor de screening van een kandidaat. En dit in het Nederlands of Frans. Heb je vragen, dan kan je online een afspraak inplannen met het Assessment-team.

  • Een pragmatisch advies in jouw taal

Ons uitgebreid netwerk van meertalige assessoren (NL – FR – ENG) zijn integere en warme persoonlijkheden die vanuit hun expertise graag met je meedenken. Ze reiken oplossingen aan die tegemoetkomen aan je verwachtingen. Via een persoonlijke login op de portaalsite krijg je toegang tot je klantendossier met nuttige info over de voortgang van de diverse aanvragen, lopende projecten en rapporten.

 

 

0
50-50
Onze klanten getuigen

Plan International Belgium

Plan International Belgium

Wat ik enorm waardeer in onze samenwerking is jullie flexibiliteit en professionele aanpak vanaf het eerste contact tot de oplevering. Skill Builders luistert aandachtig naar onze behoeften, denkt mee en vertaalt dit in waardevolle assessments. Jullie communicatie is helder en transparant. De rapporten zijn goed opgebouwd en geven ons duidelijke handvaten. Ik kijk terug op een warme en effectieve samenwerking. - Elsbeth Vogelzang - HR Change Manager

Debby - Store Manager Oh Green

Debby - Store Manager Oh Green

Wat mij bijgebleven is van het assessment is dat je via een Teams meeting toch echt een persoonlijk gevoel kan hebben. Het gesprek was totaal niet afstandelijk, waar ik eerst wel bang voor was omdat ik graag de voorkeur geef aan een persoonlijk gesprek. 

Ook had ik het gevoel dat mijn assessor Laura echt voorbereid was en zich echt in de wereld van Oh Green kon inleven. Ik voelde me niet het zoveelste nummer.

Ik was super zenuwachtig, eerst en vooral omdat ik ondanks mijn bijna 18 jaar ervaring op de vloer, toch totaal geen opleiding voor management heb gehad. Dan te weten dat je 4 uur met camera in gesprek moet met een totaal onbekend persoon.

Getuigenis Publicis Groupe

Publicis Groupe

Doorheen de dag werd ik uitgedaagd in moeilijke situaties die mij uit mijn comfort zone lokten. In één dag werden mijn sterktes en aandachtspunten getriggerd in verschillende stresssituaties. Tijdens de verschillende simulatie-oefeningen sta je er niet zo bij stil, maar tijdens de rit naar huis besef je pas hoe intens die dag werkelijk is. 

Het resultaat van deze dag verkreeg ik in een rapport waarin mijn sterke- en werkpunten werden toegelicht. Tijdens een feedbackmeeting, waarbij de assessor en andere stakeholders aanwezig waren, werden deze punten meer in detail toegelicht. Uiteindelijk leerde ik veel bij over o.a. de valkuilen van mijn sterktes en het groeitraject dat ik nog kan afleggen.

 

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor