Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/lockdown.jpg
Nieuws

Bewaak je mentale welzijn

Najaar 2020 - opnieuw in lockdwon. Minder contacten, meer thuiswerk én deze keer kunnen we niet rekenen op een stralend zonnetje en lange, lichte dagen. Niet evident. En toch zijn er enkele zaken die we kunnen ondernemen om de komende weken draaglijk te houden. Volgens Elke Ruelens, Career Couselor bij Skill BuilderS, heeft dit te maken met 'autonomie'. Weten waar je nood aan hebt en hoe je dit kan bekomen, dát is de kern van autonomie. Ontdek enkele waardevolle tips om je mentale welzijn te bewaken.

Stap 1: sta stil bij wat jij nodig hebt in deze periode

Onze tijdsbesteding (werk, sociaal leven, huishoudelijke klusjes zoals winkelen) is danig veranderd de voorbije maanden. En de komende maand zullen we ons opnieuw moeten aanpassen. Iedereen ervaart dit anders en gaat hier op zijn eigen manier mee om. Om mentale rust te behouden, hebben we dan ook allemaal andere behoeften.

En die behoeften, dat is exact waar je even moet bij stilstaan. Op welke manier vind jij mentale rust? Is dat door 's avonds te bellen, videochatten … met familie of vrienden? Of omgekeerd, door je even af te zonderen met een goed boek of film en een glas wijn? Of misschien kom jij wel helemaal tot rust door je even helemaal af te matten tijdens een rondje hardlopen of je te verliezen in een creatieve hobby?

Wat jouw behoefte ook is: zorg dat je deze (h)erkent en maak er tijd voor. Op die manier gun je je brein even rust in deze woelige tijden.

Stap 2: zoek (emotionele) steun

Autonomie betekent niet dat je het allemaal maar alleen moet aankunnen. Sterker nog:  de meest autonome mensen weten exact welke ondersteuning ze nodig hebben én hebben geen schrik om deze te zoeken.

Je staat er niet alleen voor. Of, je zou er alleszins niet alleen voor moeten staan! We gaan door een emotioneel belastende periode. Heb je het moeilijk, voel je je angstig of gefrustreerd …? Krop het niet op! Zoek steun bij vrienden en familie. Je zult merken dat het oplucht.

Gaan je gevoelens van onzekerheid dieper en lucht enkel praten niet op? Aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken. Denk aan coaches, psychologen, CAW … Er zijn verschillende professionelen en vrijwilligers die je met alle plezier door deze woelige periode willen helpen.

Evalueer regelmatig je mentale welzijn

De impact van ingrijpende veranderingen in je dagelijkse routine laat zich niet meteen opmerken. Het gebeurt zo vaak dat we kleine veranderingen in onze emoties onderdrukken tot we opeens tot een of andere uitbarsting komen.

Daarom is het belangrijk dat je regelmatig kritisch stilstaat bij je emoties en welzijn. Heb je vaker last van negatieve emoties? Gefrustreerd, onzeker, angstig, teneergeslagen, verdrietig …? Wees eerlijk tegen jezelf en benoem deze gevoelens. Niemand wint erbij dat jij je gevoelens begraaft onder een dikke laag nep-optimisme. Ga er liever mee aan de slag. 'Hoe dan?' --> Keer terug naar stap 1 en 2! ;)

Aan de andere kant: Merk je dat het mentaal best goed met je gaat? Dikke pluim! De kans is groot dat je een natuurtalent bent in stap 1 en 2.

Zin om even te sparren?

Contacteer onze coach Elke Ruelens of bel ons op 0800 616 71.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Het taboe van stress ...

Het taboe van stress

Inzicht

Stress... we hebben het allemaal en toch vinden we het vaak heel moeilijk om erover te praten, laat staan er iets aan te doen. In een bevraging op LinkedIn ging Anouk Smets, coach the coach bij Skill BuilderS, op zoek naar wie mensen in vertrouwen nemen wanneer ze stressklachten ervaren. Bij wie kunnen ze terecht met hun gedachten en gevoelens wanneer het niet zo goed gaat?

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor