We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/amy-hirschi-nlbrejbb3dk-unsplash.jpg
Inzicht

55+'ers aanwerven: doen of niet?

Hoe belangrijk is de leeftijd van een persoon bij een aanwerving? En is dat überhaupt iets dat meespeelt? Michèle Titeca, Career Counselor bij Skill BuilderS, ziet dat bedrijven vaak bang zijn om 55+'ers aan te nemen. Maar is die angst terecht? "De nadelen om jongeren aan te werven zijn net de voordelen om oudere werknemers aan te werven en omgekeerd."

'Leeftijd is maar een cijfer.' Zeg dat maar eens aan 55+'ers die ontslagen zijn en een nieuwe job moeten zoeken. Voor iedereen die een job heeft, zal leeftijd inderdaad maar een cijfer zijn.

Als je lang voor dezelfde werkgever hebt gewerkt en zeker als je al die tijd dezelfde job uitvoerde, komt een ontslag hard aan. Als je die job ook nog graag deed, is het extra hard. Er moet een soort rouwproces gebeuren en soms is de outplacementperiode niet voldoende voor sommige mensen. 55+'ers zijn heel loyaal en willen het liefst bij hun werkgever blijven tot aan hun pensioen.

Maar daar sta je dan, na het ontslag en moet je de moed bij elkaar rapen om je te “verkopen” op de arbeidsmarkt. Alles moet gedaan worden: een CV met interessante inhoud en in een mooie lay-out gegoten, een activerende motivatiebrief opstellen, weten welke job je nog wil/kan doen en dan gericht zoeken in de berg van vacatures en oefenen in sollicitatiegesprekken. Als je open staat om nog opleidingen te volgen dan verhoog je je kansen op een nieuwe job. Maar dan nog…

Veel werkgevers zijn nog te vaak bang om 55+'ers aan te werven omdat ze vooroordelen hebben ten aanzien van deze doelgroepZoals daar zijn: “ze zijn te duur, ze zijn niet mee met computers en hun digital skills zijn laag, ze leren minder snel iets nieuws aan, ze zijn vaker ziek, ze zijn niet flexibel, ze willen uitbollen en nemen geen initiatieven,…”

Ik ben Career Coach voor de oriëntering van werkzoekenden (van alle leeftijden en achtergronden) en tijdens de groepssessies komt dit onderwerp ook aan bod. We maken twee groepen waarvan één de voordelen/nadelen om oudere werknemers aan te werven noteert en de andere noteert de voordelen/nadelen om jongeren aan te werven. Wat komt er vaak uit zulke sessies? Dat de nadelen om jongeren aan te werven net de voordelen zijn om oudere werknemers aan te werven en omgekeerdJongere werknemers zullen meer jobhoppen, meer afwezig zijn door hun jonge kinderen, willen werk/-privé in balans hebben, moeten nog meer soft skills leren, werk ethiek, …

Ik ken heel wat 50+'ers die juist heel goed zijn in computers en ik ken ook heel wat jongeren die niet zo goed zijn in PC-vaardigheden. Een mix op de werkvloer werkt het beste omdat zo de voordelen van de diversiteit het beste uitkomen voor iedereen. Wat denk jij ?

Wil je hier meer over weten? Contacteer dan Michèle Titeca.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

"Mijn droom? Euh... Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Inzicht
Inzicht

"Mijn droom? Euh... Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Weet jij waar je naartoe werkt in je leven? En in je professionele carrière? Zonder doel geen motivatie en zonder motivatie geen doel. Ofwel: 'wees geen marionettenmopje van het leven'. Aan het woord is Ellen Tackx, Coach bij Skill BuilderS. Zij getuigt over haar traject waarbij ze, niet zonder slag of stoot, de droom bereikte die ze wilde realiseren.

Hoe zit het met je nieuwsgierigheid?

Inzicht
Wink

Hoe zit het met je nieuwsgierigheid?

Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig. Dat horen onze loopbaancoaches wel eens vaker. Een van de basishoudingen die je nodig hebt om jouw leven een richting te geven is ‘nieuwsgierigheid’. Levenslang leren dus. Aan het woord: Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS. 
 

Piekeren? Schrijf je zorgen van je af!

Inzicht
schrijven

Piekeren? Schrijf je zorgen van je af!

We beleven geen evidente tijden. Piekeren over onze toekomst hoort daar af en toe bij. Door veel te piekeren, blijf je in negatieve gedachten hangen. Je ervaart continu dezelfde zorgen, alsof de plaat blijft hangen. Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS, reikt een waardevolle tip aan: Schrijf je zorgen van je af.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor