We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

Richtlijn rond dragen van een mondmasker

Is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens onze begeleidingen? De beroepsfederatie van HR-dienstverleners, Federgon, waartoe ook Skill BuilderS behoort, heeft hierover richtlijnen gecommuniceerd. Skill BuilderS volgt deze richtlijnen heel strikt op. Want Safety first: de veiligheid van onze coachees en collega's komt op de allereerste plaats.  

Wat betekent dit concreet in onze begeleidingen?

Onze coaches/career counsellors dragen een mondmasker:

  • bij het ontvangen van de coachee/deelnemer en dit tot aan het bureau waar de begeleiding/coaching zal doorgaan
  • bij het begeleiden van de coachee/deelnemer naar de uitgang

 

Ook onze coachees/deelnemers dragen in bovenstaande situatie een mondmasker.

  • We maken onze deelnemers bewust van de verplichting een mondmasker te dragen (vanaf de afspraakbevestiging tot bij het onthaal in het kantoor).
  • Wanneer de deelnemer/coachee zijn/haar mondmasker vergeten is, geven we een wegwerpmondmasker.
  • Wanneer de deelnemer/coachee weigert een mondmasker te dragen, kunnen we hem/haar helaas niet toelaten tot onze kantoren. 

 

En wat tijdens de begeleiding?

Zodra coachee en coach een plek aan het bureau gevonden hebben, kan het mondmasker af en zitten jullie beiden op een veilige afstand achter een plexi scherm.

Skill BuilderS ziet digitale begeleidingen nog steeds als de norm. Waar we kunnen, coachen en begeleiden we onze coachees en deelnemers graag vanuit ons kot. Desalniettemin houden we graag rekening met de voorkeuren voor de organisatie van de coaching. Dit kan zeker besproken worden met de coach.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Ont-moeten

Inzicht
Ont-moeten

Ont-moeten

Soms kan je het gevoel hebben dat je geleefd wordt. Dat alle dagen een aaneenschakeling zijn van dingen die moeten gebeuren. Zelfs in de vakantie, de periode van het jaar waar je zo naar hebt uitgekeken en afgeteld, kan het gevoel dat er vanalles moet gebeuren de kop opsteken. Het lijkt wel een ongeschreven regel te zijn dat we in onze vakanties ofwel zoveel mogelijke mooie herinneringen moeten maken ofwel één of andere grote klus of verbouwing moeten realiseren. Je kan over een paar weken op het werk toch niet gaan vertellen dat je de hele vakantie thuis wat hebt zitten lummelen?! Wel, waarom niet?

(Dis)connectie met een 'ruwe diamant'

Inzicht
Ivan en coachee Igor

(Dis)connectie met een 'ruwe diamant'

Ivan Dauwe, outplacement coach bij Skill BuilderS, leerde in april 2020 de 57-jarige Armeniër Igor kennen. Aan de hand van deze bijzondere kennismaking zoomt hij in op het belang van connectie en betrokkenheid tijdens een outplacement-traject. Een inspirerend verhaal over connectie tussen coach en coachee. “Ivan, the first time I spoke to you on the phone, I immediately knew you were a good guy”.

Vijf redenen om GEEN vijfenvijftigplusser aan te werven

Inzicht
Inzichtartikel: waarom geen 50+er aanwerven?

Vijf redenen om GEEN vijfenvijftigplusser aan te werven

Ben je werkgever en twijfel je eraan om een vijfenvijftigplusser aan te werven? Bezint eer ge begint. Heel wat van de vooroordelen over 55+-ers lijken namelijk te kloppen. In een boeiend inzichtsartikel zet Saskia Poelmans, jobcoach en psycholoog burn-outbegeleiding er vijf op een rijtje. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor