Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner13.jpg

Hoe gaan we te werk en wat kost loopbaancoaching?

Vind samen met jouw coach het antwoord op 3 vragen die je loopbaan bepalen. Nadien krijg je een actieplan op maat, een workshop én begeleiding waar nodig.

Betaal met loopbaancheques

Als werknemer in loondienst of zelfstandige kan je loopbaancoaching betalen met loopbaancheques. Elke 6 jaar heb je recht op 4 tot 8u coaching. Per loopbaancheque (4u coaching) betaal je zelf slechts 40 euro, de rest betaalt de overheid. 

Heb ik recht op loopbaancheques?

Als je aan deze 4 voorwaarden voldoet bij je aanvraag, dan heb je recht op loopbaancheques:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je werkte in de laatste 2 jaar minimum 1 jaar als werknemer of zelfstandige.
  • Je kreeg de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Naast deze algemene voorwaarden zijn er nog enkele uitzonderingen waarbij je toch recht hebt op loopbaancheques. Je vindt alle up-to-date informatie op de site van de VDAB of bij onze loopbaanconsulente Ellen.

Kan je geen beroep doen op loopbaancheques? Dan doen we graag een voorstel op maat.

loopbaancheque

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend, maar diepgaand telefonisch kennismakingsgesprek luisteren we naar jouw loopbaanvraag. We geven antwoord op jouw vragen en lichten onze unieke aanpak toe. Ook praktische info komt aan bod.

Vertrouw op onze loopbaanbegeleiding: wij vinden de coach die bij jou past. Om ons daarbij te helpen, mag je alvast aangeven wat je van ons verwacht, waar je loopbaanbegeleiding best doorgaat en wanneer (overdag, ’s avonds of in het weekend).

2. Mensgerichte loopbaanbegeleiding

In je coachingtraject vind je samen met je coach het antwoord op deze vragen:

  • Wie ben jij en hoe zien je loopbaan en leven eruit?
  • Waar wil je naartoe? Welk type job past bij jou?
  • Hoe zal je daar geraken, welke stappen ga je zetten?

Dat gebeurt in 4u of 8u (1 of 2 loopbaancheques), afhankelijk van je situatie en uitdagingen. Het resultaat? Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) met o.m. jouw actieplan. Zo weet je wat je volgende stappen in je carrière zijn. Een gesprek met je leidinggevende, bijvoorbeeld. Of een training. Of…

3. Begeleiding bij je actieplan

Klaar voor actie? Dan geven we jou graag nog een duwtje in de rug met een gratis deelname aan één van onze workshops voor professionals. Met topics zoals ‘Assertiviteit’, ‘Business model’, ‘My personal brand’, ‘Minder perfect, meer effect’ of ‘Sollicitatievaardigheden’ sleutel je gericht aan je loopbaanskills.

Wil je nadien nog tips om je actieplan uit te voeren? Of twijfel je of je wel goed bezig bent? Je coach is maar een telefoontje of mailtje ver. Bovendien heb je bij ons ook recht op een opvolgingsgesprek van een halfuur (na 4u coaching) of een uur (na 8u coaching).

4. En nadien…

  • Heb je een ervaringsbewijs of assessment nodig? Reken op ons.
  • Wil je gericht bepaalde skills bijschaven? Dat doe je in onze open opleidingen.

Kortom, je kan bij ons terecht voor begeleiding in elke fase van je loopbaan.

Overtuigd?

Zet dan vandaag de eerste stap en contacteer onze loopbaanconsulente Ellen voor je vrijblijvende telefonische kennismaking. Ze kijkt ernaar uit om je verhaal te horen en te antwoorden op je vragen. Vermeld je ook je telefoonnummer in je mail? Zo kan Ellen je snel contacteren. 

Waarom wij?          Over jou

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Welk patroon blokkeert jouw loopbaan?

Inzicht
Welk patroon blokkeert jouw loopbaan? Loopbaancoaching helpt je dit te ontdekken.
05.08.2019

Welk patroon blokkeert jouw loopbaan?

Niks is meer frustrerend dan weten wat je wil en jezelf er dan toch op betrappen dat je blijft hangen in je oude gewoontes. Dat er niets verandert, zelfs al wil je het enorm graag. Wil je iets veranderen in je leven, dan moet je jezelf vrijmaken van hindernissen. Dat begint bij jezelf en je naaste omgeving. Loopbaancoaching helpt je patronen te doorbreken. Onze expert loopbaancoach Anouk Smets licht dit verder toe aan de hand van 3 verhalen.

Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat?

Inzicht
Loopbaanbegeleiding
05.07.2019

Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat?

In een coachingstraject kan je niet om keuzes heen. Kiezen om iets wel of niet te doen. Kiezen wat we dan exact willen doen. Kiezen hoe we het gaan doen en wanneer we het gaan doen. Het lastige is dat mensen tegenwoordig zo veel opties zien dat ze niet kunnen beslissen welke keuze voor hen de beste is. En zelfs al ze dat wel weten, blijven ze twijfelen en aarzelen en ondernemen ze vaak nog altijd niets. Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat? Onze expert loopbaancoach Anouk Smets geeft enkele tips.

Het dertigersdilemma

Inzicht
30 dilemma
11.06.2019

Het dertigersdilemma

Het is een enorm frustrerend gevoel wanneer je voelt dat er íets moet veranderen, maar je blijft maar ter plaatse trappelen. Dit gevoel herken ik bij mijn coachees in loopbaanbegeleiding, ... dringend tijd dus om het befaamde dertigersdilemma eens onder de loep te nemen! Aan het woord: onze expert loopbaancoach Anouk Smets.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques