Leading yourself
Zelfleiderschap maakt u sterker, zelfzeker en open om bij te leren. Leiderschap start bij gezond zelfleiderschap. En daar plukt uw organisatie mee de vruchten van. Wij begeleiden u en uw organisatie.
Schort het aan zelfleiderschap in uw organisatie?
Dan zijn dit mogelijke symptomen:
- Er is weinig zin voor proactiviteit en/of creativiteit.
- Mensen komen klagen dat ze te weinig ruimte krijgen.
- Sommige medewerkers nemen geen initiatief.
- Mensen gaan te weinig aan de slag met hun talenten.
Kortom, u benut het volle potentieel van uw human capital niet.
Worstelt u als individu met zelfleiderschap?
Dan uit zich dat op één of meer van deze manieren:
- u kampt met energieverlies, demotivatie of burn-out
- u lijdt aan onzekerheid, een laag zelfbeeld en fatalisme
- u voelt zich niet gerespecteerd en botst met collega’s
- u heeft het gevoel dat u geleefd wordt en een rol speelt
- u loopt vast in een steeds kleiner wordende wereld
Kortom, u blijft ter plaatse trappelen of belandt zelfs in een negatieve spiraal.
Zelfleiderschap: roots & wings
Als sterke zelfleider kent u uw wortels en weet u waarvoor u staat. Daarnaast hebt u ook vleugels, de kracht om uzelf beter te leren kennen en te ontplooien door:
- open en nieuwsgierig in het leven te staan
- feedback te ontvangen van anderen
- engagement te nemen t.o.v. uzelf
- verantwoordelijk gedrag te stellen
Het doel? Resultaten bereiken die u sterker en zelfzekerder maken én waaruit u leert. U durft dus initiatief nemen, fouten maken en verbinding aangaan. En daar plukt uw organisatie mee de vruchten van: dankzij zelfleiders daagt ze zichzelf uit en verkent ze nieuwe wegen. Kortom, zelfleiderschap maakt haar wendbaar.
Stappen naar zelfleiderschap
Wil u zelfleiderschap stimuleren binnen uw organisatie of er zelf in groeien ? SBS Skill BuilderS staat voor u klaar met maattrajecten rond één of meer van deze thema’s:
Vertrouwen en feedback versterken elkaar in de ontwikkeling van een high performing team volgens het model van Patrick Lencioni. In deze opleiding ontdekt u eerst hoe u vertrouwen versterkt door verbinding, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Daarna leert u heldere, gerichte en relevante feedback geven die niet bedreigend overkomt.
Hoe deelt u uw mening, gedachten, gevoelens en wensen? Hoe zegt u passend ‘nee’ zonder u schuldig te voelen? Hoe gaat u effectief om met conflicten zonder ze te vermijden? Hoe leert u zelfzeker in het leven staan i.p.v. zaken te ondergaan? In deze workshop verwerft u de inzichten, skills en attitude om op gezonde, constructieve wijze op te komen voor uzelf.
De DISC-analyse scoort uw persoonlijkheid op 4 kleuren en meet zo uw dominantie, invloed, stabiliteit en conformiteit. U ontdekt hoe u zich gedraagt op een goede en minder goede dag. In deze workshop doet u de DISC-analyse en gaat u aan de slag met uw profiel: wat betekent dit voor u en uw teamleden? Waar liggen sterktes en valkuilen? We verrijken dit met inzichten uit Insights Discovery en waardenmanagement.
Nederigheid en kwetsbaarheid zijn voorwaarden om vertrouwen te krijgen en op een open manier feedback te geven en te ontvangen. Het zijn ook de pijlers van het bewezen model ‘The 5 dysfunctions of a team’ van Patrick Lencioni. In deze opleiding gaat u ermee aan de slag en leert u zo hoe u als individu en team performanter wordt.
Conflicten op zich zijn niet schadelijk, maar net verrijkend. Volgens Patrick Lencioni zijn ze zelfs noodzakelijk bij de ontwikkeling van een high performing team. In deze workshop leert u conflicten transformeren tot gezonde dialoog. Met eenvoudige technieken zegt u wat u wil en hoort u waar het de ander om gaat. Zo overstijgt u de machtsstrijd en komt u tot samenwerking in vertrouwen. Het resultaat? Constructieve oplossingen.
Iedereen heeft een eigen communicatiestijl. Als u daar inzicht in verwerft en deze bijstuurt waar nodig, zal u effectiever communiceren. En dat is de bedoeling van deze opleiding: u krijgt inzichten, skills en de attitude om actief te luisteren, samen te vatten, door te vragen en zo tot een bewuste, open dialoog te komen.
Commitment – inzet – creëert plezier, passie en gerichte, effectieve actie. Het stuwt mensen, teams en organisaties voort, maar wordt vaak gefaket. In deze workshop leert u hoe u voor commitment zorgt door heldere doelstellingen, voorstellen en actiepunten en hoe u mensen motiveert om afspraken na te komen als ze er niet bij betrokken waren.
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten
Het oplichterssyndroom

Het oplichterssyndroom
'Imposter Syndrome' of de angst om door de mand te vallen. Overvalt het jou soms ook? Laura Rasenberg, Assessment & Development consultant bij Skill BuilderS, stelt zich af en toe de vraag: 'Doe ik werkelijk alsof ik weet waarover ik spreek, of weet ik dat effectief wel?' Of is het een kwestie van geluk, timing, anderen misleiden? Ontdek haar authentieke en persoonlijke beleving van het oplichterssyndroom.
Je volgende bestemming: uit de comfortzone!

Je volgende bestemming: uit de comfortzone!
Het is er veilig. Warm. Gezellig. Comfortabel. Gemakkelijk. Vanzelfsprekend. En eigenlijk gewoon best wel aangenaam om te vertoeven. Beschrijven we jouw volgende reisbestemming? Of een plaats waar we allemaal graag zijn, waar we ons misschien wel het merendeel van ons leven bevinden: de comfortzone? Stefanie Vleeschouwer, Outplacement coach, neemt ons mee op reis.
Elk nadeel heb zijn voordeel

Elk nadeel heb zijn voordeel
We worden elke dag geconfronteerd met de trieste realiteit van de gezondheidscrisis die we allemaal beleven. We horen overal spreken over het 'nieuwe normaal’, terwijl we met nostalgie verlangen naar een tijd waarin corona slechts een biermerk was. Laura Rasenberg, Assessment & Development Consultant en arbeidspsycholoog bij Skill BuilderS, is overtuigd dat de ‘nieuwe’ omstandigheden ons ook waardevolle inzichten opgeleverd hebben.