Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/website%20headers%20%286%29.png
Oplossing

Burn-outbegeleiding via Fedris

In het kader van burn-out preventie in de ziekenhuis- en bankensector startte Fedris in 2019 een pilootproject. In 2020 tijdens de COVID-crisis werd dit project uitgebreid naar de volledige zorgsector. Uit een analyse van het pilootproject eind 2023 kwamen zeer positieve resultaten. Bij meer dan 75% is de diagnose burn-out na de begeleiding niet langer van toepassing. Vanuit het ministerie van Volksgezondheid werd beslist dit project nog verder uit te breiden.

Voor wie?

Sinds april 2024 richt het definitieve programma zich tot werknemers in privésectoren en in plaatselijke of provinciale overheden (PPO) die professionele uitputting ervaren of het werk hebben stopgezet gedurende minder dan 2 maanden.

Gaat het over een afwezigheid van meer dan 2 maanden? Ook dan is een deelname aan dit programma mogelijk als:

  • de reden van arbeidsongeschiktheid een andere is dan professionele burn-out
  • én bij aangepast werk in overleg met de adviserend arts van het ziekenfonds

Doel?

De ambitie is werknemers

  • aan het werk te houden
  • of het werk zo snel mogelijk te hervatten
0

Het Fedris-pilootproject: wat?

Fedris, het Federaal Agentschap voor beroepsrisico’s, biedt een begeleidingstraject aan dat zowel op de persoon als op de werkomgeving gericht is en bestaat uit:

  • Ondersteuning bij je herstel
  • Hulp om het werk verder te zetten of vol energie en enthousiasme te hernemen.

Je kan rekenen op een kosteloze burn-out begeleiding van maximaal 2 jaar.

Ontdek hier de verschillende fases in het Fedris burn-out begeleidingstraject.

Wat is de rol van Skill BuilderS in dit project?

Een enthousiast en gedreven team van psychologen werken bij Skill BuilderS mee aan dit waardevolle Fedris-project.

Onze psychologen hebben allen de nodige opleiding, expertise en ervaring en zijn heel bevlogen in het wegwerken van belemmeringen en het overwinnen van psychosociale drempels zoals burn-out en stress zodoende een succesvolle re-integratie op de werkvloer te bewerkstelligen. Medewerkers op de rand van een burn-out worden professioneel begeleid en gecoacht zodat een (langdurige) uitval op de werkvloer vermeden kan worden.   

Het ontdekken van energievreters en -geversboosten van vitaliteit en het nastreven van een optimale work-life balance maken deel uit van de dagelijkse ondersteuning en coaching die Skill BuilderS jaarlijks aan +/-2.500 coachees biedt.

Lees ook 'Skill BuilderS succesvolle partner in het Fedris-project'.

0

Heb je een vraag? Wens je meer info?

Contacteer

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Blue zone ook op de arbeidsmarkt

Maak van jouw organisatie een ‘blue zone’ op de arbeidsmarkt

Inzicht

Onderzoek van professor Eva Geluk toonde het al aan: werknemers en werkgevers zijn het met elkaar eens dat welzijn een gedeelde verantwoordelijkheid is. Bovendien blijken heel wat werkgevers bereid om (nog) meer in te zetten op welzijn. Echter met de teller op 500.000 langdurig zieken, waarvan ook een steeds toenemend aantal mensen met een burn-out, kan je je afvragen waarom het resultaat van al die investeringen uitblijft. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach, gaat op onderzoek.

Vakantie ... van crashen naar opladen

Vakantie ... van crashen naar opladen

Inzicht

De komende weken staat er voor de meesten onder ons het welverdiende jaarlijkse verlof op de planning. Heerlijk! Iets om naar uit te kijken!
De periode vlak voor die vakantie lijkt dat iets minder te zijn. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS, heeft  het gevoel dat 90% van de gesprekken deze tijd van het jaar als volgt verlopen:

“Hoe gaat het?”

“Druk druk, maar nog even doorbijten en ik heb vakantie.”

Tijd dus om even stil te staan en de tips na te lezen die ervoor zorgen dat je je in de dagen net voor je vakantie optimaal kan voorbereiden op een periode van rust en ontspanning. 

gele kanarie in de koolmijn

Wat leert de kanarie in de koolmijn ons over de aanpak van burn-out?

Inzicht

Als medewerkers met een burn-out anno 2024 de spreekwoordelijke kanarie in de koolmijn zijn, wat leert ons dat dan over onze aanpak van deze problematiek? De arbeiders in de koolmijnen namen vroeger altijd een kanarie mee naar hun werkpost. Deze kanarie was heel gevoelig aan giftige dampen of een gebrek aan zuurstof. Wanneer de kanarie van zijn stokje viel, wist iedereen meteen dat er dringend maatregelen nodig waren om te voorkomen dat er meer slachtoffers zouden vallen. Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach bij Skill BuilderS, vraagt zich af wat er zou gebeurd zijn als deze kanaries die snel van hun stokje gingen, getraind zouden hebben om weerbaarder te worden, het langer vol te houden? 

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor