Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner4.jpg
Oplossing

Werkplekleren

Werkplekleren of duaal leren is aan een snelle opmars bezig en dat is geen toeval. Laat u begeleiden op 3 niveaus om het duurzaam te integreren in uw bedrijf.

Herkent u deze uitdagingen?

  • Het wordt – voor technische en niet-technische beroepen – steeds moeilijker om mensen te vinden die over de skills, kennis en attitude beschikken om meteen bij u aan de slag te gaan. Dergelijke profielen zijn schaars en gegeerd door concurrenten.
  • Vroeger konden medewerkers vaak levenslang aan de slag met de kennis uit hun opleiding. Die tijd is voorbij: kennis veroudert sneller dan ooit en u moet medewerkers voortdurend bijscholen om up-to-date blijven.
  • Ook de technologie evolueert razendsnel, waardoor traditionele opleidingscentra vaak een verouderd machinepark hebben. Kandidaten die daar worden opgeleid, moeten alsnog hun kennis bijschaven voor ze bij u aan de slag kunnen.

Werkplekleren biedt de oplossing

Werkplekleren haalt studenten weg uit de traditionele, klassikale omgeving en plaatst hen als stagiairs op uw werkvloer voor een praktijkgerichte opleiding, zodat ze nadien meteen aan de slag kunnen. Daarnaast biedt werkplekleren ook ideale leer- en ontwikkelingskansen voor medewerkers die zich willen bijscholen.

Werkplekleren of duaal leren is aan een snelle opmars bezig in Europa en wordt nu ook proactief ondersteund door de Vlaamse Overheid. En dat is geen toeval.

De voordelen zijn duidelijk:

  • Werkplekleren doet medewerkers beseffen dat leren deel uitmaakt van werken. Zo zet u de stap naar een echte leercultuur, waarbij mensen het initiatief nemen om bij te leren en uw bedrijf dit ondersteunt.
  • Medewerkers die bijleren, blijven wendbaar en weerbaar in onze steeds sneller evoluerende wereld. En laat dat nu net de sleutel zijn om als bedrijf en maatschappij flexibel, slagkrachtig en futureproof te blijven.
  • Onderzoek wees uit dat ‘grijze raven’ die intern bijleren en doorgroeien, loyaler zijn dan moeizaam gevonden ‘witte raven’. Logisch: ze ervaren dat u in hen investeert en vinden intern de talentmobiliteit die ze anders extern zouden zoeken.

 Krijg begeleiding op 3 niveaus

  1. Strategisch advies: we analyseren uw stagebeleid, tonen de mogelijkheden van o.m. werkplekleren en helpen u om die te integreren in uw organisatie.
  2. Middle managementtraining: uw managers ontdekken wat de verantwoordelijkheden van hun eerstelijnsleidinggevenden zijn op vlak van werkplekleren.
  3. Mentortraining: in een opleidingstraject met diverse workshop vormen we medewerkers tot erkende mentoren die de stagiairs zullen begeleiden.
  4. Afhankelijk van uw noden integreren we één of meer van deze elementen in een traject op maat. Daarbij vertrekken we altijd van uw context, organisatie, cultuur en rollen.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Comfortabel met je talenten

Inzicht
Comfortabel met je talenten. Les het inzicht van onze expert coach Anouk Smets

Comfortabel met je talenten

Praat jij makkelijk over je talenten? Kan je ze snel benoemen? Sta jij af en toe wel eens stil om te ontdekken wat je talenten exact zijn? Tja,... jezelf talenten toewijzen, dat is niet gemakkelijk. Maar hoe komt dat toch? Waarom vinden we het evidenter om anderen een pluim te geven, maar staan we met onze mond vol tanden wanneer we onze eigen talenten moeten opsommen? Wil jij ook graag je talenten kennen en je er ook bij op je gemak voelen? Lees dan zeker de drie aandachtspunten van onze expert loopbaancoach Anouk Smets.

Wat zijn de skills van de toekomst voor de HR Business Advisor?

Inzicht
HR Skills van de toekomst?

Wat zijn de skills van de toekomst voor de HR Business Advisor?

De HR business partner of advisor kruipt alsmaar meer in de rol van een consultatieve business partner. Was HR vroeger de vertrouwenspersoon om alle HR-gerelateerde topics even op te lossen, dan wordt zij vandaag meer een interessante challenger. Steven Van Mol, Managing Partner en Leadership expert bij Skill BuilderS, geeft in de mei-editie van het #ZigZagHR-tijdschrift zijn kijk op de HR Skills van de toekomst.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor