Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner_web.jpg
Oplossing

Begeleiding werkzoekenden

In onze talrijke projecten ondersteunen we jou om je weg te vinden. We werken op projectbasis en worden geselecteerd door de VDAB, de Vlaamse Overheid, Actiris, ESF en de Europese Unie omwille van onze bewezen aanpak en blijvende innovatie. Met deze projecten ondersteunen we werkzoekenden:

ESF Actiris VDAB
TWE (Tender Tijdelijke Werkervaring)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Ben je werkzoekend, heb je weinig of geen relevante werkervaring en mis je vooral algemene competenties? In dit project krijg je intensieve begeleiding en bemiddeling.

Door middel van werkplekleren (een job leren op de werkvloer), sollicitatie- en attitudetraining gaan we samen op zoek naar een passende, stabiele job. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

 

TIBB 4 (Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Een job zoeken kost veel energie. Misschien weet je welk beroep je leuk vindt, maar lukt het niet om de juiste job te vinden? Of heb je hulp nodig om de juiste richting te kiezen en de sprong te maken? Samen gaat dat veel beter.

Je plek vinden op de arbeidsmarkt, dat is het doel van deze begeleiding voor werkzoekenden van alle leeftijden en profielen. VDAB zorgt voor de screening en selectie om te bepalen of je in aanmerking komt, onze ervaren ploeg staat klaar om jou te helpen. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

Onze coaches brengen jouw loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en werken een persoonlijk traject van maximum 9 maanden uit dat focust op jezelf (her)ontdekken, je optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt en solliciteren. Ook nadat je een job vindt, blijven we jou ondersteunen.

TIBB 4 Anderstaligen (Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling)

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Voldoe je aan de voorwaarden voor de Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling (TIBB 4, zie hierboven), maar is Nederlands niet jouw eerste taal? Dan kom je in aanmerking voor dit traject van maximum 12 maanden. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

Tender Oriëntatie

gefinancierd door de Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Jezelf terug op de rails zetten en een richting vinden die bij je past, dat is het doel van deze begeleiding voor werkzoekenden van alle leeftijden en profielen. VDAB zorgt voor de screening en selectie om te bepalen of je in aanmerking komt, onze ervaren ploeg staat klaar om jou te helpen. Je kan hiervoor terecht in het dichtstbijzijnde SBS Skill BuilderS-kantoor.

Onze coaches brengen jouw loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en werken een persoonlijk traject van maximum 2 maanden uit dat focust op je sterktes, werkpunten, drijfveren, talenten en waarden. Je ontdekt welke job bij jou past en waar je het juiste bedrijf of passende vacatures vindt. Ook nadat je gestart bent, blijven we jou ondersteunen.

WIJ! (WerkInleving voor Jongeren!)

gefinancierd door de VDAB en ESF

Dit project richt zich naar jongeren zonder diploma. Het doel? Jou wapenen om je plaats op de arbeidsmarkt in te nemen via een traject op maat van maximum 18 maanden met o.m. individuele en groepsbegeleiding, korte stages bij bedrijven en sport om een actieve levensstijl te bevorderen.

Onze coaches brengen jouw loopbaanwensen en -verwachtingen in kaart en helpen jou om je optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Een vaste jobcoach volgt jouw vorderingen op tijdens de stages en bij de start in je nieuwe job.

Bekijk hier het verhaal van Daniël

55+ jobs

gefinancierd door de VDAB en ESF

Heb je de basisvaardigheden om te solliciteren al onder de knie? Super, wij gaan nog een stapje verder! Door een niet-klassieke aanpak met jobhunting en -matching gaan we op zoek naar een job die voor jou past en overtuigen we werkgevers dat jouw talenten een goede match zijn voor hun bedrijf.

We zien elkaar op regelmatige tijdstippen, zowel individueel als tijdens workshops in groep. De focus ligt op jou, met maatwerk als sleutelwoord. Via jobcoaching en nazorg blijven we je ook tijdens jouw job verder ondersteunen. We houden regelmatig contact en zoeken mee naar oplossingen indien er vragen opduiken.

Het traject duurt maximum 9 maanden en je kan hiervoor terecht op onze locaties in Limburg: Genk, Hasselt, Maasmechelen, Neerpelt en Tongeren.

Actiris AAZW / ARAE

gefinancierd door Actiris en ESF

Als Frans- of Nederlandstalige werkzoekende uit Brussel kan je bij ons terecht voor gratis individuele of groepsbegeleiding gedurende maximum 1 jaar. Via onze aanpak helpen we jou vat krijgen op de arbeidsmarkt en jouw situatie. We stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of boek hier je afspraak in.

Workshops Actiris

Ontdek onze flyer met info

Actiris 50+

gefinancierd door Actiris en ESF

Als Frans- of Nederlandstalige werkzoekende uit Brussel met een leeftijd van +50 jaar kan je bij ons terecht voor gratis individuele of groepsbegeleiding gedurende maximum 1 jaar. Via onze aanpak helpen we jou vat krijgen op de arbeidsmarkt en jouw situatie. We stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of boek hier je afspraak in.

Ontdek onze flyer met info

TAL (Tender Activering Langdurig werkzoekenden)

gefinancierd door Vlaamse Overheid, ESF en de Europese Unie

Ben je werkzoekend en heb je nood aan ondersteuning in je zoektocht naar een job?

In dit project gaan we samen op zoek naar je interesses, talenten en competenties. We kijken samen welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt. Zoeken we een passende job of heb je eerst nood aan een opleiding?

Samen stippelen we een actieplan uit. Hierbij stimuleren we je om zelf je loopbaan in handen te nemen.

De weg die we samen afleggen varieert van een maand tot maximum 6 maanden.

Dit project loopt via VDAB. Je kan ons wel contacteren voor meer info.

NEET (Not in Education, Employment or Training)

gefinancierd door Actiris en ESF

Ben je tussen 18 en 30 jaar oud en woon je in Brussel Centrum, Sint-Jans-Molenbeek of Sint-Joost-ten-Node? Super! Je woont in het midden van een stad waar altijd wel iets te beleven valt en waar je ongetwijfeld ook al veel hebt  meegemaakt! Maar je hebt misschien ook al ervaren dat het niet altijd gemakkelijk is om te voldoen aan de verwachtingen… “Ga naar school. Haal goede punten. Heb je wel een goed diploma op zak? En wanneer ga je eindelijk eens werken?” 
Klinkt dat je bekend in de oren? 

SBS Skill BuilderS helpt je verder dankzij het NEET project.

We staan klaar met een luisterend oor en stomen jou klaar voor een succesvolle (her)start, begeleiden jou tijdens sollicitatiegesprekken en volgen jou op als je aan de slag bent.

De begeleiding gaat door in de Hertogsstraat/Rue Ducale 83 te Brussel. Er is elke werkdag vrije toegang van 9u tot 12u30. Spring gerust eens binnen of boek hier je afspraak in.

Ontdek onze flyer met info

 

55+ Up To Date

gefinancierd door VDAB en de Vlaamse Overheid

Dit project richt zich heel specifiek naar 55+ ers.

Wat houdt dit project precies in? 

 • Heroriëntatie op de arbeidsmarkt
 • Aanscherpen 21ste eeuwse vaardigheden
 • Sollicitatietraining

Wat is het doel?

Herpositionering op de arbeidsmarkt en weten hoe jij een job kan verwerven.

Wat is de duurtijd van het traject?

Dit project is een kort, intensief traject van 2 weken.

Interesse of vragen? Geef een seintje op 053 85 09 00 of via jobbegeleiding@skillbuilders.be

Sollicitatieondersteuning

gefinancierd door VDAB en de Vlaamse Overheid

In verschillende Vlaamse provincies wordt dit project ontwikkeld en wordt sollicitatieondersteuning aangeboden. 

Werkzoekenden die in de laatste fase van een opleiding zitten of net een opleiding afgerond hebben, worden in groep en individueel begeleid. Ook andere werkzoekenden die minimale ondersteuning nodig hebben, kunnen binnen dit project begeleid worden.

Het zijn korte trajecten waarvan de begeleiding gedurende max. 3 maanden loopt van max. 9 uur in totaal. 

Het doel van dit project is niet alleen de competenties m.b.t. solliciteren en het zoeken naar werk te vergroten maar deze competenties ook effectief te kunnen toepassen in de zoektocht naar werk.

Interesse of vragen? Geef een seintje op 053 85 09 00 of via jobbegeleiding@skillbuilders.be

HOA (Jobhunting voor hoger opgeleide anderstaligen)

gefinancierd door VDAB en de Vlaamse Overheid

Dit project richt zich op hoger opgeleide anderstaligen die momenteel niet werken en op zoek zijn naar een job op niveau van hun diploma. Zij hebben een duidelijk jobdoelwit en hebben voldoende kennis van de contacttaal om een gesprek te voeren.

Samen met de kandidaat gaan we in dialoog en helpen bij het solliciteren, netwerken en job – en stagehunten.

Deze begeleidingen vinden plaats in onze Skill BuilderS-kantoren in Antwerpen Noord, Mechelen en Turnhout. Instappen kan via een gesprek bij VDAB.

Lokale partnerschappen voor jongeren (510 & 528)

gefinancierd door ESF en VDAB

Met dit project willen we de positie van jongeren (18- 30 jaar) in de samenleving en op de arbeidsmarkt versterken. We werken samen met tal van partners op lokaal niveau zodat jij de begeleiding en ondersteuning die nodig is, krijgt, zonder van het kastje naar de muur gestuurd te worden. De begeleiding is flexibel in duurtijd afhankelijk van wat je juist nodig hebt en waarmee we je kunnen helpen. We richten ons in eerste plaats op werk en opleidingen maar ook met andere vragen kan je bij ons terecht. Deze projecten zijn gestart op 1 december en lopen af op 31 december 2022.

De projecten lopen vandaag in Dendermonde, Sint-Niklaas, Gent, Antwerpen en Diksmuide.

SIF3 (Sociaal Interventie Fonds)

gefinancierd door VDAB en ESF

Werd je werkzoekend wegens een faling en was de maatschappelijke zetel van het bedrijf gelegen in Vlaanderen, dan kan je een outplacementbegeleiding aangeboden krijgen, gefinancierd door VDAB en ESF.

Outplacement biedt iedere deelnemer de tijd en de ruimte om samen met een persoonlijke coach te werken aan de best mogelijke toekomst, dit zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Jouw coach zal samen met jou op zoek gaan naar nieuwe tewerkstellingsopportuniteiten, een eventuele opleiding in kader van een heroriëntering, het inzetten van jouw sterktes  binnen een passende werkomgeving… We helpen jou bij het opmaken van een marktconform CV, geven advies over de arbeidsmarkt, de vacaturekanalen,… We motiveren, steunen en coachen jou doorheen het ganse sollicitatieproces en houden te allen tijde rekening met wie jíj bent.  

Begeleiding opleidingsstage

gefinancierd door VDAB en ESF 

Dit project omvat de organisatie van en begeleiding bij opleidingsstages van cursisten die een opleiding volgen in een VDAB competentiecentrum. Onze jobcoaches brengen stageplaatsen (vacaturegericht) aan die binnen de opleiding passen, zorgen voor een vlotte kennismaking tussen alle partijen, zowel op organisatorisch als administratief niveau. Én eens opgestart in je stage, van max. 2 weken, blijven we er voor jou in het opvolgen, begeleiden en evalueren van de stage.  

Dit project gaat door in regio Oost Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

Jongerenproject Antwerpen - 510

gefinancierd door VDAB en ESF 

In het 'jongerenproject Antwerpen - 510' onderneemt Skill BuilderS acties om de jeugdwerkloosheid te bestrijden en de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt te verhogen. Dit door ondersteuning te bieden bij individuele (hulp)vragen van jongeren.

Duurtijd

De begeleidingen zijn flexibel in duurtijd en hebben een richtlijn van ongeveer 1 jaar. De duurtijd van de begeleiding is niet vooraf vastgelegd zodat het partnerschap case per case kan bekijken wanneer de begeleiding is afgerond.

Doelgroep

Onze doelgroep bestaat uit jongeren tussen 18 en 30 jaar die ingeschat worden door VDAB, Stad Antwerpen en JAC (de toeleidende partners). We mikken hier op een zeer heterogene groep. Tot de doelgroep van deze oproep behoren jongeren die nood hebben aan begeleiding om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen én die vandaag niet terechtkunnen in het reguliere aanbod.

Aanbod

Het is een project dat bestaat uit verschillende partners. De jongere kan afhankelijk van zijn nood gebruik maken van volgende partners.

 • SBS Skill BuilderS: Traject richting werk (individuele sessie, groepssessies en sporttrainingen)V
 • Young Fenix: psychosociale hulpverlening (individueel of in groep)
 • Scum Studios: Vrijetijdsinvulling + creëren van een sociaal netwerk
 • JAC: psychosociale hulpverlening (individueel)
 • The Bulldogs: We maken gebruik van de materiaal en ruimtes om sportsessies te geven.
 • K Beerschot VA: We maken gebruik van de materiaal en ruimtes voor gesprekken te geven.
MARS

gefinancierd door VDAB en ESF 

 

Voor wie is Project MARS bedoeld?

Jongeren die...

1. wonen in:

 • Lebbeke
 • (groot) Dendermonde (= Dendermonde, Appels, Baasrode, Grembergen, Mespelare, Oudegem, Schoonaarde, Sint-Gillis)

2. Kunnen werken in het Normaal Economisch Circuit (NEC).

3. Een randproblematiek hebben, voorbeelden:

 • Huisvesting
 • Financieel
 • Vervoersmogelijkheden
 • Kinderopvang
 • Gebrek aan competenties
 • Geen duidelijk jobdoel
 • Psychologische problematie

 

Wat houdt Project MARS in?

Combinatie van:

 • Atelierwerking en vorming
 • Arbeidsbemiddeling
 • Psychologische hulpverlening
 • Sociale dienstverlening

We voorzien een integraal en geïntegreerd aanbod waarbij we vertrekken vanuit de noden van de jongvolwassene. Hierbij zetten we in op alle mogelijke levensdomeinen.

 

Praktisch

 • Doel: samen met de jongere en kernteam bepalen we: Werk, opleiding, inkomen, doorverwijzing, kennen van eigen sterktes​​
 • Op basis van het doel wordt een actieplan opgesteld​​
 • Traject eindigt wanneer doel is bereikt​​
 • Versterken van positie op de arbeidsmarkt/maatschappelijke zin op basis van doelstellingen binnen het project ​
 • Evaluatiemomenten /milestones/intensief onderling overleg tussen collega’s uit het kernteam: tool TOKEE

 

Contact:

Debora Van der Jeught – 0491/712083 – debora@skillbuilders.be

 

Etappe 9000

gefinancierd door VDAB en ESF 

 

Voor wie is project Etappe 9000 bedoeld?

Voor mensen tussen 18-30 jaar die wonen in Gent, Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint Amandsberg, Oostakker, Sint Kruis Winkel, Desteldonk, Mendonk, Gentbrugge, Ledeberg, Sint Denijs Westrem, Zwijnaarde.

Opleidingsniveau speelt geen rol

 

Doelstelling Etappe 9000:

Jongeren vertonen vaak allerlei kleine(re of grote(re) randproblematieken die hun zoektocht naar werk bemoeilijken. Men heeft vaak wel de nodige levenskracht maar ziet niet altijd in hoe, wat en in welke volgorde de problemen aan te pakken. De te nemen stappen zijn soms te groot, het jobdoelwit is niet altijd duidelijk, werkloosheid weegt op de mentale gezondheid,…

We voorzien een integraal en geïntegreerd aanbod waarbij we vertrekken vanuit de noden van de jongvolwassene. Hierbij zetten we in op alle mogelijke levensdomeinen.

De jongere staat dus centraal!

 

Wat houdt Etappe 9000 in?

 • Het leren ontdekken en versterken van competenties + informatie en oriëntatie aanbieden om zo een doorstroom te creëren naar
  • Opleidings-en onderwijslandschap (volwassenonderwijs, hoger onderwijs, VDAB-opleidingen,…)
  • ‘Veranderende’ arbeidsmarkt' (via vb werkplekleren, jobdates,…)
 • Het in kaart brengen en wegwerken van drempels of noden, vb
  • Digitale drempels
  • Psychosociaal welbevinden
  • Mobiliteitsproblemen
  • Motivatieproblemen
  • Leerproblemen
 • Begeleidingsfocus ligt op empowerment en vertrouwen creëren!

 

Praktisch?

 • Intake: kennismaking + verwachtingen afstemmen
 • Contactmomenten:
  • Geen vaste frequentie
  • F2F of digitaal (individueel/groepsverband)
 • Op basis van het doel (de hulpvraag/nood) wordt een actie (of ‘Etappe’) voorgesteld
 • Informatieoverdracht rond de samenwerking met partners, gebeurt via infosessies en driehoeksoverleg
 • We werken met een multidisciplinair team: vzw Compaan en De Stap – Leerwinkel Oost-Vlaanderen, deelwerking van TOPunt vzw.
 • Traject is onbepaald in duur en eindigt wanneer doel is bereikt , gebeurt op maat en het tempo van coachee
 • Naast de partnerorganisaties brengen we jongeren in contact met een breed netwerk van organisaties

 

Contact

Voor vragen rond intake, contacteer het intaketeam:

Liridona@skillbuilders.be

Arthur@skillbuilders.be

Voor andere vragen (netwerk, samenwerkingsverbanden,...):

Lynn@skillbuilders.be

VDAB Bemiddelingsvoucher

gefinancierd door VDAB, ESF en de Vlaamse Overheid

Het project Bemiddelingsvoucher is een samenwerking tussen Skill BuilderS en VDAB om werkzoekenden te begeleiden naar duurzaam werk aan de hand van een intensieve begeleiding. Na doorverwijzing van VDAB kan de werkzoekende zelf de partners contacteren om samen een begeleiding op te starten.

Heb je een voucher ontvangen van VDAB? Neem dan zeker een kijkje op www.begeleidingnaarwerk.be

Je vindt er alle info over de begeleiding en kan er rechtstreeks een intakegesprek met één van onze coaches vastleggen.

Dynamo 510 - Sint-Niklaas

gefinancierd door ESF

Wat is Dynamo? 

Een ESF project dat bestaat uit een lokaal partnerschap waarin SBS Skill Builders, OCMW Sint-Niklaas en JAC Waasland de handen in elkaar slaan. Samen gaan we aan de slag om (kwetsbare) jongvolwassenen: 

 • Te ondersteunen in de drempels die ze ervaren 
 • Helpen grip te krijgen op hun situatie 
 • Te werken aan een toekomstperspectief 
 • Meer aansluiting te vinden in de maatschappij 
 • De afstand te verkleinen tot de arbeidsmarkt 

Dynamo’s grootste troeven zijn de plaatselijke samenwerking vanuit één locatie en de persoonlijke benadering. 

 

Wie kan bij Dynamo terecht? 

Jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar die wonen in Sint-Niklaas, Sinaai, Belsele, Nieuwkerken-Waas en Waasmunster, en één of meerdere drempels ervaren in hun zoektocht naar werk. Dynamo staat ook open voor jongvolwassenen uit andere regio’s waar geen ander gepast aanbod is. De aan- of afwezigheid van een jobdoelwit of opleidingsniveau speelt geen rol, zolang de begeleiding in het Nederlands kan verlopen. 
 

Wat houdt een traject bij Dynamo concreet in? 

We starten vanuit de hulpvraag of de doelstellingen van de jongvolwassene, waarbij we een integraal en geïntegreerd hulpaanbod voorzien gericht op alle mogelijke levensdomeinen. Zo kan er bijvoorbeeld ingezet worden op randproblematieken, joboriëntatie, opleidingsmogelijkheden, zelfbeeld,… 

Ondersteuning vanuit Dynamo is een combinatie van: 

 • Arbeidsbemiddeling en -begeleiding 
 • Psychosociale begeleiding 
 • Maatschappelijke dienstverlening 
 • Groepswerking 
 • Outreachend werken 
 • (Zeer) laagdrempelige, toegankelijke, en vasthoudende hulp 

Hierbij ligt de focus op het versterken van de jongvolwassenen. Zij staan zelf aan het stuur, en stippelen hun eigen weg uit met behulp van één of meerdere co-piloten. 

 

Praktische aspecten 

 • Toeleidingen kunnen gedaan worden vanuit VDAB, OCMW, JAC of vanuit andere externe organisaties mét oog voor een warme overdracht 
 • Na een eerste kennismaking krijgt de jongvolwassene de kans om erover na te denken of Dynamo al dan niet geschikt voor hem/haar is. 
 • We werken intensief en aanklampend op maat van de jongvolwassene. De contactmomenten zijn fysiek of digitaal. 
 • We stellen samen concrete acties op en werken aan alle hulpvragen van de jongvolwassene. We evalueren dit samen op regelmatige momenten. 
 • We denken en werken in teamverband 
 • Het traject is flexibel in duurtijd: het eindigt wanneer het doel bereikt is of een ander traject beter past.  
 • Tijdens opleidingen/tewerkstellingen bieden we nog verdere opvolging of nazorg indien de jongvolwassene dat wenst. 

Wil je meer weten of heb je vragen over Dynamo? Contacteer dan:

Jennifer De Caluwé

 

0
0

Begeleiding op jouw maat, van A tot Z

Ben je werkzoekend, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Welke job past bij jou, waar vind je die, hoe solliciteer je, wat als je eenmaal gestart bent? Onze jobcoaches hebben het antwoord en ondersteunen jou in een traject op maat:

 1. Eerst luisteren we naar waar jij vandaag staat en wat jij van ons verwacht. Je rechten en plichten als werkzoekende, info over de arbeidsmarkt: alles komt aan bod.
 2. Wat interesseert jou? Welke richting wil je uit? Welke sectoren trekken jou aan? Samen verkennen we de opties en vertalen we die naar een helder, realistisch jobdoelwit.
 3. Op jacht naar je job! Je krijgt een actieplan op maat met een mix van individuele begeleiding en groepstrainingen en – indien relevant – bedrijfsbezoeken en inleefstages.
 4. Opnieuw aan het werk? We houden contact om te horen hoe je je voelt op de werkvloer. Worstel je nog met vragen? Dan pakken we die samen aan.

Het doel? Een job die je goed kan en graag doet voor een langere periode. Daar zetten onze jobcoaches met veel goesting elke dag hun schouders onder!

Vragen waarop je antwoord krijgt:

 • Hoe geef ik mijn carrière een nieuwe wending?
 • Welke job wil ik graag doen en hoe vind ik die?
 • Wat zijn mijn sterke punten? Wat zijn mijn werkpunten?
 • Hoe maak ik een sterke motivatiebrief?
 • Hoe stel ik een cv op dat aanslaat?
 • Hoe kom ik sterk over tijdens sollicitaties?
 • Hoe word ik assertiever?

Ontdek boeiende jobs in de maakindustrie

Laat je inspireren door Watch for Talent: http://www.talentenscout.be/filmpje/

Mentale gezondheid bij het zoeken naar een job

Weegt al dat solliciteren op je gemoedstoestand? Heb je het gevoel die nieuwe job maar op zich blijft wachten? De Career Counselors van Skill BuilderS begeleiden mensen bij hun zoektocht naar werk. Het lijkt soms als een vanzelfsprekende opdracht om "gewoon een nieuwe job te zoeken", maar niets blijkt minder waar.

De coaches word dagelijks geconfronteerd met de impact die solliciteren heeft op iemands gemoedstoestand. In het proces van werk zoeken moet je omgaan met hoop, afwijzing en teleurstelling. Nadien wordt er dan telkens opnieuw verwacht dat je jezelf oplaadt en dat je gemotiveerd blijft.

Om dit te kunnen volhouden is een goede mentale gezondheid essentieel. Daarom zette Jolien Meukens, Career Counselor bij Skill BuilderS, een aantal tips op een rijtje om je mentale gezondheid te onderhouden tijdens je zoektocht naar werk. En als het je toch eens een dag niet afgaat, dan is dat ook helemaal oké.

0
Mentale gezondheid
50-50

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Warmte overbrengen via digitale verbinding?

Inzicht
videocall

Warmte overbrengen via digitale verbinding?

In elke vorm van coaching staat de warmte voor je coachee centraal. Het aanvaarden van je coachee als persoon in al zijn sterktes en valkuilen is het vertrekpunt van een succesvol begeleidingstraject. Hoe gebeurt dit dan bij online coaching? Welke impact heeft de digitale beweging op het coachen en hoe ervaart de coach dit zelf? Wouter Thys, outplacement- en loopbaancoach bij Skill BuilderS, gaat op onderzoek.

Bewaak je mentale welzijn

Nieuws
Enkele tips om deze lockdown door te komen

Bewaak je mentale welzijn

Najaar 2020 - opnieuw in lockdwon. Minder contacten, meer thuiswerk én deze keer kunnen we niet rekenen op een stralend zonnetje en lange, lichte dagen. Niet evident. En toch zijn er enkele zaken die we kunnen ondernemen om de komende weken draaglijk te houden. Volgens Elke Ruelens, Career Couselor bij Skill BuilderS, heeft dit te maken met 'autonomie'. Weten waar je nood aan hebt en hoe je dit kan bekomen, dát is de kern van autonomie. Ontdek enkele waardevolle tips om je mentale welzijn te bewaken.

'Hidden job market': bestaat die echt?

Inzicht
Hidden job market: bestaat die echt?

'Hidden job market': bestaat die echt?

Een nieuwe job zoeken is geen sinecure. Op de verschillende vacaturewebsites zie je soms het bos door de bomen niet meer. Vacatures komen meermaals terug. Of je botst tegen enorm veel concurrentie. Hoe ga je best te werk? Worden alle vacatures ook effectief gepubliceerd? Heb je toegang tot alle openstaande jobs? Stefanie Vleeschouwer, coach outplacement en loopbaanbegeleiding bij Skill BuilderS, gidst je doorheen de verborgen arbeidsmarkt en reikt enkele waardevolle toegangssleutels aan.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor