Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/Outplacement2.jpg
Inzicht

Respectvol afscheid op de werkvloer

Je medewerkers het goud van je onderneming noemen, is stilaan een open deur. Toch komt er soms een tijd dat je afscheid moet nemen van een werknemer. Wil je ook voor je menselijk kapitaal zorgen in slechte tijden? Dan is een degelijk outplacementbeleid onmisbaar.

In kmo’s maar ook in grotere ondernemingen wordt outplacement vaak gezien als een verplichting en extra kost. Nochtans is outplacement een belangrijke troef voor je Employer branding.

Een degelijk beleid versterkt je interne en externe bedrijfsimago om 4 redenen:

  • Je toont je betrokkenheid | Onderschat het trauma van een ontslag niet. De wetenschap dat je als onderneming nog altijd het beste voor hebt met de ontslagen medewerker maakt een wereld van verschil. Een samenwerking lukt in je onderneming niet (langer), maar je laat niemand aan zijn lot over.  

 

  • Je stelt de collega’s gerust | Een ontslag, zeker om economische redenen, leidt vaak tot ongerustheid of een gevoel van onrecht en onmacht bij de andere medewerkers. Geef daarom uitleg aan de collega’s, vooral uit hetzelfde team. Dat je daarbij ondersteuning aanbiedt aan de ontslagen medewerker, werkt geruststellend. Deel zeker ook nieuws over het verloop of resultaat van outplacement, met respect voor het vertrouwelijke karakter van het proces natuurlijk.

 

  • Je houdt opties open | Op dit moment heb je geen plaats voor de werknemer in kwestie maar wanneer het economisch weer kan, is hij of zij misschien opnieuw meer dan welkom. Uit onderzoek blijkt dat 27 % van de werknemers bereid is weer voor zijn werkgever te gaan werken. Na een respectvolle offboarding verdubbelt dat aantal.

 

  • Je verzorgt je relaties | De wereld is klein. Oud-collega’s blijven vaak bevriend. Ontslagen werknemers vinden soms een job bij een leverancier of klant. Sollicitanten zoeken inside-informatie op en krijgen die heel snel als ze via mond-tot-mondreclame bij je kwamen. Door in te zetten op outplacement, creëer je sereniteit, vermijd je veronderstellingen.

Outplacement is dus niet alleen een eerste nieuwe stap voor wie ontslagen wordt, maar versterkt jou ook als werkgever: bij de werknemers, bij sollicitanten. Een onverwachte win-win dus.    

Vragen? Bedenkingen? Graag eens van gedachten wisselen? Geef Jens Van Mol een seintje: jens@skillbuilders.be.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Verlies van een job is meer dan een job verliezen

Het verlies van een job is meer dan een job verliezen

Inzicht

Onze outplacementcoaches krijgen wel eens de vraag hoe het komt dat er in deze tijden van arbeidsmarktkrapte toch nog zoveel mensen in outplacementbegeleiding zijn. Voor velen lijkt het eenvoudig: je verliest je job, er staan duizenden werkgevers te wachten op nieuw talent, dus je gaat meteen terug aan de slag. 1+1=2. Of niet? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach, licht toe. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor