Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner12.jpg
Oplossing

Jobdates

Op een jobdate zetten we jou tegenover één of meer werkgevers. Met succes: sommige profielen maken zo meer kans op een job dan via een klassieke sollicitatie!

Wij helpen je in deze onzekere tijden graag via digitale weg. Bel of mail ons!

Herken je jezelf hierin?

  • Klassieke jobbeurzen zijn vaak overweldigend en schrikken jou wat af.
  • De stap naar een werkgever of sollicitatiegesprek is (nog) te groot voor jou.
  • Je solliciteert wel, maar kan een extra duwtje in de rug goed gebruiken.

Dan zijn jobdates geknipt voor jou. Op een jobdate zetten we jou tegenover één of meer werkgevers zodat die snel een eerste indruk van jou krijgen. Het doel? Een sollicitatiegesprek en een job die bij jou past.

Jobdates: enkele voorbeelden

Er zijn veel soorten jobdates en we vinden er vaak nieuwe uit. Dit zijn de meest populaire:

  • Op de werkvloer | Ideaal om niet enkel kennis te maken met de werkgever, maar ook met je toekomstige werkomgeving.
  • Speeddate | In een kort gesprek met één of meer werkgevers leren jullie elkaar beter kennen. Is er interesse? Dan volgt een sollicitatiegesprek en/of een voorstel.
  • Pitch 4 Work | De werkgevers zitten met hun rug naar jou toe en jij verkoopt jezelf in één minuut. Werkgevers die interesse hebben, draaien zich om. Ontdek het hier.

Zo begeleiden wij jou

  1. We kijken welke jobs onze coachees zoeken, vinden werkgevers die actief op zoek zijn naar die profielen en nodigen hen uit voor de jobdate.
  2. Vooraf selecteren we de geschikte profielen voor de jobdate en kaderen we hen bij de werkgever. Zo verhogen we de kans op een goede match gevoelig.
  3. We monitoren de jobdates, vragen de werkgever om feedback en verwerken die in de begeleiding. Geen match? Geen nood, je leert sowieso bij.

Jobdates zijn een succesformule. Voor sommige profielen ligt de kans op werk via een jobdate zelfs hoger dan via een klassiek sollicitatietraject! Voor wie nog niet heeft gewerkt, is een jobdate bovendien een realiteitscheck: heb je het juiste profiel voor de job die je wil?

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor