Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Fade%20banner.png
Oplossing

Re-integratie

Een re-integratietraject op maat waarbij zowel werkgever als medewerker zich begrepen en ondersteund voelen op weg naar een vlotte herinschakeling in de werkomgeving. Daar zetten we mee onze schouders onder.

Verhoog de kans op een geslaagde herstart

Zijn één of meer van je medewerkers langdurig afwezig door bijvoorbeeld ziekte of ongeval? Wil je hen terug aan boord of zijn ze zelf vragende partij om opnieuw aan de slag te gaan?

Een re-integratietraject verhoogt de kans op een geslaagde herstart gevoelig.

Onze re-integratie aanpak 

Bij een re-integratietraject komt heel wat kijken.

Ontdek onze 6 tips voor een vlotte terugkeer van je medewerker op de werkvloer:

 

0
6 tips voor een vlotte re-integratie van je medewerker

 

Skill BuilderS biedt jou ondersteuning van begin tot einde:

  • Analyse van de context en ontwikkeling van een maattraject in co-creatie.
  • Uitvoering of ondersteuning* van het traject door onze re-integratiecoaches.
  • Administratief dossierbeheer bij de opstart en tijdens het re-integratietraject.
  • Ondersteuning bij communicatie met de langdurig afwezige medewerker.
  • Opvolging van de deadlines om de afgesproken planning te bewaken.

 * behalve op medisch, technisch en logistiek vlak

Het resultaat?

Een geslaagd re-integratietraject waarbij werkgever en medewerker zich ondersteund voelen en begeleid worden. Reken op ons om te streven naar die resultaat- en mensgerichte win-win.

0

Skill BuilderS werkt mee aan het onderzoeksproject NAH

gefinancierd door ESF

In dit onderzoeksproject wordt ingezet op een succesvolle re-integratie in geval van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het project focust op 4 sporen met als doel een lerend netwerk uit te bouwen:

  1. In kaart brengen van randvoorwaarden voor zowel dienstverleners (loopbaanbegeleiders, werkgevers, zorgprofessionals en disability managers) als werkenden/werkzoekenden met een NAH en hun collega-werkenden.
  2. Opstellen van een draaiboek met zinvolle methodieken en 'best practices' voor een interdisciplinaire samenwerking tussen dienstverleners uit andere Europese landen.
  3. Het doorvertalen van dit draaiboek naar zinvolle beleidsaanbevelingen en implementatiestrategieën voor de Vlaamse dienstverlening.
  4. Aanreiken van pathologie-gerelateerde, bottom-up handvaten aan dienstverleners om werkenden/werkzoekenden met een NAH te helpen. Daarmee verhogen we de slaagkans voor personen met een NAH om arbeid (terug) op te pakken en effectief vol te houden. 

Meer weten? 
Neem contact op met Saskia Poelmans.

0
ESF financiert NAH-project
67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Competentiedenken

Competentiedenken als antwoord op de 'War for Talent'

Inzicht

Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en hoe kan HR hier een rol in spelen?
In 2024 verplicht de arbeidsdeal 5 verplichte opleidingsdagen aan te bieden aan medewerkers. Hoe pakt de werkgever dit best aan met een nu al te hoge werkdruk?
Hoe vinden we in de toekomst voldoende personeel? Hoe zal alles verder evolueren met de structurele arbeidskrapte en de 'war for talent'? 

Stuk voor stuk vragen die meerdere Belgische KMO’s wakker houden.
Marieke Van Lysebetten, HR Consultant bij Skill BuilderS, deelt haar inzichten over competentiedenken en legt vanuit haar job de link met de structurele arbeidskrapte.

pauze in de natuur

Als vakantie de pauzeknop doet induwen

Inzicht

Er even helemaal uit zijn en herbronnen, dat is vakantie voor onze coach Kimberly. Ze doet haar job met heel veel passie, maar op tijd en stond heeft ze ook nood aan vakantie. Niet enkel om te herbronnen, maar soms ook om met haar neus keihard tegen de muur te botsen. Doorgaans razen we in een hels tempo door de week en is het alweer maandag voor je het goed en wel beseft. Enthousiasme en goesting zijn dan ook haar grootste sterktes én valkuilen waardoor haar TGV (inderdaad, die hogesnelheidstrein) razendsnel blijft doorgaan. Lees en ontdek met welke handvaten Kimberly aan de slag is gegaan om haar pauzeknop vaker in te drukken.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor