Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-beeld.jpg
Oplossing

De medewerkers achter Assessment & Development

Wil je een realistisch assessment op maat met maximale ROI? Wil je weten of een kandidaat geschikt is maar weet je niet precies welke competenties of ontwikkelingsgebieden te meten? Wij overleggen in co-creatie en maken graag een voorstel op.

Maak kennis met onze experten

Ons team bestaat uit een kerngroep van vaste collega's en een groep gemotiveerde partnercollega's op wie Skill BuilderS vaak een beroep doet.  

0

Tamara Maerten

Na haar Master Vertaalkunde Frans, Duits & Engels ging Tamara aan de slag in rekrutering & selectie. Zij heeft intussen al meer dan 10 ervaring opgedaan als assessor van zowel uitvoerende als C-level profielen alsook als HR Business Partner en loopbaan- en outplacementcoach. 

Tamara heeft een passie voor mensen en het matchen van mensen en werk. Zij zoekt graag naar de perfecte match tussen een kandidaat en de functie, de verwachtingen en het bedrijf. Beschikt de kandidaat over voldoende zelfinzicht en veerkracht? Wat zijn de sterktes en waar liggen de groeipunten? 

Tamara hecht bijzonder veel waarde aan klantgericht handelen en candidate experience. Met een passie voor het werkveld gaat ze graag in dialoog om een advies op maat te leveren.

0
Tamara Maerten, Assessment & Development Expert
67-33
midden

Caitlin Vandenbosscche

Na haar Master Communicatiewetenschappen met als specialisatie strategisch communicatiebeleid startte Caitlin haar carrière als HR Consultant binnen commerciële rekrutering van IT & Digital profielen. Daar deed ze ook een eerste ervaring op binnen testing & assessment. 

Vervolgens maakte Caitlin haar overstap naar Skill BuilderS waar ze aanvankelijk coach was en werkzoekenden begeleidde naar de arbeidsmarkt. Vervolgens nam ze ook andere taken op zich zoals het afnemen van ervaringsbewijzen en rekrutering & selectie van nieuwe collega's als HR Ambassador. Sinds kort is Caitlin consultant binnen het Assessment & Development team.  

0
Caitlin Vandenbossche, Consultant Assessment & Development
67-33
midden

 

Hilde Brackeva

Na een master in pedagogiek en psychologische wetenschappen en internationale managementopleidingen, ging Hilde aan de slag in de financiële sector. Tijdens haar carrière bouwde ze HR-expertise uit als o.m. senior business partner en HR Talent Director.

Hilde werkt zich vlot in je businessstrategie in en vertaalt deze naar de HR- of talentstrategie die jouw organisatie voortstuwt. Ze is ook een trekker van innovatie.

0
Hilde Brackeva
67-33

Freddy Ginneberge

In zijn rol als personeelsmanager en directeur bij internationale productiebedrijven bouwde Freddy een uitgebreide HR-expertise op die hij graag toepast binnen jouw organisatie. Hij is onze expert in talent matching op teamniveau, behaalde tal van accreditaties en blijft zich voortdurend bijscholen. Freddy helpt teams graag hun volledige potentieel verder te ontwikkelen en mensen te stimuleren met hun talenten aan de slag te gaan.

0
Freddy Ginneberge
67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Terugblik op geslaagde HR Summit 2021

Nieuws
Summit

Terugblik op geslaagde HR Summit 2021

De tiende HR Summit ging – na de virtuele editie van 2020 – opnieuw door voor een live publiek. Het thema stond in het teken van de effecten van verandering op mensen en organisaties. De voorbije maanden werd transformatie in vele organisaties versneld door de gezondheidscrisis. Hoe gaat de HR Professional vandaag om met de uitdagende polariteit tussen business en menselijk kapitaal?

Rekrutering? Een zaak van de medewerkers zelf

Nieuws
Recruitment

Rekrutering? Een zaak van de medewerkers zelf

Vérder met ieders talent. Daar staan we voor bij Skill BuilderS. Want wie vandaag zijn talenten ontdekt, ontwikkelt en inzet, is beter gewapend voor de toekomst. Van een eenvrouwbedrijf dat HR advies gaf in 1986 ontpopte Skill BuilderS zich tot een HR partner met meer dan 300 medewerkers, die jaarlijks meer dan 15.000 men­sen in of naar een job coachen. Maar hoe zetten we in op rekrute­ring en duurzame talentontwikkeling van onze eigen medewerkers? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze Human Capital Manager, Ruth Van Impe, naar haar inzichten.

Meteen de juiste aanwerving

Tip
Assessment

Meteen de juiste aanwerving

Wat kost een verkeerde aanwerving je organisatie? Of hoe kan je een slechte aanwerving vermijden? Het vinden van de juiste kandidaat voor een openstaande functie is niet altijd evident. Je hebt als HR manager enerzijds de kost en tijd die je stopt in je zoektocht, anderzijds heb je na de aanwerving ook de kost van opleiding, begeleiding en inwerking vooraleer de kandidaat up and running is. Als bedrijf heb je er dus alle belang bij om meteen de juiste persoon aan te werven. Sta jij als HR Manager voldoende stil bij de gevolgen van een verkeerde aanwerving? Björn Delombaerde, Assessment & Development Manager, licht een tipje van de sluier.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor