We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/blinde_vlek.png
Inzicht

Blinde vlek

Kennen we onszelf? Hebben we een duidelijk beeld van hoe we bij anderen overkomen? Hebben we allemaal een blinde vlek, dingen die we bij onszelf niet zien of niet objectief kunnen bekijken omdat we er te dicht bij staan. We vroegen het aan onze collega Eva De Roover, consultant Assessment & Development.

Wat is een blinde vlek?

In het middelbaar hebben we bij het vak biologie gezien dat een blinde vlek een deel achteraan in het oog is. Hier verlaat de gezichtszenuw het oog en daardoor ontbreekt er op deze plaats het corresponderende deel van het gezichtsveld. De hersenen zorgen er echter voor dat we hier niks van merken. Het vakgebied psychologie heeft deze term gebruikt om er de psychologische blinde vlek uit af te leiden.

Hebben we allemaal een blinde vlek?

We hebben allemaal een blinde vlek, dingen die we bij onszelf niet zien of niet objectief kunnen bekijken omdat we er te dicht bij staan. Deze blinde vlek kan in stand blijven door verschillende redenen. Dit kan komen doordat mensen regelmatig feedback te verbloemend verwoorden of omdat we deze feedback niet serieus nemen.

Onze blinde vlekken in beeld

Blinde vlekken kunnen problematisch worden en een goede zelfontplooiing tegengaan. Een goed beeld krijgen van deze blinde vlekken (valkuilen, kwetsbaarheden, etc.) kunnen je doen groeien naar een volgend niveau. In een Assessment/Develop center - context hanteren we steeds een objectieve kijk en proberen we een persoon zo goed mogelijk te doorgronden. Door een uitgebreide analysefase kunnen we ook meer een op maat gemaakte begeleiding aanleveren, om zo het efficiëntst resultaten te bereiken.

Wens je meer info?

Heb jij ook zin om je blinde vlek te ontdekken en eraan te werken? Stuur ons Assessment team een vrijblijvend bericht voor extra info. We tillen je graag naar een volgend niveau.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

De 7 V's van je innerlijk kompas

Inzicht
De 7 V's van je innerlijke kompas, ook in crisissituaties

De 7 V's van je innerlijk kompas

Crisissituaties brengen heel wat emoties met zich mee. En die emoties zijn soms zelfs zo heftig dat ze ons compleet overspoelen of bevriezen. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je niet voorbijgaat aan die emoties maar tegelijkertijd ook wel je pad blijft volgen en groeit? Geïnspireerd op de adviezen van Dr. Jim Taylor geeft onze expert loopbaancoach Anouk Smets enkele handvaten om in tijden van crisis je innerlijk kompas terug te vinden en meester te blijven over de weg die je wil bewandelen. 

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Inzicht
Ruth Van Impe, HR Manager bij Skill BuilderS geeft haar kijk op boemerang-rekrutering

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Boemerang-rekrutering of het aanwerven van ex-medewerkers kan deel uitmaken van een rekruteringsstrategie en die begint al bij de offboarding. Maar waarom zou je inzetten op het gericht aantrekken van medewerkers die ooit het bedrijf (al dan niet vrijwillig) verlaten hebben? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze collega Ruth Van Impe naar haar visie. Ruth is HR Manager bij Skill BuilderS en zelf een mooi voorbeeld van een succesvolle boemerang-rekrutering.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor