Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-beeld.jpg
Oplossing

Job Matching

Elk jaar begeleiden we 9000 werkzoekenden naar een nieuwe job. Ook in uw bedrijf! Samen zoeken we kosteloos de juiste kandidaat voor uw vacature.

gefinancierd door ESF en VDAB

Kosteloos contact met werkzoekenden

Krijgt u sommige vacatures niet of moeilijk ingevuld? Als erkend arbeidsbemiddelaar begeleiden we jaarlijks 9000 werkzoekenden in Vlaanderen. Daarmee brengen we u graag kosteloos in contact via:

De Gazet van Talent

Op deze website ontdekt u onze kandidaten per regio en jobdomein. Misschien zit uw ideale profiel er ook tussen?

Job Hunting

Eén van onze jobcoaches komt bij u langs om te bespreken welk profiel u nodig heeft. Hij/zij brengt u kosteloos in contact met potentiële kandidaten, regelt een sollicitatiegesprek en begeleidt de werkzoekende tijdens dit hele proces.

Bedrijfsbezoeken en inleefstages

Samen met de jobcoach bezoekt de kandidaat een aantal bedrijven. Zo leert hij/zij zich voorstellen, krijgt hij/zij zelfvertrouwen en leert hij/zij solliciteren. Als werkgever krijgt u meteen een beeld van de kandidaat en kan u inschatten of hij/zij een match is voor uw vacature, stage of lBO.

Pitch4Work

SBS Skill BuilderS helpt werkzoekende bij het maken van een krachtige pitch van 1 minuut waarin ze hun talenten, vaardigheden en passies in de spotlights zetten. Welke aanwezige bedrijven draaien zich om? Wie overtuigt de werkgevers? Ontdek de kracht van deze tool.

Werkplekleren

Werkplekleren haalt studenten weg uit de traditionele, klassikale omgeving en plaatst hen als stagiairs op uw werkvloer voor een praktijkgerichte opleiding, zodat ze nadien meteen aan de slag kunnen. Meer info vindt u hier.

Ons gloednieuw concept: Blind vertrouwen

Hebt u als werkgever openstaande vacatures?

Zoekt u een optimale match met een werkzoekende?

Vertrouw blind op SBS Skill BuilderS : op basis van dieptegesprekken met enerzijds u als werkgever en anderzijds de potentiële werknemer, waarden- & talentenonderzoek, persoonlijkheidstesten en criteriumgerichte interviews, vinden wij voor u de ideale kandidaat.

Interesse? Ontdek hier onze troeven.

Waarom schakelen bedrijven ons in?

  • Ontmoet gemotiveerde, inzetbare mensen die intensief worden begeleid. Onze coaches volgen jaarlijks opleidingen en doen hun job met hart en ziel.
     
  • IBO, Win-Win, Activa enz.: geniet meteen van de juiste tewerkstellingsmaatregel en krijg ondersteuning voor een vlotte integratie van uw nieuwe medewerker.
     
  • Jonge en oudere mensen, laag- en hooggeschoolden: onze kandidaten zijn heel divers. Die diversiteit staat ook centraal tijdens onze groepstrainingen.
     
  • Vanuit onze totaalvisie op talentontwikkeling mikken we op een optimale match tussen de werkzoekende en uw bedrijf. Zo blijven nieuwe medewerkers langer.

Boeiende projecten, diverse kandidaten

SBS Skill BuilderS werkt op projectbasis en wordt geselecteerd door de VDAB, de Vlaamse Overheid, Actiris, ESF en de Europese Unie omwille van haar bewezen aanpak en voortdurende innovatie.

Dit zijn de projecten waarin wij momenteel actief zijn:

gefinancierd door ESF en VDAB
TWE (Tender Tijdelijke Werkervaring)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

In dit project staan we in voor intensieve begeleiding en bemiddeling bij werkzoekenden die weinig of geen relevante werkervaring hebben en vooral generieke competenties missen.

Door middel van werkplekleren, sollicitatie- en attitudetraining gaan we samen met de werkzoekende op zoek naar een passende job. Daarna blijven onze jobcoaches hem/haar van nabij opvolgen.

TIW (Tender Intensief Werkplekleren)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

VDAB verwijst voor dit project vooral langdurig werkzoekenden door die via werkplekleren de afstand tot de arbeidsmarkt kunnen overbruggen.

Wij verzorgen de begeleiding op maat van de werkzoekende en gericht op tewerkstelling in het NEC (Normaal Economisch ArbeidsCircuit) via werkplekleren. Daarnaast staan we in voor jobhunting, attitude- en sollicitatietraining, empowerment, begeleiding bij werkplekleren, jobcoaching en nazorg.

Zijn er stageplaatsen beschikbaar in uw bedrijf? Contacteer ons.

TIBB 4 (Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

In dit project komen werkzoekenden met alle leeftijden en profielen aan bod na screening en selectie door de VDAB.

Onze coaches brengen hun loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en werken een persoonlijk traject van maximum 9 maanden uit om hen optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Ook nadat de werkzoekende een job vindt, blijven we hem/haar ondersteunen.

TIBB 4 Anderstaligen (Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Idem als TIBB 4, maar dan voor werkzoekenden die niet het Nederlands als eerste taal hebben. Dit traject duurt maximum 12 maanden.

Tender Oriëntatie

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

In dit project komen werkzoekenden die nood hebben aan heroriëntatie aan bod na screening en selectie door de VDAB.

Onze coaches brengen hun loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en werken een persoonlijk traject van maximum 2 maanden uit om hen optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

WIJ! (WerkInleving voor Jongeren!)

gefinancierd door de VDAB en ESF

Dit project richt zich naar jongeren zonder diploma. Het doel? Hen wapenen om hun plaats op de arbeidsmarkt in te nemen, via een begeleiding met o.m. korte stages bij bedrijven en sport om een actieve levensstijl te bevorderen.

Onze coaches brengen hun loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en werken een persoonlijk traject van maximum 18 maanden uit om hen optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Een vaste jobcoach volgt hun vorderingen op tijdens de stages en bij de start in een job.

55+ jobs

gefinancierd door de VDAB en ESF

Dit project mikt op werkzoekende 55+’ers in Limburg die al weten hoe ze moeten solliciteren. We gaan op zoek naar passend werk via jobhunting en -matching. Ook nadat ze gestart zijn in een nieuwe job, blijven we hen bijstaan via o.m. jobcoaching. Het traject duurt maximum 9 maanden.

Actiris

gefinancierd door Actiris en ESF

Frans- en Nederlandstalige werkzoekenden uit Brussel kunnen bij ons terecht voor gratis individuele of groepsbegeleiding op maat gedurende maximum 1 jaar. Via onze aanpak helpen we hen vat krijgen op de arbeidsmarkt en hun situatie. We stomen hen klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden hen tijdens sollicitatiegesprekken en volgen hen op als ze aan de slag zijn.

Actiris 50+

gefinancierd door Actiris en ESF

Idem als Actiris, maar dan voor Frans- en Nederlandstalige werkzoekenden uit Brussel die ouder zijn dan 50 jaar.

Detentie

gefinancierd door de VDAB en ESF

Binnen de muren van de 3 Brusselse gevangenissen (Sint-Gillis, Vorst en Berkendael) begeleiden we gedetineerden die binnen minder dan 14 maanden vrijkomen en na hun detentie in Vlaanderen willen werken of wonen.

De begeleiding is steeds op maat en varieert van de basisdienstverlening van de VDAB tot intensieve trajecten met een persoonlijk actieplan dat bijvoorbeeld focust op oriëntatie, attitude en sollicitatieskills. Dit traject duurt maximum 14 maanden. We zorgen voor een warme overdracht naar een VDAB-consulent in de gewenste regio en volgen op na de start in een nieuwe job.

TAL (Tender Activering Langdurig werkzoekenden)

gefinancierd door Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Ben je werkzoekend en heb je nood aan ondersteuning in je zoektocht naar een job?

In dit project gaan we samen op zoek naar je interesses, talenten en competenties. We kijken samen welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt. Zoeken we een passende job of heb je eerst nood aan een opleiding?

Samen stippelen we een actieplan uit. Hierbij stimuleren we je om zelf je loopbaan in handen te nemen. De weg die we samen afleggen varieert van een maand tot maximum 6 maanden. Dit project loopt via VDAB, je kan ons wel contacteren voor meer info.

Interesse of vragen? Geef een seintje op 053 85 09 00 of via jobbegeleiding@skillbuilders.be

NEET (Not in Education, Employment or Training)

gefinancierd door Actiris en ESF

Ben je tussen 18 en 30 jaar oud en woon je in Brussel Centrum, Sint-Jans-Molenbeek of Sint-Joost-ten-Node? Super! Je woont in het midden van een stad waar altijd wel iets te beleven valt en waar je ongetwijfeld ook al veel hebt  meegemaakt! Maar je hebt misschien ook al ervaren dat het niet altijd gemakkelijk is om te voldoen aan de verwachtingen… “Ga naar school. Haal goede punten. Heb je wel een goed diploma op zak? En wanneer ga je eindelijk eens werken?” 
Klinkt dat je bekend in de oren? 

SBS Skill BuilderS helpt je verder dankzij het NEET project.

We staan klaar met een luisterend oor en stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of geef een seintje op 053 85 77 70 of actiris@skillbuilders.be.

55+ Up To Date

gefinancierd door VDAB en de Vlaamse Overheid

Dit project richt zich heel specifiek naar 55+ ers.

Wat houdt dit project precies in? 

  • Heroriëntatie op de arbeidsmarkt
  • Aanscherpen 21ste eeuwse vaardigheden
  • Sollicitatietraining

Wat is het doel?

Herpositionering op de arbeidsmarkt en weten hoe de 55+ er een job kan verwerven.

Wat is de duurtijd van het traject?

Dit project is een kort, intensief traject van 2 weken.

Interesse of vragen? Geef een seintje op 053 85 09 00 of via jobbegeleiding@skillbuilders.be

Sollicitatieondersteuning

gefinancierd door VDAB en de Vlaamse Overheid

In verschillende Vlaamse provincies wordt dit project ontwikkeld en wordt sollicitatieondersteuning aangeboden. 

Werkzoekenden die in de laatste fase van een opleiding zitten of net een opleiding afgerond hebben, worden in groep en individueel begeleid. Ook andere werkzoekenden die minimale ondersteuning nodig hebben, kunnen binnen dit project begeleid worden.

Het zijn korte trajecten waarvan de begeleiding gedurende max. 3 maanden loopt van max. 9 uur in totaal. 

Het doel van dit project is niet alleen de competenties m.b.t. solliciteren en het zoeken naar werk te vergroten maar deze competenties ook effectief te kunnen toepassen in de zoektocht naar werk.

Interesse of vragen? Geef een seintje op 053 85 09 00 of via jobbegeleiding@skillbuilders.be

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

De gazet van talent

“Ga niet op zoek naar die ene witte raaf, maar naar kandidaten met potentieel om bij te leren”

Nieuws

Veel bedrijven hebben steeds meer moeite met het invullen van hun vacatures en het aantrekken van talent. Werkgevers kunnen maar moeilijk afwijken van de ideale kandidaat die ze voor ogen hebben. Wie niet over het juiste diploma beschikt of de gewenste werkervaring heeft, is eraan voor de moeite. SBS Skill BuilderS wil daar verandering in brengen via werkplekleren en De Gazet Van Talent.

Nieuws

Werkplekleren is de toekomst om de mismatch op de arbeidsmarkt weg te werken

Nieuws

Met de lancering van ‘De Gazet van Talent’ tracht SBS Skill BuilderS de mismatch weg te werken tussen vraag en aanbod, op een moment dat het aantal vacatures blijft stijgen. Het platform biedt werkgevers een overzicht van kandidaten in hun regio en jobdomein die openstaan om zaken bij te leren én die ze via werkplekleren zelf kunnen opleiden tot de ontbrekende schakel binnen hun organisatie.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor