Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Onderhandelen.jpg

Onderhandelen

Een succesvol onderhandelaar kan het verschil maken voor een bedrijf, net zoals in de privétijd. 

In deze opleiding gaan we verder dan de klassieke vaardigheidstraining. We focussen ook op de mindset, het zelfvertrouwen en ‘out of the box’ denken waardoor je gaat negotiëren op een ander niveau. 

Welke skills ontwikkel je ? 

 • Zelfvertrouwen en assertiviteit 
   
 • Empathie
  Je begrijpt de verschillende perspectieven en belangen om win-win oplossingen te bevorderen 
   
 • Emotionele intelligentie
  Je beheerst emoties en herkent de emoties van anderen en kan op deze manier de sfeer van onderhandeling beïnvloeden 
   
 • Onderhandelingstactieken en -technieken
  Je leert specifieke onderhandelingstechnieken waaronder de 6 p’s en 'win-win' onderhandelen 
   
 • Conflictbeheersing
  Je leert conflicten op een constructieve manier op te lossen en om zo escalatie te voorkomen 
   
 • Probleemoplossend denken
0

Topics op de agenda

 • De slimme opbouw van een onderhandelingsagenda
 • Connecteren met de klant
 • Manipulatietechnieken herkennen en gepast reageren
 • 6 P’s van onderhandelen
 • Impact en invloed uitoefenen tijdens onderhandelingen
 • Technieken van toponderhandelaars
 • Switchen naar win-win onderhandelen

 

Voor wie is deze workshop?

Voor iedereen die 

 • Een salesgerelateerde functie uitoefent​ 
 • Een leidinggevende functie heeft
 • Moeilijke onderhandelingssituaties wil aanpakken 
0
50-50
midden

KMO portefeuille?

Vanaf januari 2023 komt deze opleiding enkel nog in aanmerking voor de KMO portefeuille indien je deze opleiding volgt vanuit je rol als een KMO-manager of leidinggevende. 

  0
  KMO Portefeuille
  50-50
  midden

  Ons expertenteam staat voor je klaar

  Onze trainers faciliteren de workshops en groeitrajecten zowel online als klassikaal. We stemmen graag verder af en maken van elk traject een unieke beleving. 

  Gino Verhamme

  Gino Verhamme

  Ik begon mijn professionele loopbaan in de financiële wereld en de bouwsector waar ik gedurende een 16-tal jaren verschillende commerciële en leidinggevende functies uitgeoefend heb. Daar ontdekte ik mijn grote passie: werken met mensen en hen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen en daarop verder te bouwen.

  meer over Gino Verhamme read more
  Philippe Sarens

  Philippe Sarens

  Ik ben een duizendpoot met veel expertise in marketing, sales en management, opgedaan bij het vroegere Sabena en Proximus en als zaakvoerder van een eigen bedrijf. Ik deel als Trainer/Coach graag al mijn inzichten en ben vooral een “praktische trainer”. Geen saaie theorie, maar ervaringsleren en praktijkvoorbeelden, evenals praktische tips en tricks die je direct kan uitproberen.

  meer over Philippe Sarens read more
  Bart Vlerick, trainer & coach outplacement & loopbaanbegeleiding

  Bart Vlerick

  Enthousiasme, zelfredzaamheid en empathie maken van mij een uitdagende coach en trainer. Zelfontdekking en groei komen voort uit durven experimenteren en speelsheid, uiteraard onderbouwd door feiten en praktische methodologieën. Mijn favoriete onderwerpen: persoonlijke en teamcommunicatie, omgaan met veranderingen als individu en team, authentieke personal branding en (team)doelstellingen bepalen en omzetten in acties.

  meer over Bart Vlerick read more
  Steven Van Mol

  Steven Van Mol

  Sinds 1997 ben ik als expert leadership en storyteller actief in training en consultancy. Samen met mijn broers en managementteam heb ik Skill BuilderS uitgebouwd tot een bedrijf dat vandaag +300 medewerkers telt. Mijn passie? Het verbinden van je organisatie, mensen en strategie, verrijkt met ervaringen van klanten en mijn eigen ervaringen als managing partner.

  meer over Steven Van Mol read more
  Sascha Klenke

  Sascha Klenke

  De voorbije jaren heb ik een enorme expertise opgebouwd in inspirerend leiderschap, zelfontwikkeling, change management en strategisch en operationeel beleid. Mijn passie? Mensen motiveren tot zelfverantwoordelijkheid en zelfontwikkeling.

  meer over Sascha Klenke read more
  Guy Knaepkens

  Guy Knaepkens

  Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de academisch wereld en de bedrijfswereld, inclusief het coachen en leiden van een verkoopteam alsook het uitbouwen en onderhouden van een commercieel netwerk. Mijn expertises liggen in sales, (persoonlijk) leiderschap en teamontwikkeling. 

  meer over Guy Knaepkens read more
  Rien Vanyzere

  Rien Vanyzere

  De relatie tussen welzijn en prestatie, dat is wat me aansprak om bedrijfspsychologie te studeren. Wat motiveert mensen, wat maakt hen gelukkig? Wat zorgt ervoor dat ze in de goede 'flow' raken? Intussen is het meer dan 10 jaar mijn vakgebied.

  meer over Rien Vanyzere read more
  Catherine Debatty

  Catherine Debatty

  Na een succesvolle carrière in de banksector begeleid ik zowel individuen als organisaties in hun verdere groei. Hierbij richt ik me vooral op de ontwikkeling van relationele en leidinggevende vaardigheden en op veranderingsmanagement. Ik geloof in de kracht van waarderend coachen en hou ervan om kennis te delen, met veel empathie en respect.

  meer over Catherine Debatty read more
  Joelle Verbeurgt

  Joëlle Verbeurgt

  Mijn passie? Het begeleiden van mensen en organisaties zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Ik heb een ruime expertise in rekrutering, change management en coaching binnen bedrijven. Daarnaast koester ik een grote passie voor de Japanse cultuur: zazen meditatie, feng shui, zen tuinen, ikebana, ikigai, reiki, karate, wabi sabi, origami, taïko,...

  meer over Joëlle Verbeurgt read more
  Désirée Seghers

  Désirée Seghers

  Ik ben van een down stream conflictmanager -als advocaat en plaatsvervangend magistraat- geleidelijk en tòch resoluut overgestapt naar het upstream omgaan met conflicten, om van spanningen opportuniteiten te maken, om wrijvingen te detecteren en er proactief mee aan de slag te gaan, om van conflict naar verbinding te gaan en zo terug bruggen te bouwen.

  meer over Désirée Seghers read more
  Katelijne

  Katelijne Van Tichelen

  Ik heb veel ervaring opgedaan in leiderschap, timemanagement en teamcoaching en heb meermaals met management en directie teams gewerkt naar een gezonde cultuur. Als systeemcoach en geaccrediteerd Insights facilitator kan ik mensen en organisaties in beweging krijgen waarbij ik steeds streef naar een optimale energetische balans en realistische resultaten.

  meer over Katelijne Van Tichelen read more
  Brinda

  Brinda Priem

  Als Associate Certified Coach (ACC), trainer en facilitator van de ICF Certified opleiding is Brinda ook projectmatig verantwoordelijk voor het programma. Opleiden, begeleiden en inspireren van mensen zijn haar hobby, passie en levensmissie. Zij gebruikt een hart-tot-hart, op maat en oplossingsgerichte aanpak voor professionele en persoonlijke uitdagingen, ontdekking van talenten, ontplooiing en welzijn.

  meer over Brinda Priem read more
  Stan Pelckmans, loopbaan- & outplacement coach

  Stan Pelckmans

  Ik help je graag door gebruik te maken van concrete en krachtige oefeningen die duidelijkheid brengen rond jouw eigen talent en de context die nodig is om het beste naar boven te brengen. Daarnaast ondersteun ik je in de te ondernemen stappen om tot de actie te komen. Mijn expertise situeert zich voornamelijk in Outplacement- en Loopbaanbegeleiding. 

  meer over Stan Pelckmans read more
  Freddy Ginneberge

  Freddy Ginneberge

  De ruime HR-expertise die ik opdeed in mijn rol als personeelsmanager en directeur bij bedrijven als Bombardier en McBride deel ik graag. Daarnaast help ik je om je volledige potentieel als leider te ontwikkelen, verantwoordelijkheid te nemen voor je talenten en te groeien in zelfleiderschap.

  meer over Freddy Ginneberge read more
  Hilde Brackeva

  Hilde Brackeva

  Ik wil graag dat de dingen vooruitgaan. Dat maakt me soms ongeduldig.  Maar aan de andere kant kom je bij mij snel tot de essentie en ben ik niet bang om de olifant in de kamer te benoemen. Nadenken over ontwikkelprogramma's en organisatieontwikkeling geeft me energie. Ik enthousiasmeer de coaches/trainers/assessoren en leid samen met mijn collega's van business development het project in goede banen. 

  meer over Hilde Brackeva read more

  Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

  Psychologische veiligheid

  Psychologische veiligheid, sleutel voor eigenaarschap

  Inzicht

  Vertrouwen, psychologische veiligheid, … het zijn begrippen die vaak opduiken in een context van teamontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat ze beide essentieel zijn in een organisatie voor de uitbouw van een gezonde en effectieve samenwerkingscultuur.
  Een cultuur van psychologische veiligheid zou maken dat medewerkers sneller en meer eigenaarschap opnemen. Hamvraag is: op welke manier kan je als organisatie het eigenaarschap van je medewerkers versterken?
  In onderstaand inzichtsartikel zoomt Hilde Brackeva, HR Strategist bij Skill BuilderS, hierop in en reikt alvast 5 praktische tips aan.

  Opleiden als oplossing voor aanwerven

  Een frisse blik op aanwerven: opleiden als oplossing

  Inzicht

  De uitdagingen en veranderingen op bedrijfsniveau gaan zodanig snel dat organisaties niet altijd de tijd en middelen hebben om medewerkers via ‘het klassieke proces’ aan te werven en/of op te leiden. Bovendien creëert de war for talent nog een extra obstakel om openstaande vacatures tijdig in te vullen, wat het aanwerven van mensen met de juiste skills en kennis bemoeilijkt, en een impact heeft op de business. Bij Skill BuilderS geloven we sterk in het reskilling en upskilling van medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn én te blijven op de arbeidsmarkt. Aan het woord, Matthias Eeckhout, Manager Assessment & Development bij Skill BuilderS.

  Iedereen een coach

  Coaching als katalysator van zelfreflectie

  Inzicht

  In het leven worden we vaak geconfronteerd met abstracte concepten, zoals persoonlijke groei, succes, en geluk. Hoewel deze concepten inspirerend en zingevend kunnen zijn, kunnen ze ook vaag en overweldigend aanvoelen. Een professionele coach kan ons ondersteunen om dergelijke 'vage' concepten te vertalen in concrete doelen, om zelfreflectie te stimuleren en zo resultaten te behalen. Brinda Priem en Stan Pelckmans, beiden ICF Certified coach, illustreren dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld. 

  Contacteer ons

  Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

  Vind een kantoor

  VDAB
  Loopbaancheques
  Combilogo Vlaanderen en ESF
  Actiris Brussels
  Kmo-Portefeuille
  Certo
  Qfor

  Een stappenplan voor een opleidingsplan mét impact

  Vul onderstaand formulier in en ontvang een stappenplan voor een opleidingsplan mét impact.
  Na het indienen van het formulier ontvang je de downloadbare pdf op het ingevulde e-mailadres.

  Let op: Controleer zeker je spam of ongewenste e-mailmap als je de e-mail niet meteen zou ontvangen.