Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/Rendieren.png
Inzicht

Ik werk dus ik ben – welke invloed heeft werk op jouw identiteit?

Voordat je verder leest, neem even de tijd om over het volgende na te denken. Als je onderstaande lijnen moet aanvullen, wat zou je opschrijven?

Ik ben …

Ik ben …

Ik ben …

Ik ben …

Ik ben …

Zo, dat was wellicht geen eenvoudige opgave, hé? Reflecteren over wie we zijn als persoon is iets wat we niet zo vaak doen. Het lijkt wel een werk voor filosofen. Toch is het mijn job om mensen hier wel eens bij stil te laten staan. Wie ben ik? Op zich al een moeilijke vraag. En ze wordt nog moeilijker in bepaalde contexten. Wie ben ik nog als ik na mijn burn-out niet meer die harder werker wil zijn? Wie ben ik als ik de functie van mijn dromen bereikt heb, maar toch niet gelukkig ben? Wat als ik op het werk mezelf niet kan zijn? Kortom in mijn job merk ik hoe sterk werk en identiteit met elkaar verbonden zijn.

Eén van mijn collega’s stelde het zo: “Aangezien ik al aan de slag was bij Skill BuilderS alvorens ik zelfs eigenlijk afgestudeerd was, voel ik mezelf een soort van ‘Skill BuilderS baby’. Voor mij is Skill BuilderS dus effectief wel een groot deel van mijn identiteit en zijn doorheen de jaren de waarden die binnen onze organisatie leven ook een evidentie geworden (met uiteraard ook de nodige valkuilen die hierbij horen).” (Isaura, regioverantwoordelijke Jump2Work Limburg)

De persoonlijkheidspsychologie stelt dan ook dat een groot stuk van onze identiteit wordt bepaald door onze sociale identiteit. Simpel gesteld: wie ik ben, wordt beïnvloed door mijn relaties met anderen en de groepen waartoe ik behoor. Zo zou ik hierboven waarschijnlijk noteren dat ik outplacementcoach en burn-outbegeleider bij Skill BuilderS ben, dat ik ben afgestudeerd als psycholoog aan de KULeuven, dat ik getrouwd ben, Limburger ben, maar toch ook nog steeds een beetje Vlaams-Brabander 😉, …

Door jezelf te zien als lid van een bepaalde groep in de samenleving eigen je je ook meteen bepaalde kenmerken toe die als typerend gezien worden voor die groep. Zo associeer ik me graag met de Limburgse warmte, vriendelijkheid en bescheidenheid, maar ook met de Vlaams-Brabantse neutraliteit.

Wanneer je behoort tot een groep die goed staat aangeschreven in de maatschappij is het fijn om je identiteit daarmee te linken en zal dat je zelfwaarde opkrikken.

Maar dit betekent ook dat je identiteit voor altijd onaf is omdat de groepen waartoe je behoort ook in verandering zijn. Wanneer je van werk verandert, wanneer je niet langer getrouwd bent, wanneer je verhuist naar een andere provincie, … verander je van sociale groep en dus ook van sociale identiteit. Ook al draag je altijd een stukje van de oude identiteit met je mee. Zo blijven in Limburg ex-Fordwerknemers zich voorstellen als ex-Fordwerknemer ook al hebben ze al lang een nieuwe job gevonden. Dat Ford-verleden zegt iets over hen, wie zij zijn en wat ze hebben doorstaan in het kader van de sluiting van hun geliefde fabriek. Op dezelfde manier zullen ook gepensioneerden wanneer ze zich voorstellen, vermelden welke job ze lange tijd uitgevoerd hebben. Hoe langer je bij een groep betrokken bent geweest hoe moeilijker het is om je identiteit ervan los te koppelen.

Wat betekent het voor jou om deel uit te maken van jouw organisatie? Wat zegt dat over jou als persoon? En zou het iets zijn waar je aan vast blijft houden tot lang nadat je de organisatie verlaten hebt?

Ik stelde de vraag aan een aantal collega’s uit verschillende hoeken van onze organisatie en ik deel graag enkele antwoorden met jullie:

“Ik heb mijn hart een beetje verloren bij Skill BuilderS. Enerzijds kan ik een job uitvoeren waar ik mensen bij kan helpen, wat me zeer veel energie geeft. Anderzijds kan ik hier volledig mezelf zijn, en ook aan mezelf werken wanneer ik dat zelf nodig vind.” (Laura, Joblink Advisor hoofdkantoor)

“I love my job! Zelfs als ik de Lotto zou winnen, blijf ik deze job zeker doen. En ik verklaar dit graag omdat Skill BuilderS zo goed aansluit bij mijn eigen waarden en verwachtingen : Gedreven zijn – eerlijkheid boven alles – deel uitmaken van een familie / team – zelfstandig kunnen werken – mensen helpen. En dat allemaal zonder bang te moeten zijn om fouten te maken.” (Katrien, Expert HR Officer, hoofdkantoor)

“Skill Builder zijn betekent voor mij openheid, respect en interesse vertonen in elkaar en in elkaars leefwereld om op die manier verbinding te creëren. Het gevoel van betrokkenheid, positieve ingesteldheid en een ‘yes we can’ mentaliteit is wat spontaan bij me opkomt ik zou denken aan waar we als persoon binnen Skill BuilderS voor staan.” (Laïla, Career Counselor Jump2Work Gent)

“Voor mij passen de waarden die hier heersen, perfect bij mijn waarden. We zijn allemaal zelfstandige mensen in een organisatie waarin er wordt uitgegaan van wederzijds vertrouwen. Ik ben geen goede controlerende leidinggevende (misschien ook wel iets té weinig), maar daardoor pas ik zo goed in deze organisatie. Tot slot is de “voeten op de grond, en handen uit de mouwen” mentaliteit ook wel voor mij. Doe maar gewoon, wees maar humble. Titels, status,… is niet belangrijk. Bewijs maar waar je voor staat door gewoon te doen.” (Rosi, Regioverantwoordelijke Outplacement Antwerpen-Limburg)

“Skill BuilderS daagt medewerkers uit om te groeien en een eigen pad van talent uit te stippelen. En ondanks het feit dat die zaken de werkdruk wel eens durven verhogen, ben ik dankbaar voor die kansen. Je kan ook gewoon jezelf zijn en dat is heel veel waard!” (Marian, Expert Career Counselor outplacement Antwerpen)

“Als mensen me vragen waar ik werk kan ik met trots vertellen dat ik deel uitmaak van de Skill BuilderS-familie en ben ik ook fier over alles wat we binnen ons bedrijf verwezenlijken. Mensen vooruit helpen en mensen laten groeien, is dat niet een van de mooiste zaken die er is? Talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten waar ze het beste tot hun recht komen, dat is Skill BuilderS, zowel voor onze coachees als voor ons als werknemer.”(Kyra, Business Development, hoofdkantoor)

“Als iemand met een zeer praktische jobinhoud maakt het mij fier om al onze locaties draaiende te houden en dat, hoe ver we ook van elkaar werken, er (in mijn geval) altijd een soort verbondenheid is bij de verschillende locaties, al is het maar voor vragen, klachten,…  Net hetzelfde met de auto’s die we beheren. Dat zijn er echt wel een pak! Als je dan een auto met de Skill BuilderS-mannetjes op ziet rijden voel je meteen een soort verbondenheid zoals ‘hé dat is mijn collega’.” (Tina, assistant fleet/facility)

Ik kreeg het oprecht warm van deze antwoorden. Hoe verschillend onze functies ook zijn en hoe geografisch verspreid we ook werken, er is een gemeenschappelijke kern terug te vinden in al deze antwoorden en dat is het Skill BuilderS DNA. Het is zo fijn om te focussen op wat we delen in plaats van waarin we verschillen. En ik vind het een hartverwarmende gedachte dat mijn collega Skill BuilderS en ik altijd een stukje van het Skill Builder DNA met ons mee zullen nemen en dat zo’n gedeeld hoofdstuk ons altijd zal verbinden. Kerst blijft bovenal een periode van verbondenheid eerder dan verdeeldheid!

Tekst: Saskia Poelmans, Psychologe & Burn-out coach

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer Saskia Poelmans of bel ons op 053/85 77 77.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Is verandering zo moeilijk?

Is gedragsverandering moeilijk?

Inzicht

Hoe komen we los van ons oude (niet gewenste) gedrag én hoe kunnen we plaatsmaken voor nieuw gewenst gedrag? Wat maakt gedragsverandering zo moeilijk? Kathy Van Deun, trainer, coach en gedragsveranderaar, licht in onderstaand inzichtsartikel toe dat veranderen een leerproces is, met vallen en opstaan.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor