Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/la_vita_e_bella.png
Inzicht

Blijf geloven in de toekomst

'Neen, het is geen oorlog. Net nu hebben we nood aan positief (zelf)leiderschap en denken', zegt Steven Van Mol, leadershipexpert en managing partner bij Skill BuilderS. 'Hoewel functioneel in het heden, zal oorlogstaal ons niet helpen de uitdagende toekomst voor te bereiden'. Ontdek enkele waardevolle inzichten die helpen te blijven geloven in de toekomst. 

Met angst alleen komen we er niet

Alle begrip voor de oorlogstaal die politici en sommige experten gebruiken om ons wakker te schudden. Angst blijkt een bijzonder goede motivator om bepaald gedrag te laten stoppen.

Helaas duwt deze angstmodus ons ook in de vier F's: Flight, Fight, Freeze and Faint. Woorden als oorlog roepen bij mensen meestal niet het beste naar boven. Mensen gaan zorgen voor de eigen stam, kopen professionele mondmaskers die onze artsen nodig hebben, slaan aan het hamsteren. "Liever bange Jan dan dode Jan."

In de ziekenhuizen wordt het waarschijnlijk wel oorlog, en het zijn deze mensen die nu de steun van een hele maatschappij zouden moeten voelen. Voor sommige bedrijven en zelfstandigen, die net zwaar investeerden of door moeilijke groeifasen gaan, kan het ook aanvoelen alsof de grond onder hun voeten wegzakt. In veel gezinnen, die het financieel niet breed hebben en weinig buffer konden opbouwen, zal het waarschijnlijk ook aan tafel even stilletjes worden.

Net nu is solidariteit belangrijk, en mogen we niet terugplooien op onze primitieve overlevingsangsten. We hebben nood aan mensen die het positieve en de mogelijkheden blijven zien. Creativiteit is alleen mogelijk vanuit een positieve emotie.

Gebeurtenissen zijn altijd neutraal, het is hoe onze geest ze binnen pakt dat de uiteindelijke emotie creëert. In het ontroerende "La vita e bella" speelt Roberto Benigni de papa, die zijn zoontje in het concentratiekamp voorhoudt dat het om een moeilijk spel gaat, waarin ze mogen meespelen. Hierdoor blijft zijn zoontje creatief en speels. We zitten niet in een concentratiekamp en het is geen oorlog. We hebben wel impact op hoe we de dingen ervaren.

Velen onder ons zullen de komende weken tijd krijgen. Het gevoel van overhaasting is even weg. We kunnen onze bedrijven en onszelf voorbereiden op de toekomst. Hierbij dienen we spaarzaam om te gaan met middelen, zoals Peter Hinsen in zijn column in De Tijd schreef. En tegelijk meer dan ooit de band met mekaar warm houden. Er is leven na Corona. La Vita e Bella.

Hierbij enkele vuistregels over leiderschap in moeilijke tijden en werken op afstand, die we ook binnen Skill BuilderS met mekaar deelden.

Medewerkers steunen in moeilijke tijden

Heike Bruch heeft het over een drietal pijlers:

1. Erken bestaande en mogelijke bedreigingen

2. Versterk het geloof van mensen dat ze deze uitdagingen aankunnen

3. Versterk het gevoel van progressie en impact dat mensen hebben

Het komt er dus op aan om transparant en in dialoog te communiceren, ons vertrouwen in onze mensen en onze organisatie te blijven benadrukken en positieve zaken in deze gedragsverandering te erkennen en te benadrukken.

Specifiek bij het op afstand werken:

De grote motivators veranderen niet omdat mensen op afstand gaan werken. De drie grote interne drivers (naar Pink) zijn:

  • Autonomie: vrijheid om zelf uitdagingen aan te gaan en deze op te lossen, aangepast aan mijn competentieniveau
  • Growth: uitdagend werk én feedback
  • Purpose: wat is mijn bijdrage? Doet mijn werk ertoe?

Lencioni heeft het over drie grote demotivatoren: Onbelangrijk, ongemeten en anoniem. Visibiliteit is dus ook cruciaal. Dit zowel individueel met de leidinggevende, tussen mekaar als als team.

Enkele vuistregels ter ondersteuning bij het op afstand werken:

1. Maak heldere en expliciete individuele en teamafspraken vanaf het beginop korte en middellange termijn

2. Focus op communicatie en transparantie

3. Werk vanuit vertrouwen

4. Volg regelmatig op, bewaak en ondersteun de vooruitgang

5. Ondersteun verder de feedback cultuur, geef daarbij zelf het voorbeeld. Medewerkers gaan niet weg omwille van feedback, wel omwille van unfairheid.

6. Zorg voor regelmatige, indien mogelijks 1x dagelijks, teammomenten

7. Moedig deelnemers aan, in duo’s en trio’s, uitdagingen aan te pakken

8. Betrek het hele team, analoog en digitaal, bij belangrijke informatie en wanneer je tot beslissingen komt

9. Zorg dat ook de vaste werkplek aangenaam blijft en wees zelf maximaal beschikbaar.

 

Ook binnen Skill BuilderS maken we een aardverschuiving mee. Alle analoge trainingen zijn geannuleerd, direct contact tot een minimum beperkt. We benutten onze digitale middelen en kanalen maximaal. We ondervinden vandaag een enorme impact en deze zal waarschijnlijk de komende weken alleen maar groter worden. Ook wij kijken naar tijdelijke werkloosheidsmaatregelen en doen er alles aan om zo open mogelijk in dialoog te communiceren. Onze fantastische klanten denken en zoeken mee naar digitale oplossingen. Ook onze eigen medewerkers - onze Skill BuilderS - blijven zich ondertussen geëngageerd en moedig 100% inzetten, waarbij we verder werken aan een inclusieve toekomst: "Vérder met ieders talent".

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Tips voor veerkracht in onzekere tijden

Tip
Nuttige tips voor meer veerkracht in onzekere tijden. Wat kunnen we van katten leren!

Tips voor veerkracht in onzekere tijden

Hoe veerkrachtiger worden in onzekere tijden, zoals vandaag in volle corona-crisis? We gingen te rade bij onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-out coach. Zij deelt na 2 weken thuiswerk haar inzichten en onthult wat we van katten kunnen leren als het gaat over gewoontes die onze veerkracht vergroten.

Het komt wel goed

Inzicht
Leadershipexpert over Corona-crisis en Ijsland: waarom zijn ze gelukkiger dan voor de crisis van 2008?

Het komt wel goed

Vandaag zijn de IJslanders gelukkiger dan voor de crisis van 2008 ... Hoe kijken ze vandaag naar de corona-crisis? Steven Van Mol, Managing Partner en leadership expert bij Skill BuilderS, blikt terug naar 2008. De Ijslanders kwamen de crisis te boven. Hoe? Wat? Waarom? En wat betekent het fenomeen van Þetta reddast, wat zoveel betekent als “het komt wel goed”. Steven licht toe. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor