We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-beeld.jpg
Oplossing

Ons team

U wil een realistisch Assessment op maat met maximale ROI? Reken daarvoor op ons ervaren, mens- en resultaatgerichte team. We stellen het graag even voor.

Ons team werd geselecteerd op:

  1. Hun praktijkervaring op de werkvloer in heel uiteenlopende sectoren, waardoor ze voluit met u meedenken. Tal van teamleden zijn bovendien licensed practitioners in bijvoorbeeld DISC, Insights of waardenmanagement.
     
  2. Hun mensgerichte, flexibele aanpak die uw medewerkers en kandidaten in waarde stelt en ervoor zorgt dat zij het maximum halen uit hun traject. Bovendien versterkt deze attitude uw employer branding.
     
  3. Hun talenkennis, waardoor we momenteel native speakers kunnen inschakelen voor assessments en development centers in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Zo gaat geen enkele taalnuance verloren.
     

Kortom, wij bieden u een optimale ondersteuning, verlenen advies en hakken knopen door in het maken van gefundeerde keuzes betreffende selectie, opleidingen, promoties, fusies, etc. 

Ontdek ons enthousiast expertteam: 

Björn Delombaerde

Na zijn opleiding Marketing & Sales ging Björn aan de slag in de uitzendsector. Hij bouwde er een carrière op als ‘Onsite Manager' en fungeerde als centrale schakel in partnership met grote bedrijven voor het oplossen van allerhande HR-problemen, het behalen van doelstellingen, agile people-management en kost-efficiënte werkstrategie.

Gedreven door operationele oplossingen en met een passie voor mensen en het matchen van mensen en werk gaat Björn mee op zoek naar antwoorden op alle assessment en development vragen. Is er een match tussen een kandidaat en de functie, verwachtingen en het bedrijf? Beschikt de kandidaat over voldoende zelfinzicht, veerkracht of kan talent development een oplossing zijn?

Björn Delombaerde, assessment manager bij Skill BuilderS
67-33

Hilde Brackeva

Na een master in pedagogiek en psychologische wetenschappen en internationale managementopleidingen, ging Hilde aan de slag in de financiële sector. Tijdens haar carrière bouwde ze HR-expertise uit als o.m. senior business partner en HR Talent Director.

Hilde werkt zich vlot in uw businessstrategie in en vertaalt deze naar de HR- of talentstrategie die uw organisatie voortstuwt. Ze is ook een trekker van innovatie.

Hilde Brackeva
67-33

Laura Rasenberg

Na het behalen van haar master in de arbeids- en organisatiepsychologie, verdiepte Laura zich verder in werving & selectie, coaching en training. Op deze manier heeft ze voeling met de noden van zowel klant als kandidaat. Ze hecht bijzonder veel waarde aan klantgericht handelen en candidate experience.  

Laura Rasenberg, expert Assessment & Development
67-33

Eva De Roover

Onder het motto 'levenslang leren' behaalt Eva na een master bedrijfspsychologie en haar specifieke lerarendiploma, haar master-na-master Educatieve gedragswetenschappen. Ze startte haar carrière in selectie en coaching en groeide door tot assessor binnen het assessment en development team.

That’s me: Scherp waarnemingsvermogen, integer en oprecht!

Eva De Roover, expert Assessment & Development
67-33

Timothy Jooken

Met zijn economische en menswetenschappelijke background heeft Timothy zich eerst verdiept in coaching en selectie, om zich nadien verder te specialiseren in de diverse vormen van assessmenttrajecten en -tools. Van afstemming tot uitwerking en uitvoering. Daarnaast ontwikkelt hij eveneens interactieve assessmentcases

Timothy Jooken
67-33

Freddy Ginneberge

In zijn rol als personeelsmanager en directeur bij internationale productiebedrijven bouwde Freddy een uitgebreide HR-expertise op die hij graag toepast binnen uw organisatie. Hij is onze expert in talent matching op teamniveau, behaalde tal van accreditaties en blijft zich voortdurend bijscholen.

Freddy’s ambitie? Uw teams helpen om hun volledige potentieel te ontwikkelen en uw mensen stimuleren om als zelfleiders aan de slag te gaan met hun talenten.

freddy
67-33

Altijd 100% op uw maat

Of het nu om Assessment op niveau van individuen, teams of organisatie gaat, we vertrekken altijd van uw context, cultuur en rollen. We beschikken over een waaier aan oplossingen en co-creëren samen met u het maattraject dat u de beste ROI geeft. 

67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

De 7 V's van je innerlijk kompas

Inzicht
De 7 V's van je innerlijke kompas, ook in crisissituaties

De 7 V's van je innerlijk kompas

Crisissituaties brengen heel wat emoties met zich mee. En die emoties zijn soms zelfs zo heftig dat ze ons compleet overspoelen of bevriezen. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je niet voorbijgaat aan die emoties maar tegelijkertijd ook wel je pad blijft volgen en groeit? Geïnspireerd op de adviezen van Dr. Jim Taylor geeft onze expert loopbaancoach Anouk Smets enkele handvaten om in tijden van crisis je innerlijk kompas terug te vinden en meester te blijven over de weg die je wil bewandelen. 

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Inzicht
Ruth Van Impe, HR Manager bij Skill BuilderS geeft haar kijk op boemerang-rekrutering

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Boemerang-rekrutering of het aanwerven van ex-medewerkers kan deel uitmaken van een rekruteringsstrategie en die begint al bij de offboarding. Maar waarom zou je inzetten op het gericht aantrekken van medewerkers die ooit het bedrijf (al dan niet vrijwillig) verlaten hebben? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze collega Ruth Van Impe naar haar visie. Ruth is HR Manager bij Skill BuilderS en zelf een mooi voorbeeld van een succesvolle boemerang-rekrutering.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor