Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

Wanneer is loopbaanbegeleiding niet de (enige) oplossing?

Soms ben je nog niet klaar voor loopbaanbegeleiding. Of zijn er betere oplossingen. Met dit overzicht zetten we jou graag op weg. Twijfel je? Bel ons even, we geven jou graag oprecht advies.

Je kampt met een depressie

Dan schakel je best eerst een arts, psychiater of psycholoog in, zeker als je medicatie nodig hebt. Wordt je depressie (deels) veroorzaakt door werkproblemen, dan kan loopbaanbegeleiding wel helpen om de oorzaken blijvend aan te pakken.

Tip: in loopbaanbegeleiding moet je met jezelf aan de slag en heb je dus voldoende energie nodig. Overleg met je professionele hulpverlener en met ons of je hier klaar voor bent.

Je zit net thuis met een burn-out

Heb je momenteel nauwelijks energie? Raadpleeg dan je arts en gun jezelf even tijd om tot rust te komen en je burn-out te verwerken. Je gezondheid gaat voor!

Werd je burn-out veroorzaakt door je werksituatie? Dan zal loopbaanbegeleiding jou zeker helpen om die aan te pakken en zo een nieuwe burn-out te voorkomen. Als je je laat opvolgen door je arts, zegt hij/zij jou zeker wanneer je er klaar voor bent. En sowieso stemmen wij het traject af op jouw draagkracht.

Je hebt fysieke klachten

Fysieke klachten laat je best opvolgen door je arts, eventueel samen met een kinesist of osteopaat. Ligt de oorzaak in (werk)stress? Dan kan gerichte lichaamsbeweging zoals yoga, wandelen of fietsen – uiteraard binnen jouw mogelijkheden – je klachten verminderen.

We nemen die lichaamsbeweging op in jouw actieplan, maar verstrekken daarover geen medisch advies. Waar nodig verwijzen we jou graag door.

Je kampt met psychologische blokkades

Merk je dat je niet in staat bent om stappen vooruit te zetten en steeds blijft hangen in een trauma? Dan schakel je best een psycholoog in om je te helpen dat te verwerken.

Sommige van onze coaches zijn therapeut: zij geven jou graag de nodige info of verwijzen jou door naar gespecialiseerde hulp. De therapie zelf maakt helaas geen deel uit van loopbaanbegeleiding omdat je die niet kan betalen met loopbaancheques.

Je bent werkzoekend

Dan kan je wel loopbaanbegeleiding krijgen, maar heb je geen recht op loopbaancheques. Het goede nieuws? Wellicht kan je beroep doen op onze trajectbegeleiding voor werkzoekenden! Daarin coacht een persoonlijke begeleider jou stap per stap naar een nieuwe job via bijvoorbeeld sollicitatiecoaching, werkplekleren of gerichte training.

Op de 'Vind een job' pagina’s ontdek je meer informatie. Interesse? Contacteer je VDAB-werkwinkel en vraag naar trajectbegeleiding door SBS Skill BuilderS. Dat kan altijd in jouw buurt!

Je bent ontslagen en krijgt outplacement

Loopbaanbegeleiding is dan inbegrepen in je outplacementbegeleiding, die sowieso ruimer gaat dan enkel loopbaanbegeleiding. Als erkend outplacementbegeleider helpen we jou graag op weg naar een nieuwe job: ontdek hier meer over onze outplacement-aanpak.

Tip: word je ontslagen tijdens je loopbaanbegeleiding, dan breiden we die graag uit naar outplacementbegeleiding als die voorzien is bij je ontslag en als je werkgever daarmee akkoord is. Je coach evalueert op dat moment of hij/zij jou best verder helpt of je laat begeleiden door een collega.

Twijfel je of loopbaanbegeleiding (nu) iets voor jou is?

Contacteer onze loopbaanconsulente Ellen dan voor een vrijblijvende telefonische kennismaking. Ze neemt graag de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en denkt met jou mee over de beste oplossing. Natuurlijk krijg je ook antwoord op al je praktische vragen! Vermeld je ook je telefoonnummer in je mail? Zo kan Ellen je snel contacteren. 

Wat is loopbaanbegeleiding?                 Welke resultaten boek je? ž

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Opgelet: nieuwe regelgeving omtrent loopbaancheques vanaf 1 januari 2020

Nieuws
Loopbaancheque via VDAB
11.12.2019

Opgelet: nieuwe regelgeving omtrent loopbaancheques vanaf 1 januari 2020

Omwille van het nieuwe regeringsakkoord zal de regelgeving omtrent loopbaancheques veranderen vanaf 1 januari 2020.

Extravert? Vijf tips om je introverte kwaliteiten aan te wakkeren op de werkvloer!

Inzicht
5 tips voor extraverten om introverte kwaliteiten aan te wakkeren op de werkvloer
16.10.2019

Extravert? Vijf tips om je introverte kwaliteiten aan te wakkeren op de werkvloer!

"Wanneer gaan we eens een oproep zien om wat meer introvert te zijn in plaats van extravert?" Het is een grapje dat online regelmatig circuleert onder introverten, maar het is vaak de harde realiteit voor vele introverten dat extraversie als het ideaal wordt gezien. Ook tijdens loopbaanbegeleidingen is de wrijving tussen introverten en extraverten vaak het onderwerp van onze gesprekken. Onze expert loopbaancoach Anouk Smets, van nature uit een introvert persoon, aan het woord.

Welk patroon blokkeert jouw loopbaan?

Inzicht
Welk patroon blokkeert jouw loopbaan? Loopbaancoaching helpt je dit te ontdekken.
05.08.2019

Welk patroon blokkeert jouw loopbaan?

Niks is meer frustrerend dan weten wat je wil en jezelf er dan toch op betrappen dat je blijft hangen in je oude gewoontes. Dat er niets verandert, zelfs al wil je het enorm graag. Wil je iets veranderen in je leven, dan moet je jezelf vrijmaken van hindernissen. Dat begint bij jezelf en je naaste omgeving. Loopbaancoaching helpt je patronen te doorbreken. Onze expert loopbaancoach Anouk Smets licht dit verder toe aan de hand van 3 verhalen.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques