Dfgdfg

Situering

Organisaties bevinden zich in een steeds sneller veranderende en complexere wereld. Klanten en medewerkers zijn kritischer, veeleisender en beter geïnformeerd. Aandeelhouders verwachten rendement op hun investering. Ondernemingen die bewust met deze dynamieken omgaan, creëren een mooie toekomst voor zichzelf, de medewerkers, de aandeelhouders en de maatschappij.

Leading People helpt de synergie te vinden tussen het individu, het team en de organisatie. Vanuit oprechtheid en verbinding vindt de leider zijn eigen plek, afgestemd op het team en op de context waarbinnen samen resultaten worden behaald.

Leading People is het competentiecentrum van SBS Skill BuilderS inzake Dialogerend Leiderschap. We doen dit door het toepassen van het gedachtegoed van The Table Group van Patrick Lencioni, waarvan we de officiële Benelux partner zijn. Onze experten ondersteunen mensen, teams en organisaties in hun zoektocht naar een geschikte leiderschapscultuur. We doen dit via training, coaching en consulting. Wij geloven dat het integreren van leiderschap op drie niveaus (Zelf - Team - Organisatie) leidt tot gezondere organisaties.

 

Skill BuilderS Academy

Skill BuilderS Academy

Ontdek, ontwikkel en breng je talent in de praktijk met Skill BuilderS Academy!

Ontdek hier het opleidingsaanbod van Leading People

Voor Wie

Voor alle leidinggevenden en leidingnemenden van organisaties die tot duurzame en sterke resultaten willen komen door het inzetten en ontwikkelen van hun talent tot authentiek leiderschap.

Nieuws & Evenementen

De impact van ‘Rocksterren’ op Gezonde Teams

De impact van ‘Rocksterren’ op Gezonde Teams

Door Patrick Lencioni

Een rockster teamlid. Klinkt goed, nietwaar? Wie wil er niet ten minste één van deze soort in het team Het leven zou zoveel makkelijker zijn. We zouden voldoen aan onze doelstellingen, onze resultaten halen, meer vakantietijd kunnen nemen.

Maar wat bedoel ik nu precies met ‘rockster'? Ik heb het over teamleden die consequent beter presteren dan hun collega's. Ze zijn misschien in staat om dit te doen puur op basis van hun talent, of door bloed, zweet...

Lees meer

Het belang van meetings

Het belang van meetings

Om leiderschapsteams meer hecht te maken en zodoende te zorgen dat organisaties meer 'gezond' worden, is een van de meest krachtige en toch eenvoudige zaken die we doen als Leading People- consultants, is om teams te ondersteunen bij het optimaliseren van hun vergaderingen. Meetings zijn immers het speelterrein van het zakendoen. Om een hecht team te vormen dat goede beslissingen neemt, moeten teams, net als atleten, voortdurend oefenen en trainen - ze moeten regelmatig vergaderingen houden die een heldere focus...

Lees meer

Hét tijdperk van HR

Het tijdperk van HR is (eindelijk) aangebroken

door Patrick Lencioni

Na lange tijd toekijken terwijl andere directeuren bekendheid en aanzien verwierven, heeft de huidige HR directeur - dankzij het concurrentievoordeel van de ‘gezonde' organisatie - eindelijk een vooraanstaande plaats ingenomen.

Ik ben ervan overtuigd dat er nooit een betere tijd is geweest om een HR leidinggevende te zijn. Geen ander lid van een leiderschapsteam is beter in staat...

Lees meer

5 tips: leiden van virtuele teams

Er is geen ontkennen aan: virtuele teams zijn anders. Virtuele teams veranderen hoe mensen communiceren, samenwerken, autoriteit en regels instellen en hun dagelijkse werk beheren. Ze hebben dezelfde uitdagingen als traditionele teams - met andere woorden, ze vertonen vaak veel van de vijf disfuncties - maar met een grotere complexiteit omdat ze op verschillende uren en op afstand werken en van technologie afhankelijk zijn om met elkaar te werken.

Bijna alle organisaties hebben al werknemers die op een...

Lees meer