Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/Verlies%20van%20een%20job.jpg
Inzicht

Het verlies van een job is meer dan een job verliezen

Onze outplacementcoaches krijgen wel eens de vraag hoe het komt dat er in deze tijden van arbeidsmarktkrapte toch nog zoveel mensen in outplacementbegeleiding zijn. Voor velen lijkt het eenvoudig: je verliest je job, er staan duizenden werkgevers te wachten op nieuw talent, dus je gaat meteen terug aan de slag. 1+1=2. Of niet? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach, licht toe. 

Het verlies van een job is vaak veel meer dan het verlies van een job. Het is het verlies van een perspectief, een toekomstbeeld, een verwachting. Het is het verlies van de sociale contacten met mensen waar je voordien dag in dag uit mee samen werkte, waar je vaak lief en leed mee deelde. Het is het verlies van een bepaalde routine, van de manier waarop je weken werden ingevuld en gestructureerd. Het is het verlies van zelfwaardegevoel en identiteit. Het is het verlies van de persoon die jij was in die context. En waarschijnlijk nog veel meer.
 
Het verwerken van een ontslag lijkt daarom heel erg op rouwverwerking. Elk rouwproces is uniek. Geen twee medewerkers ervaren hun ontslag op dezelfde manier, zelfs niet als ze uit dezelfde herstructurering komen. Veel heeft te maken met wat die job voor iemand betekende. De schaduw valt enkel waar er zon is, verdriet is de keerzijde van de betrokkenheid, de warmte, het plezier,.. die we gevoeld hebben. Net zoals een rouwproces moeilijker is als je een hechtere relatie met een persoon had of als je iemand al langer kende, is de verwerking van jobverlies moeilijker als je meer betrokken was op je job of er veel mooie herinneringen aan hebt. En ook hoe langer je loopbaan bij de werkgever, hoe meer je hebt meegemaakt, … hoe moeilijker de verwerking.
 
Daarom zal de ene persoon al een contract getekend hebben nog voor alles bij zijn/haar vorige werkgever is afgerond, terwijl de ander een jaar de tijd nodig heeft om boosheid en verdriet te kanaliseren, om alles te kunnen plaatsen, om terug aan zelfvertrouwen te winnen, om vorm te geven aan een nieuw toekomstbeeld.

Wil je hierover verder van gedachten wisselen?

Aarzel niet en contacteer Saskia Poelmans of bel ons op 053/85 77 77.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Samenwerking stoppen in goede verstandhouding

Wordt outplacement overbodig?

Inzicht

Wie ontslagen wordt, heeft in bepaalde gevallen wettelijk recht op loopbaanbegeleiding. Iedereen die ouder is dan 45 en minimaal één jaar bij een werkgever aan de slag is, kan er beroep op doen. Ook iedereen die een verbrekingsvergoeding heeft van 30 weken of zeven jaar anciënniteit, komt in aanmerking voor outplacement. En bij een herstructurering of collectief ontslag zijn werkgevers verplicht om outplacement aan te bieden. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor