Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner5.jpg
Oplossing

Bij collectief ontslag

Dwingen een reorganisatie, overname of fusie je tot collectief of meervoudig ontslag? Wij zorgen voor optimaal advies en begeleiding van jezelf en van je medewerkers.

Zo gaan we te werk bij collectief ontslag:

 1. We luisteren naar je verhaal en bevragen grondig de situatie. Daarna werken we een voorstel op maat uit, o.m. in functie van het vooropgestelde budget en sociaal plan.
 2. We stellen een dedicated team samen met één SPOC, coaches, een Joblink Adviser en de nodige experten, op basis van je doelgroep.
 3. We ontwikkelen jouw outplacementaanbod binnen het wettelijke kader. Daarbij houden we rekening met bedrijfseigen kenmerken en specifieke doelgroepen en loodsen we je doorheen alle administratie. We vertegenwoordigen ook optimaal jouw tewerkstellingscel en stuurgroepvergaderingen.
 4. We informeren je omtrent de mogelijkheden tot begeleiding van je geïmpacteerde werknemers tijdens een voortraject (pre-outplacement), inclusief ECAP. 
 5. Het beheer van je opleidingsbudget behoort eveneens tot de mogelijkheden.
 6. We hebben maat-aandacht voor de ‘blijvers’.
   

De resultaten? 

Een accurate, professionele ondersteuning van je bedrijf. En uiteraard mens- en resultaatgericht outplacement op maat van je medewerker, met heldere informatie en correcte opvolging.

Het doel? Een (hernieuwd) ambassadorship van je medewerker met positieve invloed op je organisatie, teams, medewerkers, klantenrelaties, sociale partners, …

Voor wie?

Elke HR-Manager, Plant Manager of bedrijfsdirecteur. Je krijgt bij ons een vaste contactpersoon die jou adviseert en bijstaat. 

Outplacement: onze formules

In functie van de wetgeving en de leeftijd van de ontslagen medewerkers werken we een outplacementaanbod uit van 3 of 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Steeds vaker wordt de voorkeur gegeven aan begeleiding als volgt:   

 1. Voortraject met personal career coaching, workshops, arbeidsmarkt-match en jobinitiatieven binnen het bedrijf.
 2. Outplacementbegeleiding volgens het wettelijk kader en de criteria van de regionale toetsing, incl. infosessies voor je sociale partners en medewerkers, briefings tijdens de tewerkstellingscel, subsidieaanvragen e.d.
 3. Nazorgtraject met aandacht voor de vroegere medewerkers én de mensen die aan boord blijven. 

Onze visie op outplacement

Maak kennis met ons team

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Aan de slag als oudere werknemer dankzij succesvol outplacementtraject

Aan de slag als oudere werknemer? So What?

Inzicht

Voor het overgrote deel van de werknemers heeft ontslag een grote impact. Velen onder ons identificeren zich met hun job, en dus voelt ontslag vaak aan alsof er letterlijk een deel wordt weggesneden. Je verliest niet alleen je dagelijkse routine, maar ook je financiële zekerheid en bovendien de collega’s waarmee je vaak jarenlang vele uren per week lief en leed deelde. Vooral de niet-meer-zo-piepjonge medewerkers hebben doorgaans een lange anciënniteit. Dertig tot veertig jaar geleden was het trouwens heel gewoon om je leven lang bij dezelfde werkgever te blijven. Dan slaat ontslag nog diepere wonden. Zijn de kansen op werk na je vijftigste miniem? Kan een outplacementtraject de kans op een nieuwe job, ook na je vijftigste, vergroten? Jens Van Mol, Managing Partner bij Skill BuilderS, gaat hier dieper op in.

Goede voornemens

Ze zijn er weer ... de goede voornemens!

Inzicht

Wat is jouw goed voornemen voor 2023? Die vraag gaat hand in hand met: hoe kijk jij terug naar 2022? Welke weg heb jij afgelegd en wat was er belangrijk voor jou? Het nieuwe jaar is in aantocht en dus ook die goede voornemens ... Iedereen doet er wel eens aan mee – al dan niet lachend. De populairste en bekendste: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten, geld sparen en een betere job vinden. Maar wat zijn nu precies de slaagkansen van goede voornemens? Deze vraag legden we voor aan Anouk Smets, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor