Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner12.jpg
Case

Job- & taalcoaching bij bpost

Haal je regelmatig nieuwe medewerkers aan boord? Beheersen ze het Nederlands niet of niet altijd voldoende ? Of kunnen soft skills of andere vaardigheden nog verder ontwikkeld worden? Liefst laat je hen meteen meedraaien met de andere collega's. Zo leren ze 'on the job'. Maar hoe doe je dit snel en efficiënt?

Job- & taalcoaching van Skill BuilderS maakt hierin echt het verschil! Dat ondervond bpost. Zo begeleidde onze coach Nausikaä tijdens de zomer postbode Pedro in Brugge. “Dankzij de opleiding heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Het is enkel door je angst om te praten en fouten te maken te overwinnen dat je veel bijleert.”, lacht Pedro. “Vandaag laat ik me daar niet meer door tegenhouden. Ik ga er gewoon voor.”

Voor taalondersteuning op de werkvloer werkt bpost al een tijdje samen met Skill BuilderS. Zo werd de opleiding Nederlands die Pedro in avondonderwijs volgde, overdag aangevuld met de taalcoaching van onze coach Nausikaä. 

Nausikaä kijkt als taalcoach van Pedro positief terug op het afgelegde traject: “Pedro is altijd optimistisch en vrolijk, wat het vroege opstaan verzachtte want voor een postbode start de dag heel vroeg. Het is enorm fijn om samen te werken met mensen als Pedro die heel gemotiveerd zijn, hun werk graag doen en, in zijn geval, zeker bij bpost wil blijven.”

De taalcoaching is een mooie wisselwerking, want ook onze coach Nausikaä heeft veel bijgeleerd: “Ik kijk helemaal anders naar mijn postbode nu ik achter de schermen het ganse proces heb kunnen meemaken, van de sortering tot de uitreiking zelf. Op mijn eerste dag wist ik niet waar eerst te kijken: iedereen was zo druk in de weer. Gelukkig kreeg ik een rondleiding, anders liep ik meteen verloren in het Mailcenter van Brugge.”

Interesse?

Ben jij ook op zoek naar job- & taalcoaching op de werkvloer voor jouw medewerkers?

Ontdek of jouw bedrijf in aanmerking komt voor het gesubsidieerde traject.

0
Coach Nausikaä & postbode Pedro

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid, sleutel voor eigenaarschap

Inzicht

Vertrouwen, psychologische veiligheid, … het zijn begrippen die vaak opduiken in een context van teamontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat ze beide essentieel zijn in een organisatie voor de uitbouw van een gezonde en effectieve samenwerkingscultuur.
Een cultuur van psychologische veiligheid zou maken dat medewerkers sneller en meer eigenaarschap opnemen. Hamvraag is: op welke manier kan je als organisatie het eigenaarschap van je medewerkers versterken?
In onderstaand inzichtsartikel zoomt Hilde Brackeva, HR Strategist bij Skill BuilderS, hierop in en reikt alvast 5 praktische tips aan.

Opleiden als oplossing voor aanwerven

Een frisse blik op aanwerven: opleiden als oplossing

Inzicht

De uitdagingen en veranderingen op bedrijfsniveau gaan zodanig snel dat organisaties niet altijd de tijd en middelen hebben om medewerkers via ‘het klassieke proces’ aan te werven en/of op te leiden. Bovendien creëert de war for talent nog een extra obstakel om openstaande vacatures tijdig in te vullen, wat het aanwerven van mensen met de juiste skills en kennis bemoeilijkt, en een impact heeft op de business. Bij Skill BuilderS geloven we sterk in het reskilling en upskilling van medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn én te blijven op de arbeidsmarkt. Aan het woord, Matthias Eeckhout, Manager Assessment & Development bij Skill BuilderS.

Iedereen een coach

Coaching als katalysator van zelfreflectie

Inzicht

In het leven worden we vaak geconfronteerd met abstracte concepten, zoals persoonlijke groei, succes, en geluk. Hoewel deze concepten inspirerend en zingevend kunnen zijn, kunnen ze ook vaag en overweldigend aanvoelen. Een professionele coach kan ons ondersteunen om dergelijke 'vage' concepten te vertalen in concrete doelen, om zelfreflectie te stimuleren en zo resultaten te behalen. Brinda Priem en Stan Pelckmans, beiden ICF Certified coach, illustreren dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld. 

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor