Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/coachee_alas.png
Getuigenis

Getuigenis over een waardevolle begeleiding in je leven

Bijna heel mijn loopbaan had in het teken gestaan van werken met en voor kleine kinderen. Ik had een droomjob als kinderbegeleidster. Ik had altijd gedacht dit tot aan mijn pensioen te blijven doen, tot mijn lichaam en gezondheid daar anders over beslisten. Anouk, mijn coach, was mijn steun, mijn drijfveer om stappen te ondernemen, en vooral om in mijzelf te blijven geloven in de zoektocht naar een nieuwe zinvolle job!

Mijn wereld stond plots op zijn kop

Het jaar dat ik 40 zou worden, stond mijn wereld op zijn kop. Mijn werkgever kon mij geen aangepaste functie geven en mijn job kon ik wegens gezondheidsredenen niet blijven doen. Wat nu?! Dit zat niet in mijn plan! Ik ben altijd heel gestructureerd ingesteld, had graag alles onder controle en dit viel nu allemaal weg. Ik had niks meer onder controle, had geen vooruitzichten, mijn lichaam liet het afweten, had een heel laag inkomen (stond op invaliditeit), mijn levenskwaliteit stond op een laag pitje, had geen voldoening meer,…

Toeval bestaat niet en op een gezondheidsbeurs sprak een vrolijke jongedame van Skill BuilderS mij aan met de vraag om een “testje” te doen. Natuurlijk wou ik dit wel doen. Dat resultaat was ongelooflijk! Er kwamen kenmerken van mezelf, zowel positief als negatief, naar boven die nagels met koppen sloegen. De dame verklaarde de kenmerken en gaf uitleg. Ik deed mijn verhaal en de bal ging aan het rollen.

Mijn coach is goud waard

Ik kwam in mijn eigen stad bij Anouk terecht, voor mij “gouden” Anouk . Zij heeft mij ontzettend gesteund, geholpen, begeleid,… Het ging niet alleen over het vinden van een nieuwe job, maar ook over persoonlijke problematieken. Ik wilde opnieuw een doel, een levensdoel vinden, mezelf terugvinden, alles een plaats kunnen geven,… Ik kon mij er niet bij neerleggen om al op mijn leeftijd op invaliditeit te staan, ik wou mijn leven terug zin geven, elke dag voldoening kunnen hebben. Maar ook naar mijn lichaam kunnen luisteren en mijn gezondheid niet in het gedrang brengen.

Anouk is samen met mij stap voor stap aan de slag gegaan. Ze had er respect voor dat ik niet het normaal traject kon volgen, dus paste ze dit aan. We gingen samen op onderzoek naar mijn persoonlijkheid, naar mijn kwaliteiten maar ook naar mijn valkuilen. Natuurlijk bleef het werken met kinderen er steeds weer uitkomen, sociaal, zorgend werk is er gewoon ingebakken.
Ik ben mij administratief gaan heroriënteren en dit in de medische en zorgende sector als medisch secretaresse maar ik wou met kinderen blijven werken. En dat was een uitdaging en Anouk heeft mij daarin enorm getriggerd. En daar ben en blijf ik haar dankbaar voor!

Zij heeft mij aan het werk gezet: Wat zou je nog kunnen? Hoe zie je dat dan? Hoe is dit mogelijk? Maak eens een plan? Wat heb jij nu de voorbije maanden geleerd, hoe ga je dit kunnen doorgeven? …. Dit was een geweldig idee!

En zo is ALAS geboren!

Mijn snoezel & massageruimte voor baby’s en peuters. Hier wil ik jonge ouders begeleiden bij eventuele vragen of twijfels rond opvoeding, maar ik doe ook opvolging van motorische ontwikkeling. Het allerbelangrijkste is de relaxatie. We leven in zo’n gejaagde maatschappij dat we vergeten te genieten van de mooie tijd met onze kinderen. Ook voor de ontwikkeling is rust, ontspanning, aanraking, beweging heel belangrijk en dit wil ik nu in de snoezelruimte meegeven. En ook voor mij is dit genieten en ontspanning! Ondertussen ben ik bodymaptrainer, geef ik baby-yoga, babymassage en snoezeltherapie.

Ik zou dit niet in mijn ééntje hebben aangedurfd. Anouk was mijn steuntje in de rug, mijn drijfveer om stappen te ondernemen maar ook om in mijzelf te blijven geloven! Het gaat bij Skill BuilderS niet enkel om het feit “we begeleiden je naar een job” maar ze begeleiden je in het leven, in je “zijn”. Ze kijken naar wie jij bent, naar wat jij voelt en naar waar jij naartoe wil. En niet alleen naar wat er op papier mogelijk is, wat er uit testjes uitkomt of wat er theoretisch mogelijk is. 

Dankjewel Anouk voor deze waardevolle begeleiding!

 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor