Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/nihal-demirci-UYG1U5wj3Tk-unsplash.jpg
Inzicht

Mag het ook ietsje meer zijn?

Neen, we hebben het niet over een extra ‘snede hesp’ bij de slager. Maar wel over de manier waarop er gedacht wordt over welzijn op het werk. Mag het ook ietsje meer zijn dan herstellen van een burn-out? Of voorkomen dat we in een burn-out terechtkomen? Mag het pas ietsje meer zijn als we ons doodvervelen of doodergeren in onze job?  Mogen we dan pas beginnen nadenken over onze loopbaan? Kan werk niet méér zijn dan iets ziekmakend, maar net iets dat een bron kan zijn van positieve dingen zoals groei, ontplooiing, plezier,…? Kan het ook iets zijn waar we ook aan bouwen vooraleer de fundamenten instorten? Aan het woord: onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-out coach.

Bij de slager antwoorden we alleszins met zijn allen ja op de vraag: ‘Mag het ook ietsje meer zijn?’. Wat als we ook op de werkvloer zouden gaan voor ietsje meer? Wat als we zouden inzetten op bevlogenheid op de werkvloer?

“Bevlogenheid, zelfst.naamw. (v.) Hoe bevlogen iets of iemand is. Synoniemen: begeestering, bezieling, enthousiasme, geestdrift.” Aldus het woordenboek.

Je zou kunnen stellen dat bevlogenheid de positieve tegenhanger is van burn-out. Bij dat laatste voelt men zich juist uitgeput en neemt men mentaal afstand van het werk. Toch betekent de afwezigheid van burn-out niet meteen dat je ook bevlogen bent en vice versa. Bevlogenheid is meer dan de afwezigheid van een aantal negatieve symptomen. Bevlogen medewerkers bruisen van energie en beschikken over heel wat veerkracht. Ze zijn toegewijd en betrokkenen. Ze ervaren hun werk als zinvol, inspirerend en uitdagend. Ze zijn trots op hun werk en gaan er in positieve zin volledig in op.

0

Wist je dat steun van je collega’s en je leidinggevende, feedback krijgen over je prestaties en  coaching door je leidinggevende elementen zijn die op een positieve manier samenhangen met bevlogenheid? Dat geldt ook voor je opleidingsmogelijkheden binnen de organisatie en de variatie in je takenpakket. Ten slotte hangen ook de vrijheid die je krijgt in je job, het belang van jouw taak voor de collega’s en de mate waarin jij past bij jouw rol in de organisatie samen met bevlogenheid.

Wist je dat bevlogen medewerkers hun eigen energiebronnen creëren op het werk? Loopbaanbegeleiding kan je helpen stilstaan bij wat jouw nodige energiebronnen zijn. Bovendien kan je aan de slag leren gaan met tools als Job crafting en Job carving om als werknemer je eigen bevlogenheid te beïnvloeden.  

0
Bevlogen medewerkers creëren hun eigen energiebronnen op het werk.
67-33
midden

Wist je dat bevlogenheid een zelf-versterkend proces is? Doordat je bevlogen bent in je werk, zal je ook effectiever worden in je werk, wat dan weer zorgt voor mee bevlogenheid enzovoort.

Wist je trouwens dat bevlogenheid aanstekelijk is? Eén bevlogen collega inspireert de andere collega’s!

Wist je dat er bijgevolg ook zoiets als bevlogen teams bestaat?

Wist je dat bevlogenheid zorgt voor minder gezondheidsklachten, betere arbeidsprestaties, meer arbeidstevredenheid, minder intentie om het bedrijf te verlaten, … Een win-win voor zowel werkgever als werknemer als je het mij vraagt!

0

Wist je dat er een vragenlijst bestaat om de bevlogenheid van je medewerkers te meten?

Wist je dat wij bij Skill BuilderS met ons Care For Talent-programma, maar al te graag werknemers en werkgevers ondersteunen richting meer bevlogenheid? Nieuwsgierig? Mijn collega Neleke vertelt je er graag meer over! Contacteer haar gerust via neleke@skillbuilders.be

Dit artikel verscheen eveneens in het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR: Employee Engagement: Mag het ook ietsje meer zijn? (zigzaghr.be)

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Cadeaus in vermomming

Cadeaus komen soms in vermomming

Inzicht

Mensen die ziek zijn, worden soms gedwongen hun aandacht heel anders te gaan richten. De ziekte blijkt ze als het ware uit te nodigen om hun aandacht naar binnen te richten. Ze nemen hun opvattingen en levensstijl die ze tot dan toe hadden, onder de loep. Herken je dat in je omgeving? Of bij jezelf, als jij in deze situatie verkeert?

Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, zocht in het boek Anatomie van de ziel uit 2020, geschreven door Caroline Myss, naar inzichten.

Stop met ronddraaien in cirkels

Stop met ronddraaien in cirkels

Inzicht

We weten het allemaal: als er te veel druk op de ketel komt, val je snel terug in oude patronen. Voor je het weet kom je in een negatieve spiraal van zelfverwijt, frustratie, verbetenheid om het anders en beter te doen. Om daar vervolgens weer in te ‘mislukken’. Ondertussen gaat het ritje in de mentale mallemolen maar door. Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, ging te rade bij Deb Dana en het boek De polyvagaaltheorie in therapie. Het ritme van regulatie. Ontdek hier haar inzichten.

Parental Mental Health Day

27 januari - Parent Mental Health Day

Inzicht

Uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat maar liefst 82% van alle ouders zich dikwijls overspoeld voelt en geïsoleerd van vrienden en familie. We weten uit onderzoek dat het geluksniveau piekt tijdens de zwangerschap, maar daalt na de geboorte. Ja, het ouderschap is prachtig en graag zien krijgt een hele nieuwe dimensie, maar het is ook slaaptekort, onzekerheid, frustratie, verlies van vrijheid, … Er komt een nieuwe rol bij en er moet een balans gezocht worden met al die andere rollen die er daarvoor waren. Zo is er de combinatie gezin en werk. Saskia Poelmans, psycholoog en coach stress & burn-out, deelt haar inzichten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor