Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

Case

Gryson - Career Coaching

Toen deze tabaksfabrikant in 2012 werd overgenomen door Japan Tobacco International (JTI), werden belangrijke investeringen doorgevoerd en extra medewerkers aangeworven. Op 7 oktober 2014 kondigde het moederbedrijf echter onverwacht aan dat Gryson – JTI medio 2018 de deuren zou moeten sluiten.

 

Het bedrijf besloot dit jammerlijke nieuws positief te benaderen en kwam naar buiten met het voornemen om van deze ontmanteling ‘de beste sluiting uit de geschiedenis’ te maken. Het HR-team stelde alles in het werk om de competenties van de medewerkers in kaart te brengen en te versterken, om hen zo optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Omdat het management tijdens de sluitingsperiode met tal van organisatorische en menselijke uitdagingen zou kampen, schakelde Gryson – JTI ons in voor een intensief leiderschapstraject. Het doel: een hecht managementteam dat medewerkers bleef inspireren en motiveren én klaar was voor een carrière buiten het bedrijf.

SBS Skill BuilderS werkte een maattraject uit van 8 opleidingsdagen, gespreid over een half jaar en aangevuld met individuele coaching. De dubbele focus:

  • Emotionele en sociale intelligentie, coachend leiderschap en storytelling
  • Hechte onderlinge relaties binnen het management via duo- en groepsprojecten

Deelnemers gaven aan dat zij zich professioneel en persoonlijk verrijkt voelden en organiseerden zelf workshops om hun inzichten door te geven aan de medewerkers. Nadien schakelden ze ons in voor extra sollicitatieworkshops voor het management.

JTI won op de Corporate HR Awards in 2017 de Award voor ‘Beste Transformatie’ voor haar unieke aanpak en personeelsbeleid met oog op de sluiting van de Gryson-fabriek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor