Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner1_1.jpg

Subsidie 'innovatieve arbeidsorganisatie'

In 2022 worden voor de eerste keer pilootprojecten voor innovatieve arbeidsorganisatie geselecteerd voor subsidie. 

Op 23 maart 2021 stelde de NAR in zijn advies nr.2.207 aan de minister van Werk voor om een eerste cyclus van pilootprojecten inzake innovatieve arbeidsorganisatie op te starten.

In 2022 worden voor de eerste keer pilootprojecten voor innovatieve arbeidsorganisatie geselecteerd voor subsidie. Een aanvraag kan ingediend worden tussen 1 april en 31 mei 2022.

De subsidies zijn bestemd voor pilootprojecten voor innovatieve arbeidsorganisatie, een term die gebruikt wordt voor nieuwe manieren om het werk te organiseren, waarbij een synergie wordt gezocht tussen de kwaliteit van de organisatie en de kwaliteit van de arbeid. Dit houdt dus een win-win in voor de werkgever en zijn werknemers.

Men gaat op zoek naar projecten die rechtstreeks tot doel hebben om in de ondernemingen:

  • Een soepelere organisatie van de arbeid voor de werkgever mogelijk te maken, EN
  • De balans werk-privéleven en de werkbaarheid van de loopbaan voor de werknemer te verbeteren.

Dit, om de werkgelegenheid en de concurrentiekracht van de ondernemingen en het welzijn van de werknemers te bevorderen.

Zowel ondernemingen als sectoren kunnen in het kader van dit pilootproject een subsidie aanvragen.

De projecten hebben een looptijd van maximaal 18 maanden.

Het forfaitaire bedrag van de subsidie bedraagt € 15.000 per project. Voor projecten die ingediend worden door een paritair (sub)comité bedraag het maximumbedrag van de subsidie € 45.000.

Meer informatie over de subsidie inzake innovatie arbeidsorganisatie, kan u eveneens terugvinden op de website van de NAR.

We verwijzen eveneens ook graag naar advies nr. 2.170 van NAR waarin de krijtlijnen voor het indienen van een dossier verder worden toegelicht.

0

Vragen over subsidies voor meer welzijn?

Contacteer Neleke De Poorter voor een verkennend gesprek. We denken graag al mee over uw uitdaging en helpen u inschatten of uw welzijnstraject in aanmerking komt voor subsidies.

Ontdek onze visie op Care for Talent

Maak kennis met ons Care for Talent team

Waarom wij als uw partner voor meer werkgeluk

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

De verliescyclus van stress

De verliescyclus van stress

Inzicht

Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In onderstaand artikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.

Stress bij nieuwe normaal?

Ervaar jij stress bij de aanpassing aan het nieuwe normaal?

Inzicht

We hebben ons de laatste twee jaar met vallen en opstaan heel vaak moeten aanpassen. Maar die laatste aanpassing, aan het zogenaamde nieuwe normaal, die lijken we vanzelfsprekend te vinden. Want dat is hetgeen waar we zo lang naar uitgekeken hebben, toch? Saskia Poelmans, psycholoog en stress-& burn-outcoach bij Skill BuilderS, stelde haar Linkedin-netwerk de vraag. Ontdek hier de resultaten.

Het taboe van stress ...

Het taboe van stress

Inzicht

Stress... we hebben het allemaal en toch vinden we het vaak heel moeilijk om erover te praten, laat staan er iets aan te doen. In een bevraging op LinkedIn ging Anouk Smets, coach the coach bij Skill BuilderS, op zoek naar wie mensen in vertrouwen nemen wanneer ze stressklachten ervaren. Bij wie kunnen ze terecht met hun gedachten en gevoelens wanneer het niet zo goed gaat?

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor