Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-ik.jpg

Op exploratie naar de leider in jezelf

Of het nu gaat over effectief samenwerken of leiderschap, aan de basis ligt altijd het individu, IK. Sterke teams, sterke leiders worden gevormd door sterke individuen. Het gaat hier niet over de ‘slimste’ of ‘de beste’. Maar over individuen die het verschil willen én kunnen maken. En dat is precies waar we jou willen doen groeien. In zelfleiderschap. Ontdek jouw formule voor succes. Samen met anderen.

Waarom zelfleiderschap?

Zelfleiderschap wordt omschreven als zichzelf aansturen en doelen realiseren en dit door het effectief inzetten van talenten.
Weten wat je kunt, wilt én durft, maakt dat je bewuster keuzes maakt en met meer zelfvertrouwen en impact jouw doelen bereikt.  

Voordelen voor jou en jouw organisatie:

 • versterkt zelfvertrouwen
 • meer creatieve ideeën
 • meer persoonlijke balans
 • grotere motivatie
 • betere teamresultaten
 • grotere betrokkenheid bij de organisatie, taken en doelen
0

Laat je inspireren

0
67-33
midden

Stel je even voor ... een zelfbewuste leider: 

 • weet waar hij naar toe wilt
 • heeft inzicht in eigen drijfveren, overtuigingen en gedrag
 • kan zijn potentieel maximaliseren en durft deze in te zetten
 • is zich bewust van de eigen kwaliteiten en valkuilen
 • weet wat hij wil en handelt ernaar, los van wat anderen daarvan denken 
 • is veerkrachtig, flexibel, wendbaar 
 • kan ongewenste patronen omzetten in nieuw gewenst gedrag 
 • weet op de juiste manier doelen te stellen
 • kan een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen om verder te groeien als mens en als leider
 • kijkt met mildheid naar zijn eigen groeiproces en stuurt bij  

Klinkt niet als jou? Dan is dit traject voor jou de sleutel tot een zelfbewuste leider.    

0
Zelfleiderschap
67-33
midden
Zelfleiderschap

Zo leer jij je eigen leiderschap op te nemen 

 1. Voorbereiding - Je maakt een kritische momentopname van jezelf d.m.v. een online vragenlijst. Je krijgt een helder zicht op je talenten, drijfveren, persoonlijke overtuigingen én groeimogelijkheden.  
   
 2. Doorheen 4 modules leggen we de focus op: 
 • Inzicht in jezelf - Een belangrijke stap om bewuster te worden van zichzelf is vertragen. Vandaaruit gaan we op zoek naar je eigen blauwdruk en de verbinding met je 'IK'.  Dit is de basis van waaruit we verder werken om de beste versie van jezelf te worden.  Psychologische veiligheid en feedback zijn hierbij belangrijke bouwstenen die je helpen uit je comfortzone te stappen en bewuste keuzes te maken.
 • Ontwikkel jezelf - Wil je leiderschap opnemen dan heb je nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en los te komen van ongewenste gewoontes. Tijdens deze module zetten we maximaal in op mindset en gedragsverandering. We ontwikkelen executieve vaardigheden zoals zelfcontrole, emotie reguleren, werkgeheugen trainen, focus houden… 
 • Wees jezelf - We leren hoe de interne ruis plaats kan maken voor de interne kracht, waardoor je elk moment leidend kan zijn en naar jouw overtuigingen kunt handelen. Je leert hoe je je niet uit het veld laat slaan bij een tegenslag, maar hoe je die juist kan gebruiken als springplank voor succes (veerkracht). We gaan op zoek naar feedback die je toelaat te groeien (feedforward). En gaan aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Zo ontstaat focus.
 • Blijf trouw aan jezelf - Tijdens onze kampvuur-sessies maken we de balans op en wisselen resultaten en ervaringen uit vanuit de nieuwe mindset, gewoontes en vaardigheden en hoe jij deze hebt toegepast. 

Optioneel natraject 

Wil je je leerpunten nog sterker verankeren in je leven/werkcontext? Dan coachen we je graag individueel, met focus op jouw cases en beleving. 

0
33-67
midden

Waarom kiezen deelnemers voor ons? 

 • Dit is geen one shot maar een traject van 4 modules. Je hebt dus de tijd om na te denken, je inzichten uit te proberen en terug te koppelen over wat voor jou werkt.  
 • We creëren een learning community waar gelijkgestemden elkaar versterken en uitdagen. Deze community wordt op een inspirerende manier begeleid door ervaren trainers en coaches.   
 • Het hybride traject bestaat uit een digitaal voortraject om zich degelijk voor te bereiden op de zeer interactieve workshops onder begeleiding van onze ervaren trainers-coaches.   
 • Zeer pragmatische aanpak  
 • Tussen de verschillende workshops werken de deelnemers aan opdrachten en overleggen met elkaar en de trainer-coach. Zo worden de beste 'best practices' continu met elkaar gedeeld en sluiten we heel nauw aan bij jouw dagelijkse realiteit.  
0

Deze opleiding is voor jou … 

 • als je wil investeren in een diepere verbinding met jezelf zodat je jezelf slimmer kan managen en de sprong kan maken naar een effectievere verbinding met je team
 • als nieuw benoemde leider of als je wilt toewerken naar een leiderschapsrol 
 • als professional die inzicht wil krijgen in zichzelf en meer impact wil krijgen op anderen
0

 

 

Wie geeft de opleiding?

Als gepassioneerd trainer, gecertifieerd coach & gedragsveranderaar bestudeert Kathy Van Deun al meer dan 15 jaar het menselijk gedrag, verandering én zelf-leiderschap. Zij gelooft in heldere wetenschappelijke principes én gezond verstand en neemt je graag mee op expeditie naar jezelf.

0
Kathy Van Deun, gepassioneerd trainer, gecertifieerd coach & gedragsveranderaar bij Skill BuilderS

Even praktisch 

Nieuwe data voorjaar 2023 worden snel online geplaatst!

Het traject bestaat uit:

 • Residentiële 2-daagse
 • Kampvuur (online) sessie 1
 • Kampvuur (online) sessie 2
 • 1 terugkomdag in Aalst

 

Investering voor het ganse traject

1.305 EUR, excl. verblijf (+/- 200 EUR/persoon ter plaatse af te rekenen) 

Onze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse overheid. Je kan dus gebruik maken van de KMO-portefeuille Vlaanderen.
Wij kunnen als dienstverlener geen aanvragen indienen noch goedkeuren. 

Meer info:

0
50-50
midden

Download hier het groeitraject

0

Interesse?

Schrijf je meteen in

0
50-50
midden

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Is burn-out besmettelijk?

Is een burn-out besmettelijk?

Inzicht

Burn-out wordt verspreid als een infectieziekte. Dat was de conclusie van een intrigerend onderzoek dat onlangs belicht werd door professor Anseel in een column in De Tijd. Onderzoekers volgden over een periode van 12 jaar Deense werknemers. Blijkt dat werknemers die tewerkgesteld waren in een bedrijf waar veel medische diagnoses gesteld werden in verband met angst, depressie en burn-out vervolgens terechtkomen in een bedrijf waar vervolgens deze diagnoses ook toenemen. Zelfs als deze werknemers zelf geen diagnose hebben gekregen. Conclusie? Werknemers zijn onbewust drager van een mentale stoornis en kunnen daarmee anderen aansteken. Net zoals je soms onbewust drager bent van een virus en het kan doorgeven zonder zelf ziek te worden. Straffe uitspraak, vond onze collega Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, en ging verder op onderzoek.

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

Verbinding met je klant: toopic in de Sales Academy van Skill BuilderS

Hoe zorg je voor een optimale klantenverbinding?

Inzicht

Verkopen is zoveel meer dan een deal binnenhalen. Vaak lijkt het te gaan over winnen. Maar als je je focust op winnen, verlies je iets heel belangrijks uit het oog: de verbinding met je (potentiële) klant. Om je optimaal te verbinden met je klant is het cruciaal om elke stap in het verkoopproces aan te passen aan je (potentiële) klant. Zo creëer je een bepaalde gemoedstoestand bij hem of haar en kan je verder werken op de verbinding met je klant.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor