Leading an organization
De beste, meest gezonde organisaties zetten in op performantie, verbinding en wendbaarheid. Wij helpen u een gezonde organisatie uit te bouwen en te leiden.
Organisaties en leiders onder druk
De explosieve veranderingscurve waarop we zitten, vraagt om ander leiderschap. Medewerkers stellen hoge eisen aan hun functie en de context. Ze zien de uitdagingen van de organisatie en voelen de ‘leiderschapskramp’ bij alwetende of dwingende leiders. Die leidt tot angst, verstarring en verloop. En ondermijnt uiteindelijk ook de resultaten.
Het kan anders. Succesvolle organisaties bewijzen dat vandaag al.
Gezonde organisaties
De beste organisaties in de wereld slagen er vandaag in om:
- een cultuur te bouwen van hoge performantie, gebaseerd op duidelijkheid en feedback
- medewerkers te verbinden met de organisatie door een heldere visie, doel en waarden
- wendbaar in te spelen op uitdagingen en kansen die vanuit de markt op hen afkomen
De leiders van die – gezonde – organisaties slagen erin om een speelveld te creëren waarop medewerkers steeds meer ruimte krijgen om intern te ondernemen. En de resultaten spreken voor zich.
Hoe begint u eraan?
SBS Skill BuilderS ondersteunt u om een gezonde organisatie te bouwen en te leiden. We combineren daarbij strategische expertise en teamcoaching en werken participatief.
Op basis van uw noden – eventueel in kaart gebracht met een assessment – stellen we samen een maattraject op rond één of meer van deze invalshoeken:
Uw topteam trekt de krijtlijnen van de organisatie. Als die organisatie niet (voldoende) gezond is, ligt de oorzaak vaak op dit niveau. Mogelijke thema’s van onze begeleiding:
- Cohesie binnen uw topteam als fundamentele basis van een gezonde organisatie.
- Visie, missie, purpose en kernwaarden: non-negotiables die mee uw cultuur bepalen.
- Focus: wat doet u, wat doet u niet? Giet uw activiteiten in pijlers en maak keuzes.
- Strategie: hoe gaat u daar geraken? Hoe gaat u om met klanten en medewerkers?
- Prioriteiten: wat kan niet wachten en doet u dus eerst? En wat stelt u uit tot later?
- Talentstrategie: welke talenten hebt u nodig en hoe bevordert u talentmobiliteit?
- Communicatie: hoe zal u dit communiceren doorheen de hele organisatie?
- Processen en systemen: hoe verankert u dit in de structuur van uw bedrijf?
Als organisatie ziet u uitdagingen zoals disruptie, war for talent, globalisering enz. op u afkomen. Uw topteam alleen heeft daar niet alle antwoorden op. In duurzaam succesvolle organisaties denkt en handelt iedereen om de bestaansreden te realiseren. Dit is een dialogerende organisatie met een bottom-up flow van ideeën die vorm krijgen in acties.
Wij helpen uw organisatie om die teamcultuur te cultiveren op diverse manieren en voor verschillende doelgroepen, afhankelijk van uw organisatie en context.
Zijn uw visie, missie, purpose en kernwaarden helder? Cultiveert u een teamcultuur waarin iedereen zijn/haar steentje bijdraagt om de organisatie vooruit te stuwen? Dan bent u klaar voor de stap naar agility. Wij begeleiden u naar een wendbare organisatie op 3 niveaus:
- Strategie: hoe ontdekt en grijpt u kansen? Hoe wijst u resources toe?
- Structuur: hoe vertaalt u de strategie naar o.m. rollen, teams en partnerships?
- Mensen: hoe stimuleert uw organisatie intrapreneurship en talentmobiliteit?
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten
Het oplichterssyndroom

Het oplichterssyndroom
'Imposter Syndrome' of de angst om door de mand te vallen. Overvalt het jou soms ook? Laura Rasenberg, Assessment & Development consultant bij Skill BuilderS, stelt zich af en toe de vraag: 'Doe ik werkelijk alsof ik weet waarover ik spreek, of weet ik dat effectief wel?' Of is het een kwestie van geluk, timing, anderen misleiden? Ontdek haar authentieke en persoonlijke beleving van het oplichterssyndroom.
Je volgende bestemming: uit de comfortzone!

Je volgende bestemming: uit de comfortzone!
Het is er veilig. Warm. Gezellig. Comfortabel. Gemakkelijk. Vanzelfsprekend. En eigenlijk gewoon best wel aangenaam om te vertoeven. Beschrijven we jouw volgende reisbestemming? Of een plaats waar we allemaal graag zijn, waar we ons misschien wel het merendeel van ons leven bevinden: de comfortzone? Stefanie Vleeschouwer, Outplacement coach, neemt ons mee op reis.
Elk nadeel heb zijn voordeel

Elk nadeel heb zijn voordeel
We worden elke dag geconfronteerd met de trieste realiteit van de gezondheidscrisis die we allemaal beleven. We horen overal spreken over het 'nieuwe normaal’, terwijl we met nostalgie verlangen naar een tijd waarin corona slechts een biermerk was. Laura Rasenberg, Assessment & Development Consultant en arbeidspsycholoog bij Skill BuilderS, is overtuigd dat de ‘nieuwe’ omstandigheden ons ook waardevolle inzichten opgeleverd hebben.