Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

Respect voor de maatschappij

Onze missie die op zich maatschappelijk geïnspireerd is, nl. talent ontdekken, ontwikkelen en inzetten, maakt immers niet alleen mensen en bedrijven beter, maar ook de omgeving waarin zij actief zijn. Daarnaast zoeken we bewust nog meer maatschappelijk engagement op.

  • Heel wat van onze medewerkers doen vrijwilligerswerk.
  • We ondersteunen hulporganisaties en goede doelen in hun financiële en operationele werking:
0

Plan Belgium: iedere Skill Builder kan vrijblijvend het restbedrag van zijn/haar employee benefits storten aan Plan Belgium. Daarnaast steunen we met alle Skill BuilderS samen 2 Plan-meisjes uit Tanzania en zetten we zo onze
schouders onder ‘the 1000 girls countdown'.

0
Skill BuilderS steunt Plan Belgium
67-33

Bednet: bij elk event van Skill BuilderS vragen we aan de laattijdige afzeggers om een minimumbijdrage van 40 euro te storten ten voordele van Bednet.

0
Bednet
67-33

Cliniclowns: iedere Skill Builder kan vrijblijvend het restbedrag van zijn/haar employee benefits storten
aan de Cliniclowns.

0
Skill BuilderS steunt Cliniclowns
67-33

Think-Pink: we sponsoren het inschrijvingsbedrag voor de Race for the Cure van iedere deelnemende Skill Builder en zijn/haar partner. Met de aankoop van onze duurzame mondmaskers steunen we Think Pink: 80% van de opbrengst gaat naar de strijd tegen borstkanker.

0
Think Pink
67-33

Zonta Aalst: door de aankoop van chocolade paashazen steunt Skill BuilderS Zonta Club Aalst. Zonta Club Aalst behoort tot Zonta International, een netwerk van 1200 clubs die zich inzetten om het statuut van vrouw en kind te verbeteren. Zonta Club Aalst steunt bovendien waardevolle maatschappelijke projecten zoals de Diabetes Liga, het Kinderkankerfonds UZ Gent en de Stichting tegen Kanker.

0
Zonta
67-33

De Warmste Week: al enkele jaren organiseren teams van Skill BuilderS regionale acties ten voordele van 'De Warmste Week'.

In 2020 hebben we het interne project 'Extra handen voor de zorg' ingediend. Met dit project willen we coachees die we begeleiden in hun zoektocht naar een job, sensibiliseren om als vrijwilliger een tijdelijke job in de zorg op te nemen. Zo tonen we aan heel Vlaanderen hoe wij, vanuit Skill BuilderS, ons steentje kunnen bijdragen. 

In 2019 namen we met een grote groep Skill BuilderS deel aan de #warmathons. Samen lopen en stappen voor Plan Belgium! Met de verzamelde centjes nemen we in 2020 deel aan 'the 1000 girls countdown' van Plan Belgium en steunen we 2 Plan-meisjes in Tanzania.

0
De Warmste Week
67-33
  • We willen niet enkel investeren in het talent van vandaag, maar ook in dat van morgen. Daarom startten we een samenwerking met hogescholen om studenten een eerste praktijkervaring te geven. Zo werkten studenten drie maanden aan een case rond loopbaanbegeleiding in West-Vlaanderen. Daarbij kregen ze input en begeleiding van onze Skill BuilderS, die mee instonden voor de evaluatie.
0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Elektrische wagens

Skill BuilderS goes electric

Nieuws

Skill BuilderS schakelt om naar elektrische leasewagens. Elke medewerker die in aanmerking komt voor een bedrijfswagen, kan voortaan via leasemaatschappij Arval een keuze maken uit diverse elektrische voertuigen. De oudere wagens uit de bedrijfsvloot die rijden op brandstof zullen geleidelijk aan verdwijnen. 

Recruitment

Rekrutering? Een zaak van de medewerkers zelf

Nieuws

Vérder met ieders talent. Daar staan we voor bij Skill BuilderS. Want wie vandaag zijn talenten ontdekt, ontwikkelt en inzet, is beter gewapend voor de toekomst. Van een eenvrouwbedrijf dat HR advies gaf in 1986 ontpopte Skill BuilderS zich tot een HR partner met meer dan 300 medewerkers, die jaarlijks meer dan 15.000 men­sen in of naar een job coachen. Maar hoe zetten we in op rekrute­ring en duurzame talentontwikkeling van onze eigen medewerkers? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze Human Capital Manager, Ruth Van Impe, naar haar inzichten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor