Vraag een werkbaarheidscheque en zet in op werkbaar werk
Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.
Ook dit jaar kan je een werkbaarheidscheque en een verhoging van de kmo-portefeuille aanvragen om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. Met die cheque krijg je tot 10.000 euro aan steun om een scan te laten uitvoeren over de werkbaarheid op de werkvloer.
Waarvoor kan je een werkbaarheidscheque aanvragen?
Met een werkbaarheidscheque kan je een scan laten uitvoeren dat gaat over bijvoorbeeld het meten van stress op het werk, de motivatie van werknemers en de leermogelijkheden. Naar aanleiding van de resultaten van de scan kan je als organisatie een actieplan opmaken. Je kan advies, begeleiding en/of een opleiding aankopen voor aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, competentieversterking om werkbaar te kunnen werken en het aanpakken van een beleid rond psychisch welbevinden.
Praktisch
Op de website van Vlaanderen vindt u alle details over de werkbaarheidscheque terug.
Een werkbaarheidscheque aanvragen kan eenvoudig via de website. Om je hierbij te helpen kan je instructiefilmpjes bekijken of de handleiding raadplegen.
Vragen over subsidies voor meer welzijn?
Contacteer Neleke De Poorter voor een verkennend gesprek. We denken graag al mee over jouw uitdaging en helpen je inschatten of je welzijnstraject in aanmerking komt voor subsidies.
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Zorg voor jezelf. Verlaat je comfortzone
Je comfortzone verlaten ... leidt dit effectief tot betere resultaten en meer welbevinden op persoonlijk en professioneel vlak? Is het echt een lastige opgave? Wat heb je hiervoor nodig? Hoe pak je dit aan? Jolien Meukens, coach en klinisch positief psycholoog, deelt met ons haar kijk en persoonlijke ervaring.

To burn on or to burn out? That is not the (right) question
Deze maand verschijnt er een boek over een nieuw ‘fenomeen’ zijnde de ‘burn-on’. Wat houdt dit fenomeen precies in? Is het vernieuwend of toch eerder oude wijn in nieuwe vaten? En kunnen we wat met deze nieuwe term? Is het een meerwaarde voor de praktijk? Ik ga er graag wat dieper op in.

Hoe (on)gezond is stress?
“Hey! Hoe gaat het met jou?”
“Druk druk hé en met jou?”
Het zou zomaar een korte conversatie kunnen zijn die jij vanmorgen had met je collega. Druk druk lijkt het nieuwe ‘goed goed’ of ‘cava’. Maar is “druk druk” ook “goed goed”? Zoals een campagne van de overheid eerder al in vraag stelde. Hoe gezond is stress eigenlijk?
Wel, daar is niet zo’n eenduidig antwoord op te geven.