Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner_web.jpg
Oplossing

Begeleiding werkzoekenden

In onze talrijke projecten ondersteunen we jou om je weg te vinden. We werken op projectbasis en worden geselecteerd door de VDAB, de Vlaamse Overheid, Actiris, WSE en de Europese Unie omwille van onze bewezen aanpak en blijvende innovatie. Met deze projecten ondersteunen we werkzoekenden:

ESF - VDAB - Actiris
VDAB Bemiddelingsvoucher

gefinancierd door VDAB, WSE en de Vlaamse Overheid

Het project Bemiddelingsvoucher is een samenwerking tussen Skill BuilderS en VDAB om werkzoekenden te begeleiden naar duurzaam werk aan de hand van een intensieve begeleiding. Na doorverwijzing van VDAB kan de werkzoekende zelf de partners contacteren om samen een begeleiding op te starten.

Heb je een voucher ontvangen van VDAB? Neem hier dan zeker een kijkje. 

Je vindt er alle info over de begeleiding en kan er rechtstreeks een intakegesprek met één van onze coaches vastleggen.

GLOW - Groeien en leren op de werkvloer: iets voor jou?

gefinancierd door VDAB en WSE

Ben jij werkzoekend en heb je zin in een intensief traject, met stages, richting een duurzame job?

Wij begeleiden je graag verder. Samen ontdekken we:

 • Welke job er nu echt bij je past? 
 • Welke tussenstappen er nodig zijn om deze te bereiken? 
 • Hoe een stageplaats vinden om je competenties maximaal te versterken 
 • Tips & tricks rond solliciteren op de arbeidsmarkt  

Dit allemaal met continu ondersteuning van een persoonlijke coach die kennis heeft van de arbeidsmarkt! 

Spring gerust binnen in het dichtstbijzijnde Skill BuilderS-kantoor in je regio. 
 

B-OOST Scheldeland

gefinancierd door Vlaanderen en de Europese Unie

B-OOST Scheldeland is een partnerschap tussen Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Met de financiële steun van de Europese Unie en Vlaanderen start het de komende 6 jaren begeleidingstrajecten op voor personen met problemen op meerdere levensdomeinen.

De doelstelling is dat deze mensen via de juiste begeleiding opnieuw hun weg vinden in de maatschappij en hun afstand tot de reguliere arbeidsmarkt verkleint. Om dat te realiseren werkt
B-OOST Scheldeland samen met DDS Streekregisseurs, VDAB, VVSG, Arktos, CAW Oost-Vlaanderen, CGG Schelde Dender Waas, De Kiem, emino en Skill BuilderS.

IB+ (Integrale begeleiding en bemiddeling plus)

gefinancierd door VDAB, WSE en de Vlaamse Overheid

Dit project richt zich tot een diverse doelgroep van langdurig werkzoekenden, inclusief 55-plussers en aangepast beschikbare werkzoekenden.

Een positieve mindset inclusief actiebereidheid, werkplekgeluk, empowerment en ondersteuning bij de werkgeversbenadering zijn de 4 elementen die samen de rode draad vormen doorheen het volledige begeleidingstraject.

Onze aanpak is een mix van

 • trajectbegeleiding,
 • coaching 
 • jobhunting waarin de betrokken werkzoekende mee aan het roer staat van het traject. 

De werkzoekenden die instappen in dit traject, hebben vaak reeds een bepaalde begeleiding en training achter de rug, kregen ook reeds in eerdere begeleiding(en) verschillende handvaten aangereikt, waar wij nu in de praktijk mee verder gaan om ervoor te zorgen dat zij de verworven inzichten alsook nieuwe inzichten concreet kunnen koppelen aan een tewerkstelling.

Dit project loopt in 5 regio’s:

 • Limburg,
 • Gent/Eeklo 
 • Kempen (Turnhout, Geel, Mol, Herentals)
 • Antwerpen (noord en zuid)
 • Vlaams-Brabant (Asse, Halle, Vilvoorde)
Leerwegadvies

gefinancierd door VDAB, WSE en de Vlaamse Overheid

 • Heb je een opleidingsnood maar weet je niet goed waar starten?
 • Zie je door het bos het opleidingslandschap niet meer?
 • Twijfel je of een bepaalde opleiding aansluit bij jouw noden en verwachtingen?

Wij helpen je graag in jouw zoektocht!
Tijdens een intensief gesprek bekijken we samen jouw leervraag om vervolgens op zoek te gaan naar een opleiding die hierbij aansluit.

Samen maken we de juiste keuze in opleiding door je (reeds verworven en nog te versterken) competenties te linken aan de arbeidsmarkt van vandaag en morgen, als ook te kijken naar jouw huidige situatie en de mogelijkheden die daar zijn om een bepaalde opleiding te volgen.

Dit project loopt in 3 regio’s:

 • Antwerpen
 • Kempen (Turnhout, Geel, Herentals)
 • Vlaams Brabant (Vilvoorde, Leuven)

 

Ben je reeds ingeschreven bij VDAB?

Wens je meer info over het project Leerwegadvies

TIBB 4 (Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, WSE en de Europese Unie

Een job zoeken kost veel energie. Misschien weet je welk beroep je leuk vindt, maar lukt het niet om de juiste job te vinden? Of heb je hulp nodig om de juiste richting te kiezen en de sprong te maken? Samen gaat dat veel beter.

Je plek vinden op de arbeidsmarkt, dat is het doel van deze begeleiding voor werkzoekenden van alle leeftijden en profielen. VDAB zorgt voor de screening en selectie om te bepalen of je in aanmerking komt, onze ervaren ploeg staat klaar om jou te helpen. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

Onze coaches brengen jouw loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en werken een persoonlijk traject van maximum 9 maanden uit dat focust op jezelf (her)ontdekken, je optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt en solliciteren. Ook nadat je een job vindt, blijven we jou ondersteunen.

TIBB 4 Anderstaligen (Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, WSE en de Europese Unie

Voldoe je aan de voorwaarden voor de Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling (TIBB 4, zie hierboven), maar is Nederlands niet jouw eerste taal? Dan kom je in aanmerking voor dit traject van maximum 12 maanden. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

TWE (Tender Tijdelijke Werkervaring)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, WSE en de Europese Unie

Ben je werkzoekend, heb je weinig of geen relevante werkervaring en mis je vooral algemene competenties? In dit project krijg je intensieve begeleiding en bemiddeling.

Door middel van werkplekleren (een job leren op de werkvloer), sollicitatie- en attitudetraining gaan we samen op zoek naar een passende, stabiele job. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

 

Actiris AAZW / ARAE

gefinancierd door Actiris en WSE

Als Frans- of Nederlandstalige werkzoekende uit Brussel kan je bij ons terecht voor gratis individuele of groepsbegeleiding gedurende maximum 1 jaar. Via onze aanpak helpen we jou vat krijgen op de arbeidsmarkt en jouw situatie. We stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of boek hier je afspraak in.

Workshops Actiris

Ontdek onze flyer met info

Actiris 50+

gefinancierd door Actiris en WSE

Als Frans- of Nederlandstalige werkzoekende uit Brussel met een leeftijd van +50 jaar kan je bij ons terecht voor gratis individuele of groepsbegeleiding gedurende maximum 1 jaar. Via onze aanpak helpen we jou vat krijgen op de arbeidsmarkt en jouw situatie. We stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of boek hier je afspraak in.

Ontdek onze flyer met info

Sollicitatieondersteuning

gefinancierd door VDAB en de Vlaamse Overheid

In verschillende Vlaamse provincies wordt dit project ontwikkeld en wordt sollicitatieondersteuning aangeboden. 

Werkzoekenden die in de laatste fase van een opleiding zitten of net een opleiding afgerond hebben, worden in groep en individueel begeleid. Ook andere werkzoekenden die minimale ondersteuning nodig hebben, kunnen binnen dit project begeleid worden.

Het zijn korte trajecten waarvan de begeleiding gedurende max. 3 maanden loopt van max. 9 uur in totaal. 

Het doel van dit project is niet alleen de competenties m.b.t. solliciteren en het zoeken naar werk te vergroten maar deze competenties ook effectief te kunnen toepassen in de zoektocht naar werk.

Interesse of vragen? Geef een seintje op 053 85 09 00 of via jobbegeleiding@skillbuilders.be

HOA (Jobhunting voor hoger opgeleide anderstaligen)

gefinancierd door VDAB en de Vlaamse Overheid

Dit project richt zich op hoger opgeleide anderstaligen die momenteel niet werken en op zoek zijn naar een job op niveau van hun diploma. Zij hebben een duidelijk jobdoelwit en hebben voldoende kennis van de contacttaal om een gesprek te voeren.

Samen met de kandidaat gaan we in dialoog en helpen bij het solliciteren, netwerken en job – en stagehunten.

Deze begeleidingen vinden plaats in onze Skill BuilderS-kantoren in Antwerpen Noord, Mechelen en Turnhout. Instappen kan via een gesprek bij VDAB.

SIF4 (Sociaal Interventie Fonds)

gefinancierd door VDAB en WSE

Werd je werkzoekend wegens een faling en was de maatschappelijke zetel van het bedrijf gelegen in Vlaanderen, dan kan je een outplacementbegeleiding aangeboden krijgen, gefinancierd door VDAB en ESF.

Outplacement biedt iedere deelnemer de tijd en de ruimte om samen met een persoonlijke coach te werken aan de best mogelijke toekomst, dit zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Jouw coach zal samen met jou op zoek gaan naar nieuwe tewerkstellingsopportuniteiten, een eventuele opleiding in kader van een heroriëntering, het inzetten van jouw sterktes  binnen een passende werkomgeving… We helpen jou bij het opmaken van een marktconform CV, geven advies over de arbeidsmarkt, de vacaturekanalen,… We motiveren, steunen en coachen jou doorheen het ganse sollicitatieproces en houden te allen tijde rekening met wie jíj bent.  

Begeleiding opleidingsstage

gefinancierd door VDAB en WSE

Dit project omvat de organisatie van en begeleiding bij opleidingsstages van cursisten die een opleiding volgen in een VDAB competentiecentrum. Onze jobcoaches brengen stageplaatsen (vacaturegericht) aan die binnen de opleiding passen, zorgen voor een vlotte kennismaking tussen alle partijen, zowel op organisatorisch als administratief niveau. Én eens opgestart in je stage, van max. 2 weken, blijven we er voor jou in het opvolgen, begeleiden en evalueren van de stage.  

Dit project gaat door in regio Oost Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

0
0

Begeleiding op jouw maat, van A tot Z

Ben je werkzoekend, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Welke job past bij jou, waar vind je die, hoe solliciteer je, wat als je eenmaal gestart bent? Onze jobcoaches hebben het antwoord en ondersteunen jou in een traject op maat:

 1. Eerst luisteren we naar waar jij vandaag staat en wat jij van ons verwacht. Je rechten en plichten als werkzoekende, info over de arbeidsmarkt: alles komt aan bod.
 2. Wat interesseert jou? Welke richting wil je uit? Welke sectoren trekken jou aan? Samen verkennen we de opties en vertalen we die naar een helder, realistisch jobdoelwit.
 3. Op jacht naar je job! Je krijgt een actieplan op maat met een mix van individuele begeleiding en groepstrainingen en – indien relevant – bedrijfsbezoeken en inleefstages.
 4. Opnieuw aan het werk? We houden contact om te horen hoe je je voelt op de werkvloer. Worstel je nog met vragen? Dan pakken we die samen aan.

Het doel? Een job die je goed kan en graag doet voor een langere periode. Daar zetten onze jobcoaches met veel goesting elke dag hun schouders onder!

Vragen waarop je antwoord krijgt:

 • Hoe geef ik mijn carrière een nieuwe wending?
 • Welke job wil ik graag doen en hoe vind ik die?
 • Wat zijn mijn sterke punten? Wat zijn mijn werkpunten?
 • Hoe maak ik een sterke motivatiebrief?
 • Hoe stel ik een cv op dat aanslaat?
 • Hoe kom ik sterk over tijdens sollicitaties?
 • Hoe word ik assertiever?

Ontdek boeiende jobs in de maakindustrie

Laat je inspireren door Watch for Talent: http://www.talentenscout.be/filmpje/

Mentale gezondheid bij het zoeken naar een job

Weegt al dat solliciteren op je gemoedstoestand? Heb je het gevoel die nieuwe job maar op zich blijft wachten? De Career Counselors van Skill BuilderS begeleiden mensen bij hun zoektocht naar werk. Het lijkt soms als een vanzelfsprekende opdracht om "gewoon een nieuwe job te zoeken", maar niets blijkt minder waar.

De coaches word dagelijks geconfronteerd met de impact die solliciteren heeft op iemands gemoedstoestand. In het proces van werk zoeken moet je omgaan met hoop, afwijzing en teleurstelling. Nadien wordt er dan telkens opnieuw verwacht dat je jezelf oplaadt en dat je gemotiveerd blijft.

Om dit te kunnen volhouden is een goede mentale gezondheid essentieel. Daarom zette Jolien Meukens, Career Counselor bij Skill BuilderS, een aantal tips op een rijtje om je mentale gezondheid te onderhouden tijdens je zoektocht naar werk. En als het je toch eens een dag niet afgaat, dan is dat ook helemaal oké.

0
Mentale gezondheid
50-50

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

50-plusser

50+ op de arbeidsmarkt

Inzicht

Dat 50-plussers heel wat te bieden hebben op de arbeidsmarkt, weten we bij
Skill BuilderS maar al te goed. Toch ondervinden onze coachees elke dag opnieuw heel wat vooroordelen van werkgevers. Er leven blijkbaar onzekerheden en vragen m.b.t. hun employability.
 
Midden oktober organiseerde onze coach Heleen Claus een fysieke workshop waar een groep '50-plussers op zoek naar werk' met elkaar in gesprek gingen. 

Waarom kost het de 50-plusser vaak onnodig veel tijd en moeite om een job te vinden? 

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor