Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner12.jpg
Oplossing

Begeleiding werkzoekenden

In onze talrijke projecten ondersteunen we jou om je weg te vinden.

ESF VDAB
Actiris

Begeleiding op jouw maat, van A tot Z

Ben je werkzoekend, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Welke job past bij jou, waar vind je die, hoe solliciteer je, wat als je eenmaal gestart bent? Onze jobcoaches hebben het antwoord en ondersteunen jou in een traject op maat:

 1. Eerst luisteren we naar waar jij vandaag staat en wat jij van ons verwacht. Je rechten en plichten als werkzoekende, info over de arbeidsmarkt: alles komt aan bod.
 2. Wat interesseert jou? Welke richting wil je uit? Welke sectoren trekken jou aan? Samen verkennen we de opties en vertalen we die naar een helder, realistisch jobdoelwit.
 3. Op jacht naar je job! Je krijgt een actieplan op maat met een mix van individuele begeleiding en groepstrainingen en – indien relevant – bedrijfsbezoeken en inleefstages.
 4. Opnieuw aan het werk? We houden contact om te horen hoe je je voelt op de werkvloer. Worstel je nog met vragen? Dan pakken we die samen aan.

Het doel? Een job die je goed kan en graag doet voor een langere periode. Daar zetten onze jobcoaches met veel goesting elke dag hun schouders onder!

Vragen waarop je antwoord krijgt:

 • Hoe geef ik mijn carrière een nieuwe wending?
 • Welke job wil ik graag doen en hoe vind ik die?
 • Wat zijn mijn sterke punten? Wat zijn mijn werkpunten?
 • Hoe maak ik een sterke motivatiebrief?
 • Hoe stel ik een cv op dat aanslaat?
 • Hoe kom ik sterk over tijdens sollicitaties?
 • Hoe word ik assertiever?

Boeiende projecten voor diverse kandidaten

We werken op projectbasis en worden geselecteerd door de VDAB, de Vlaamse Overheid, Actiris, ESF en de Europese Unie omwille van onze bewezen aanpak en blijvende innovatie. Met deze projecten ondersteunen we werkzoekenden:

logos
TWE (Tender Tijdelijke Werkervaring)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Ben je werkzoekend, heb je weinig of geen relevante werkervaring en mis je vooral algemene competenties? In dit project krijg je intensieve begeleiding en bemiddeling.

Door middel van werkplekleren (een job leren op de werkvloer), sollicitatie- en attitudetraining gaan we samen op zoek naar een passende, stabiele job. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

 

TIW (Tender Intensief Werkplekleren)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

VDAB verwijst voor dit project langdurig werkzoekenden door die via werkplekleren (een job leren op de werkvloer) de afstand tot de arbeidsmarkt kunnen overbruggen.

Wij verzorgen de begeleiding op jouw maat, gericht op tewerkstelling via werkplekleren. Daarnaast staan we in voor jobhunting, attitude- en sollicitatietraining, empowerment, begeleiding bij werkplekleren, jobcoaching en nazorg.

Je kan hiervoor terecht in de kantoren van Ronse, Geraardsbergen, Oudenaarde, Aalst, Beringen, Hasselt, Neerpelt, Sint-Truiden en Heusden-Zolder.

TIBB 4 (Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Een job zoeken kost veel energie. Misschien weet je welk beroep je leuk vindt, maar lukt het niet om de juiste job te vinden? Of heb je hulp nodig om de juiste richting te kiezen en de sprong te maken? Samen gaat dat veel beter.

Je plek vinden op de arbeidsmarkt, dat is het doel van deze begeleiding voor werkzoekenden van alle leeftijden en profielen. VDAB zorgt voor de screening en selectie om te bepalen of je in aanmerking komt, onze ervaren ploeg staat klaar om jou te helpen. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

Onze coaches brengen jouw loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en werken een persoonlijk traject van maximum 9 maanden uit dat focust op jezelf (her)ontdekken, je optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt en solliciteren. Ook nadat je een job vindt, blijven we jou ondersteunen.

TIBB 4 Anderstaligen (Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Voldoe je aan de voorwaarden voor de Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling (TIBB 4, zie hierboven), maar is Nederlands niet jouw eerste taal? Dan kom je in aanmerking voor dit traject van maximum 12 maanden. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

Tender Oriëntatie

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Jezelf terug op de rails zetten en een richting vinden die bij je past, dat is het doel van deze begeleiding voor werkzoekenden van alle leeftijden en profielen. VDAB zorgt voor de screening en selectie om te bepalen of je in aanmerking komt, onze ervaren ploeg staat klaar om jou te helpen. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

Onze coaches brengen jouw loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en werken een persoonlijk traject van maximum 2 maanden uit dat focust op je sterktes, werkpunten, drijfveren, talenten en waarden. Je ontdekt welke job bij jou past en waar je het juiste bedrijf of passende vacatures vindt. Ook nadat je gestart bent, blijven we jou ondersteunen.

WIJ! (WerkInleving voor Jongeren!)

gefinancierd door de VDAB en ESF

Dit project richt zich naar jongeren zonder diploma. Het doel? Jou wapenen om je plaats op de arbeidsmarkt in te nemen via een traject op maat van maximum 18 maanden met o.m. individuele en groepsbegeleiding, korte stages bij bedrijven en sport om een actieve levensstijl te bevorderen.

Onze coaches brengen jouw loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en helpen jou om je optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Een vaste jobcoach volgt jouw vorderingen op tijdens de stages en bij de start in je nieuwe job.

Bekijk hier het verhaal van Daniël

55+ jobs

gefinancierd door de VDAB en ESF

Heb je de basisvaardigheden om te solliciteren al onder de knie? Super, wij gaan nog een stapje verder! Door een niet-klassieke aanpak met jobhunting en -matching gaan we op zoek naar een job die voor jou past en overtuigen we werkgevers dat jouw talenten een goede match zijn voor hun bedrijf.

We zien elkaar op regelmatige tijdstippen, zowel individueel als tijdens workshops in groep. De focus ligt op jou, met maatwerk als sleutelwoord. Via jobcoaching en nazorg blijven we je ook tijdens jouw job verder ondersteunen. We houden regelmatig contact en zoeken mee naar oplossingen indien er vragen opduiken.

Het traject duurt maximum 9 maanden en je kan hiervoor terecht op onze locaties in Limburg: Genk, Hasselt, Maasmechelen, Neerpelt en Tongeren.

Actiris

gefinancierd door Actiris en ESF

Als Frans- of Nederlandstalige werkzoekende uit Brussel kan je bij ons terecht voor gratis individuele of groepsbegeleiding gedurende maximum 1 jaar. Via de AAZW-aanpak (Atelier Actief Zoeken naar Werk) helpen we jou vat krijgen op de arbeidsmarkt en jouw situatie. We stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of geef een seintje op 02 801 08 70 of actiris@skillbuilders.be.

 

Actiris 50+

gefinancierd door Actiris en ESF

Als Frans- of Nederlandstalige werkzoekende uit Brussel met een leeftijd van +50 jaar kan je bij ons terecht voor gratis individuele of groepsbegeleiding gedurende maximum 1 jaar. Via de AAZW-aanpak (Atelier Actief Zoeken naar Werk) helpen we jou vat krijgen op de arbeidsmarkt en jouw situatie. We stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of geef een seintje op 02 801 08 70 of actiris@skillbuilders.be.

 

Detentie

gefinancierd door de VDAB en ESF

Een plek vinden op de arbeidsmarkt is geen evidentie, zeker niet na een detentieperiode. Binnen de muren van de 3 Brusselse gevangenissen (Sint-Gillis, Vorst en Berkendael) kunnen we jou daarom begeleiden als je binnen minder dan 14 maanden vrijkomt en na je detentie in Vlaanderen wil werken of wonen.

De Nederlandstalige begeleiding is steeds op maat en varieert van de basisdienstverlening van de VDAB tot intensieve trajecten met een persoonlijk actieplan dat bijvoorbeeld focust op oriëntatie, attitude en sollicitatieskills. Het doel? Een opleiding, stage, vrijwilligerswerk of werk na je invrijheidsstelling.

Dit traject duurt maximum 14 maanden. We zorgen voor een warme overdracht naar een VDAB-consulent in je gewenste regio en volgen op na jouw start in een nieuwe job.

Interesse of vragen?

 • Contacteer Manon Hermans (VDAB/SBS) via een briefje in de brievenbus van de Vlaamse Gemeenschap, aanwezig in elke veugel of stuur een brief naar SBS Skill BuilderS - Manon Hermans - Laurent Benoit Dewezplein 2/3 - 1800 Vilvoorde
 • Vraag JWW (CAW) of de PSD in jouw gevangenis om meer info over onze dienst.
 • Stuur een e-mail naar manon@skillbuilders.be

 

TAL (Tender Activering Langdurig werkzoekenden)

gefinancierd door Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Ben je werkzoekend en heb je nood aan ondersteuning in je zoektocht naar een job?

In dit project gaan we samen op zoek naar je interesses, talenten en competenties. We kijken samen welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt. Zoeken we een passende job of heb je eerst nood aan een opleiding?

Samen stippelen we een actieplan uit. Hierbij stimuleren we je om zelf je loopbaan in handen te nemen.

De weg die we samen afleggen varieert van een maand tot maximum 6 maanden.

Dit project loopt via VDAB. Je kan ons wel contacteren voor meer info.

NEET (Not in Education, Employment or Training)

gefinancierd door Actiris en ESF

Ben je tussen 18 en 30 jaar oud en woon je in Brussel Centrum, Sint-Jans-Molenbeek of Sint-Joost-ten-Node? Super! Je woont in het midden van een stad waar altijd wel iets te beleven valt en waar je ongetwijfeld ook al veel hebt  meegemaakt! Maar je hebt misschien ook al ervaren dat het niet altijd gemakkelijk is om te voldoen aan de verwachtingen… “Ga naar school. Haal goede punten. Heb je wel een goed diploma op zak? En wanneer ga je eindelijk eens werken?” 
Klinkt dat je bekend in de oren? 

SBS Skill BuilderS helpt je verder dankzij het NEET project.

We staan klaar met een luisterend oor en stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of geef een seintje op 053 85 77 70 of actiris@skillbuilders.be.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques