Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner4.jpg
Oplossing

Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider'

Ook als uw medewerker geen diploma’s of attesten heeft, kan hij of zij dankzij het Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider' zijn/haar vaardigheden zwart op wit bewijzen.

Ervaringsbewijs wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid en ESF

Wat is het Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider'?

Een beroep kan je op verschillende manieren leren: op school bijvoorbeeld of door het uit te oefenen. Maar ook door een opleiding te volgen, kan uw medewerker bepaalde vaardigheden aanleren die essentieel zijn voor zijn/haar vak. Door de dagelijkse praktijk doet uw medewerker ervaring op en wordt hij/zij goed in een job. Dankzij het Ervaringsbewijs kan uw medewerker zijn/haar vaardigheden zwart op wit bewijzen. 

Wat houdt het beroep 'opleider-begeleider' in?

De opleider/begeleider in bedrijven en organisaties leidt medewerkers tijdelijk op en begeleidt ze bij de integratie op de werkplek zodat zij zo snel mogelijk geïntegreerd en zelfstandig inzetbaar zijn.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Voor 'opleider-begeleider' zijn er verschillende vaardigheden nodig. In een gesprek en a.d.h.v. een praktische proef kan uw medewerker aantonen dat hij/zij die vaardigheden wel degelijk onder de knie heeft. Als uw medewerker slaagt, krijgt hij/zij het Ervaringsbewijs - een officieel bewijs van bekwaamheid - van het Ministerie van Werk.

Praktische info

  • Deelnemen is gratis.
  • Er staat geen geldigheidsduur op het ervaringsbewijs.
  • De praktijkproeven gaan door op weekdagen en verlopen volgens afspraak.
  • +40 kantoren en +200 inzetbare locaties ter beschikking in Vlaanderen en Brussel. 

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Comfortabel met je talenten

Inzicht
Comfortabel met je talenten. Les het inzicht van onze expert coach Anouk Smets

Comfortabel met je talenten

Praat jij makkelijk over je talenten? Kan je ze snel benoemen? Sta jij af en toe wel eens stil om te ontdekken wat je talenten exact zijn? Tja,... jezelf talenten toewijzen, dat is niet gemakkelijk. Maar hoe komt dat toch? Waarom vinden we het evidenter om anderen een pluim te geven, maar staan we met onze mond vol tanden wanneer we onze eigen talenten moeten opsommen? Wil jij ook graag je talenten kennen en je er ook bij op je gemak voelen? Lees dan zeker de drie aandachtspunten van onze expert loopbaancoach Anouk Smets.

Wat zijn de skills van de toekomst voor de HR Business Advisor?

Inzicht
HR Skills van de toekomst?

Wat zijn de skills van de toekomst voor de HR Business Advisor?

De HR business partner of advisor kruipt alsmaar meer in de rol van een consultatieve business partner. Was HR vroeger de vertrouwenspersoon om alle HR-gerelateerde topics even op te lossen, dan wordt zij vandaag meer een interessante challenger. Steven Van Mol, Managing Partner en Leadership expert bij Skill BuilderS, geeft in de mei-editie van het #ZigZagHR-tijdschrift zijn kijk op de HR Skills van de toekomst.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor