Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-loopbaanbegeleiding.png

Wanneer is loopbaanbegeleiding niet de (enige) oplossing?

Soms ben je nog niet klaar voor loopbaanbegeleiding. Of zijn er betere oplossingen. Met dit overzicht zetten we jou graag op weg. Twijfel je? Bel ons even, we geven jou graag oprecht advies.

Je kampt met een depressie

Dan schakel je best eerst een arts, psychiater of psycholoog in, zeker als je medicatie nodig hebt. Wordt je depressie (deels) veroorzaakt door werkproblemen, dan kan loopbaanbegeleiding wel helpen om de oorzaken blijvend aan te pakken.

Tip: in loopbaanbegeleiding moet je met jezelf aan de slag en heb je dus voldoende energie nodig. Overleg met je professionele hulpverlener en met ons of je hier klaar voor bent.

Je zit net thuis met een burn-out

Heb je momenteel nauwelijks energie? Raadpleeg dan je arts en gun jezelf even tijd om tot rust te komen en je burn-out te verwerken. Je gezondheid gaat voor!

Werd je burn-out veroorzaakt door je werksituatie? Dan zal loopbaanbegeleiding jou zeker helpen om die aan te pakken en zo een nieuwe burn-out te voorkomen. Als je je laat opvolgen door je arts, zegt hij/zij jou zeker wanneer je er klaar voor bent. En sowieso stemmen wij het traject af op jouw draagkracht.

Je hebt fysieke klachten

Fysieke klachten laat je best opvolgen door je arts, eventueel samen met een kinesist of osteopaat. Ligt de oorzaak in (werk)stress? Dan kan gerichte lichaamsbeweging zoals yoga, wandelen of fietsen – uiteraard binnen jouw mogelijkheden – je klachten verminderen.

We nemen die lichaamsbeweging op in jouw actieplan, maar verstrekken daarover geen medisch advies. Waar nodig verwijzen we jou graag door.

Je kampt met psychologische blokkades

Merk je dat je niet in staat bent om stappen vooruit te zetten en steeds blijft hangen in een trauma? Dan schakel je best een psycholoog in om je te helpen dat te verwerken.

Sommige van onze coaches zijn therapeut: zij geven jou graag de nodige info of verwijzen jou door naar gespecialiseerde hulp. De therapie zelf maakt helaas geen deel uit van loopbaanbegeleiding omdat je die niet kan betalen met loopbaancheques.

Je bent werkzoekend

Dan kan je wel loopbaanbegeleiding krijgen, maar heb je geen recht op loopbaancheques. Het goede nieuws? Wellicht kan je beroep doen op onze trajectbegeleiding voor werkzoekenden! Daarin coacht een persoonlijke begeleider jou stap per stap naar een nieuwe job via bijvoorbeeld sollicitatiecoaching, werkplekleren of gerichte training.

Op de 'Vind een job' pagina’s ontdek je meer informatie. Interesse? Contacteer je VDAB-werkwinkel en vraag naar trajectbegeleiding door SBS Skill BuilderS. Dat kan altijd in jouw buurt!

Je bent ontslagen en krijgt outplacement

Loopbaanbegeleiding is dan inbegrepen in je outplacementbegeleiding, die sowieso ruimer gaat dan enkel loopbaanbegeleiding. Als erkend outplacementbegeleider helpen we jou graag op weg naar een nieuwe job: ontdek hier meer over onze outplacement-aanpak.

Tip: word je ontslagen tijdens je loopbaanbegeleiding, dan breiden we die graag uit naar outplacementbegeleiding als die voorzien is bij je ontslag en als je werkgever daarmee akkoord is. Je coach evalueert op dat moment of hij/zij jou best verder helpt of je laat begeleiden door een collega.

Twijfel je of loopbaanbegeleiding (nu) iets voor jou is?

Contacteer onze loopbaanconsulent Dries voor een vrijblijvende telefonische kennismaking. Hij neemt graag de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en denkt met jou mee over de beste oplossing. Natuurlijk krijg je ook antwoord op al je praktische vragen! Vermeld je ook je telefoonnummer in je mail? Zo kan Dries je snel contacteren. 

0
67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Loopbaan

De loopbaan - hoe een term in de 16de eeuw al treffend gekozen werd

Inzicht

Wist je dat het woord carrière is afgeleid van de Latijnse benaming voor een renbaan (Shorne, 2001)? Het vond zijn oorsprong in de wereld van de paardenraces en daar betekende het “elke snelle en ononderbroken activiteit”. Later zijn we het, net als het woord loopbaan, ook gaan gebruiken in de context van werk, waar het dan een zekere vooruitgang in werk betekende (Williams, 1983). Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS geeft haar persoonlijke kijk op het woord ‘loop-baan’. 

Cadeaus in vermomming

Cadeaus komen soms in vermomming

Inzicht

Mensen die ziek zijn, worden soms gedwongen hun aandacht heel anders te gaan richten. De ziekte blijkt ze als het ware uit te nodigen om hun aandacht naar binnen te richten. Ze nemen hun opvattingen en levensstijl die ze tot dan toe hadden, onder de loep. Herken je dat in je omgeving? Of bij jezelf, als jij in deze situatie verkeert?

Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, zocht in het boek Anatomie van de ziel uit 2020, geschreven door Caroline Myss, naar inzichten.

Stop met ronddraaien in cirkels

Stop met ronddraaien in cirkels

Inzicht

We weten het allemaal: als er te veel druk op de ketel komt, val je snel terug in oude patronen. Voor je het weet kom je in een negatieve spiraal van zelfverwijt, frustratie, verbetenheid om het anders en beter te doen. Om daar vervolgens weer in te ‘mislukken’. Ondertussen gaat het ritje in de mentale mallemolen maar door. Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, ging te rade bij Deb Dana en het boek De polyvagaaltheorie in therapie. Het ritme van regulatie. Ontdek hier haar inzichten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor