Op 23 maart 2021 stelde de NAR in zijn advies nr.2.207 aan de minister van Werk voor om een eerste cyclus van pilootprojecten inzake innovatieve arbeidsorganisatie op te starten.
In 2022 worden voor de eerste keer pilootprojecten voor innovatieve arbeidsorganisatie geselecteerd voor subsidie. Een aanvraag kan ingediend worden tussen 1 april en 31 mei 2022.
De subsidies zijn bestemd voor pilootprojecten voor innovatieve arbeidsorganisatie, een term die gebruikt wordt voor nieuwe manieren om het werk te organiseren, waarbij een synergie wordt gezocht tussen de kwaliteit van de organisatie en de kwaliteit van de arbeid. Dit houdt dus een win-win in voor de werkgever en zijn werknemers.
Men gaat op zoek naar projecten die rechtstreeks tot doel hebben om in de ondernemingen:
- Een soepelere organisatie van de arbeid voor de werkgever mogelijk te maken, EN
- De balans werk-privéleven en de werkbaarheid van de loopbaan voor de werknemer te verbeteren.
Dit, om de werkgelegenheid en de concurrentiekracht van de ondernemingen en het welzijn van de werknemers te bevorderen.
Zowel ondernemingen als sectoren kunnen in het kader van dit pilootproject een subsidie aanvragen.
De projecten hebben een looptijd van maximaal 18 maanden.
Het forfaitaire bedrag van de subsidie bedraagt € 15.000 per project. Voor projecten die ingediend worden door een paritair (sub)comité bedraag het maximumbedrag van de subsidie € 45.000.
Meer informatie over de subsidie inzake innovatie arbeidsorganisatie, kan u eveneens terugvinden op de website van de NAR.
We verwijzen eveneens ook graag naar advies nr. 2.170 van NAR waarin de krijtlijnen voor het indienen van een dossier verder worden toegelicht.
Vragen over subsidies voor meer welzijn?
Contacteer Neleke De Poorter voor een verkennend gesprek. We denken graag al mee over uw uitdaging en helpen u inschatten of uw welzijnstraject in aanmerking komt voor subsidies.
Ontdek onze visie op Care for Talent
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Zorg voor jezelf. Verlaat je comfortzone
Je comfortzone verlaten ... leidt dit effectief tot betere resultaten en meer welbevinden op persoonlijk en professioneel vlak? Is het echt een lastige opgave? Wat heb je hiervoor nodig? Hoe pak je dit aan? Jolien Meukens, coach en klinisch positief psycholoog, deelt met ons haar kijk en persoonlijke ervaring.

Zelfzorg ... ook dat is levenslang leren
Yoga, meditatie, start-to-run, een gezond voedingspatroon, op tijd gaan slapen… Het lijstje aan goede voornemens van onze coach Kimberly Maenhoudt lijkt wel eindeloos. Ze zocht in het verleden naar activiteiten om haar stress onder controle te houden, meer balans te ervaren, meer energie te voelen. Was het zo moeilijk? Of miste ze iets belangrijks om tot resultaat te komen? Lees en ontdek haar weg naar zelfzorg en een gezonde balans.

De-connectie
Ben jij vastgekluisterd aan je smartphone? Ook 's avonds wanneer je je voorneemt om even te de-connecteren en bij te tanken voor de volgende dag? Het is tegenwoordig geen evidentie om even offline te gaan in dit, steeds veranderende, digitale tijdperk. Lees en ontdek hoe ook onze coach Sanne Branders af en toe worstelt met het tijdig uitzetten van haar smartphone.