Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner_malik-stiften_blue_1.png

De coronacrisis laat sporen na

De economische impact van de coronacrisis laat zich duidelijk voelen. Veel bedrijven zien een daling in hun activiteiten.
In sommige bedrijven is er sprake van gedwongen ontslagen.
Moet u als werkgever uw bedrijf transformeren?
Staat u hierbij voor de moeilijke taak om werknemers te laten gaan?
Wij helpen u graag.

Een complexe periode

We helpen u graag doorheen deze complexe periode en loodsen u snel en accuraat doorheen de outplacementwetgeving en -administratie. Daarnaast garanderen wij een optimale begeleiding van de ontslagen medewerkers. Zo bewaart u het vertrouwen bij uw team. Dankzij onze jarenlange ervaring mist u geen enkel detail en zorgt u voor de best mogelijke exit. 

67-33

Wat moet u weten?

Tijdens een vrijblijvend verkennend gesprek met één van onze outplacement-experten beantwoorden we graag al uw vragen. Dit hebben we alvast voor u op een rijtje gezet:

1. Een goede voorbereiding is van kapitaal belang

Zowel bij een individuele ontslagsituatie, een sluiting als bij een collectief ontslag hebt u als werkgever specifieke verplichtingen. Er zijn allerlei ingewikkelde regels en procedures om rekening mee te houden. Kortom, een complexe, energievretende materie… Bovendien is het voor u als werkgever, gelukkig, geen alledaagse situatie.

Reken op ons voor een vlekkeloos en efficiënt outplacementtraject.
Bel ons voor een vrijblijvend gesprek op 053/85 77 70.

2. Een Win-Win

Uw bedrijf is in transformatie. Misschien dringt een individueel ontslag of een herstructurering zich op? Ongetwijfeld een stressvolle periode. Skill BuilderS kan u hierbij begeleiden. U geeft ons uw vertrouwen en wij ontzorgen u en staan garant voor een professionele outplacementbegeleiding van uw medewerker:

  • We luisteren, geven advies en nemen zoveel mogelijk van u over.
  • Uw SPOC, uw single point of contact, staat voor u klaar om u te ondersteunen in de complexe outplacementreglementering en u doorheen deze periode te loodsen.
  • Uw medewerker krijgt alle kansen om zich te heroriënteren en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • We zorgen hierbij voor gepaste morele ondersteuning en verwerking van het ontslag. Ons outplacementteam bestaat uit 51 professionele coaches, waaronder 23 psychologen, therapeuten. Ze worden ondersteund door 13 Joblink Advisers.
  • Uw medewerker krijgt een dubbele support: een personal coach als vaste contactpersoon voor de begeleiding en een Joblink Adviser die bereikbaar is voor extra afspraken en praktische info (afspraken, inschrijvingen, vacatures, …).
  • Een (hernieuwd) ambassadorship van ontslagen medewerkers met positieve invloed op uw bedrijfsimago bij bestaande en nieuwe werknemers, (potentiële) klanten, sociale partners, …
3. Onze troeven
  • Meer dan 30 jaar actief op de Belgische arbeidsmarkt
  • Resultaat- en mensgericht
  • Totaalservice: we luisteren, geven advies en nemen zoveel mogelijk van u over.
  • Lokaal aanwezig: met een uitgebreid kantorennetwerk in België (43 vaste en 200 flexibele ruimtes) 
67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Goede voornemens

Ze zijn er weer ... de goede voornemens!

Inzicht

Wat is jouw goed voornemen voor 2023? Die vraag gaat hand in hand met: hoe kijk jij terug naar 2022? Welke weg heb jij afgelegd en wat was er belangrijk voor jou? Het nieuwe jaar is in aantocht en dus ook die goede voornemens ... Iedereen doet er wel eens aan mee – al dan niet lachend. De populairste en bekendste: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten, geld sparen en een betere job vinden. Maar wat zijn nu precies de slaagkansen van goede voornemens? Deze vraag legden we voor aan Anouk Smets, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. 

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor