Wellbeing en Werkgeluk
Absenteïsme, stress, vitaliteit, flexibel werken, een mix van generaties enz.: met advies en acties op maat van uw bedrijf zet u concrete stappen naar een welzijnscultuur die zowel mens- als resultaatgericht is.
Klinken één of meer van deze uitdagingen herkenbaar?
- Hoe pakt u langdurige afwezigheden van medewerkers aan?
- Hoe reduceert u stressfactoren en leert u uw mensen ermee omgaan?
- Hoe geeft u flexibel werken vorm en hoever wil u daarin gaan?
- Hoe draagt u bij tot een gezonde work-life balance voor uw medewerkers?
- Hoe houdt u het werk voor oudere collega’s zinvol en werkbaar?
Mist u expertise in deze domeinen en wil u snel vooruitgang boeken? Reken op ons.
Welzijn: waaier van topics
Na een analyse van uw uitdagingen en toekomstbeeld stellen we een programma op maat voor waarbij we putten uit workshops, 'boost'-sessies, wake-up calls alsook individuele ondersteuning van medewerkers.
Stappen naar een welzijnscultuur
Bij elk maattraject hanteren we een dubbele focus:
- Uw leidinggevenden krijgen inzichten en skills om het werkgeluk binnen uw bedrijf te versterken en gepast te reageren als dat in het gedrang komt.
- Uw medewerkers krijgen inzichten en skills om hun valkuilen te (h)erkennen, er realistisch mee te leren omgaan en zo hun eigen welzijn te versterken.
Zo begeleiden we u naar een welzijnscultuur waarbij de zorg voor uw medewerkers blijvend deel uitmaakt van het DNA van de organisatie.
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten
Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?
Boemerang-rekrutering of het aanwerven van ex-medewerkers kan deel uitmaken van een rekruteringsstrategie en die begint al bij de offboarding. Maar waarom zou je inzetten op het gericht aantrekken van medewerkers die ooit het bedrijf (al dan niet vrijwillig) verlaten hebben? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze collega Ruth Van Impe naar haar visie. Ruth is HR Manager bij Skill BuilderS en zelf een mooi voorbeeld van een succesvolle boemerang-rekrutering.
Onzekerheid bij jonge professionals of leidinggevenden: kwaliteit of belemmering?

Onzekerheid bij jonge professionals of leidinggevenden: kwaliteit of belemmering?
Uit onderzoek is gebleken dat iedereen tijdens zijn loopbaan wel eens te kampen krijgt met wat men “het oplichterssyndroom” noemt. Ondanks je goede prestaties heb je het gevoel dat je niet geschikt bent voor je functie en dat het een kwestie van tijd is vooraleer je ontmaskerd zal worden. Onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach, gaat op onderzoek.