Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/elisa-ph-tVEMwaR9XqI-unsplash.jpg
Inzicht

Kwetsbaarheid op de werkvloer?

Zichzelf kwetsbaar opstellen is voor veel mensen een enorme opgave. Door jezelf kwetsbaar op te stellen, stel je jezelf open voor mensen. Je geeft je bij wijze van spreken volledig bloot. De gedachte alleen al doet sommige mensen huiveren van angst. Kwetsbaarheid wordt immers vaak geassocieerd met een teken van zwakte. Maar is dat zo? Volgens Karen Genetello, coach bij Skill BuilderS, is het heilzaam om ook even stil te staan bij de kracht van kwetsbaarheid. 
 

Beantwoord vooraleer je start met lezen volgende vraagjes:

  • Wat betekent kwetsbaarheid voor jou?
  • Waarmee associeer jij kwetsbaarheid?

 

Jezelf kwetsbaar opstellen in je privésfeer?

Jezelf kwetsbaar opstellen betekent onder meer dat je deelt wat je denkt, voelt en wilt. In je privésfeer gaat dit uiteraard al makkelijker dan op de werkvloer. De drempel ligt veel lager om je kwetsbaar op te stellen ten opzichte van je partner, familie en vriendenkring. Kleine kanttekening: dit is niet voor iedereen het geval, sommige mensen zijn perfect gelukkig om als “gesloten boek” door het leven te gaan. Toch denk ik dat het ook voor hen een verademing kan zijn om met hun naasten gevoelens en reflecties te delen.

Jezelf kwetsbaar opstellen schept een diepere band met je partner, familie en vriendenkring. Door jezelf kwetsbaar op te stellen en te delen wat je écht denkt en voelt zal je een gevoel van verbondenheid krijgen, want mogelijks herkent je gesprekspartner zich in jouw verhaal. Je wordt aanvaard voor wie je bent. Eerlijk? Willen we niet allemaal aanvaard worden zoals we zijn? 

 

Kwetsbaarheid tonen op de werkvloer of tijdens een sollicitatieprocedure?

Jezelf kwetsbaar opstellen op de werkvloer of tijdens een sollicitatiegesprek is iets waaraan je bewust aandacht moet schenken. Werkgevers zijn op zoek naar sollicitanten die de juiste ervaring en kwalificaties hebben, maar evenzeer zoeken ze toekomstige medewerkers die passen in hun bedrijfscultuur en waarmee ze een echte klik hebben.

Dit wil niet zeggen dat je zomaar alles moet vertellen en je diepste geheimen moet blootleggen. Het betekent alleen dat je niet moet doen alsof alles altijd maar fantastisch is.

Het is belangrijk voor de werkgever om te weten dat je als potentiële nieuwe medewerker past in het bedrijf, in de cultuur en in het team. Het persoonlijke aspect wint meer en meer aan belang tijdens een sollicitatieprocedure en dat moet aangemoedigd worden. Als potentiële nieuwe werkkracht ben je namelijk ook deels het uithangbord van het bedrijf, jij bent een verpersoonlijking van de waarden en normen van het bedrijf. 

Jezelf kwetsbaar opstellen op de werkvloer of tijdens een sollicitatiegesprek zorgt voor een goede basis voor het creëren van een vertrouwensband. Bovendien kan je ook je authentieke zelf tonen en dát speelt ongetwijfeld in het voordeel van zowel werknemer als werkgever, toch?

Ook als werkgever doe je er goed aan om jezelf af en toe kwetsbaar op te stellen. Dit zorgt ervoor dat de werknemers jou niet zien als een soort van Superman, maar ook als een gewoon persoon met gedachten en gevoelens zoals jij en ik, een persoon die soms ook twijfelt en niet altijd de waarheid in pacht heeft. Het respect en de vertrouwensband die je zo met je werknemers creëert, is erg waardevol.

0

En nu concreet?

  • Jezelf kwetsbaar opstellen begint bij het aanvaarden van jezelf. Jij bent wie jij bent en jij mag er zeker en vast zijn!
  • Doe aan zelfzorg; wat voelt voor jou momenteel het beste aan? (stel jezelf die vraag dagelijks)
  • Bescherm jezelf als anderen niet goed omgaan met jouw kwetsbaarheid, je kan bijvoorbeeld het gesprek een andere wending geven    
  • Gun jezelf de tijd; jezelf kwetsbaar opstellen is een leerproces en dit gaat niet in 1, 2, 3

 

“Als je kwetsbaar bent, zien mensen ook je kracht.

Als je enkel kracht uitstraalt,

bouw je een muur om je heen”

0
Karen Genetello, coach bij Skill BuilderS
67-33
links

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Is verandering zo moeilijk?

Is gedragsverandering moeilijk?

Inzicht

Hoe komen we los van ons oude (niet gewenste) gedrag én hoe kunnen we plaatsmaken voor nieuw gewenst gedrag? Wat maakt gedragsverandering zo moeilijk? Kathy Van Deun, trainer, coach en gedragsveranderaar, licht in onderstaand inzichtsartikel toe dat veranderen een leerproces is, met vallen en opstaan.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor