Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/videocall_2.jpg
Inzicht

Warmte overbrengen via digitale verbinding?

In elke vorm van coaching staat de warmte voor je coachee centraal. Het aanvaarden van je coachee als persoon in al zijn sterktes en valkuilen is het vertrekpunt van een succesvol begeleidingstraject. Hoe gebeurt dit dan bij online coaching? Welke impact heeft de digitale beweging op het coachen en hoe ervaart de coach dit zelf? Wouter Thys, outplacement- en loopbaancoach bij Skill BuilderS, gaat op onderzoek.

Wil ik als coach, op termijn, al mijn begeleidingen volledig digitaal doen? Neen, zeker niet. Het is nu eenmaal zo dat het contact zich beter vertaalt in face2face gesprekken dan via een digitaal platform. We kunnen makkelijker non-verbaal gedrag interpreteren, oogcontact hebben, observeren hoe de coachee de ruimte binnenkomt, spontaan aantekeningen maken, ... Maar digitaal coachen is wel een mooie aanvulling op het coachingsproces om een nog bredere en completere dienstverlening aan te bieden. Zo kan je interessante webinars ook van thuis uit, vanuit je eigen zetel of home office volgen. Je versterkt er meteen ook je digitale skills mee. In de face to face gesprekken kan er dan gefocust worden op de kern van coaching en bouwen coach en coachee verder aan een warme relatie gestoeld op vertrouwen en transparantie die ook achteraf tijdens de aanvullende digitale begeleidingen heel waardevol zal blijken. 

Deze tijden tonen aan dat mensen op zich niet (lang) kunnen zonder de warmte van anderen. We zijn nu eenmaal groepsdieren. De videocalls en telefoontjes zijn goed om contact te bewaren, om verder te bouwen . Maar het persoonlijke, fysieke contact speelt een kapitale en niet te onderschatten rol.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

In het sociale contact groeien mensen en leren mensen van elkaar. We hebben elkaar nodig om te groeien (zowel om anderen te helpen maar ook onszelf). Voor wie anders blijven we nu eenmaal in ons kot?

 

'Niemand is iemand zonder de ander'

Jeffrey Wijnberg

 

Zelfrespect en zelfwaardering zijn belangrijke aspecten in ieders leven. Het vraagt echter moed om ook je kwetsbaarheid te tonen en aan te geven dat je de anderen nodig hebt. Je zal merken dat dit geapprecieerd zal worden. De mensen rondom jou kleuren mee jouw leven. De mooiste momenten zijn immers die momenten die je kan delen met belangrijke personen in je leven. 

 

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer Wouter Thys, outplacement- en loopbaancoach. 
Of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze loopbaanbegeleiding.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Goede voornemens

Ze zijn er weer ... de goede voornemens!

Inzicht

Wat is jouw goed voornemen voor 2023? Die vraag gaat hand in hand met: hoe kijk jij terug naar 2022? Welke weg heb jij afgelegd en wat was er belangrijk voor jou? Het nieuwe jaar is in aantocht en dus ook die goede voornemens ... Iedereen doet er wel eens aan mee – al dan niet lachend. De populairste en bekendste: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten, geld sparen en een betere job vinden. Maar wat zijn nu precies de slaagkansen van goede voornemens? Deze vraag legden we voor aan Anouk Smets, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. 

Is burn-out besmettelijk?

Is een burn-out besmettelijk?

Inzicht

Burn-out wordt verspreid als een infectieziekte. Dat was de conclusie van een intrigerend onderzoek dat onlangs belicht werd door professor Anseel in een column in De Tijd. Onderzoekers volgden over een periode van 12 jaar Deense werknemers. Blijkt dat werknemers die tewerkgesteld waren in een bedrijf waar veel medische diagnoses gesteld werden in verband met angst, depressie en burn-out vervolgens terechtkomen in een bedrijf waar vervolgens deze diagnoses ook toenemen. Zelfs als deze werknemers zelf geen diagnose hebben gekregen. Conclusie? Werknemers zijn onbewust drager van een mentale stoornis en kunnen daarmee anderen aansteken. Net zoals je soms onbewust drager bent van een virus en het kan doorgeven zonder zelf ziek te worden. Straffe uitspraak, vond onze collega Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, en ging verder op onderzoek.

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor