Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/pexels-cottonbro-4101143.jpg
Inzicht

Coaching vaardigheden: een troef voor de toekomst!

Anno 2022 wordt coaching beschouwd als een essentiële vaardigheid voor de ontwikkeling van leiderschap, zowel vanuit professioneel als persoonlijk oogpunt.  
We leven in een snel veranderende en onzekere wereld en moeten ons voortdurend aanpassen. Brinda Priem, Associate Certified Coach en programma-directeur van Skill BuilderS Coaching Academy, licht toe waarom de ontwikkeling van persoonlijke coaching vaardigheden en de ondersteuning via coaching in die context relevanter zijn dan ooit.

Opmerkelijke evoluties

De International Coach Federation Belgium (ICF Belgium) belichtte begin januari 2022 een drietal opmerkelijke evoluties:

  1. Verandering is een onontkoombaar onderdeel van onze omgeving geworden. Verandering is blijvend en het tempo van de verandering neemt exponentieel toe.
  2. Digitalisering is overal aanwezig en de impact ervan neemt aanzienlijk toe.
  3. Er is een groeiend verlangen om betekenis en zinvolheid op te zoeken.

Wordt coaching nog waardevoller?

Met deze 3 evoluties in het achterhoofd wordt coaching nog waardevoller dan in het verleden:

  1. Coaching is bijzonder geschikt om perioden van verandering, overgangen die op individuele en collectieve basis plaatsvinden, in goede banen te leiden, vooral wanneer de verandering zich in een versneld tempo voltrekt.
  2. Digitalisering brengt ook haar deel van de transformaties met zich mee. We hoeven bijvoorbeeld alleen maar te denken aan de mate waarin teams de voorbije maanden virtueel zijn geworden. Soms met weerstand. De coach kan zijn klant hierin begeleiden: Welke overtuigingen liggen aan de basis van de weerstand? Coaching, in tegenstelling tot de toepassing van "top-down" theorieën, laat reflectie ontstaan door "bottom-up" verkennende gesprekken. 
  3. Vragen over zingeving vormen van oudsher de kern van coaching.

Nieuwe manieren van werken in onze organisaties (New Way of Working), nieuwe vaardigheden die van werknemers en hun leiders worden verwacht, toenemende stress leiden tot de vaststelling dat coaching de mogelijkheid van "slow down moments" aanreikt.

ICF-Certified programma

De Skill BuilderS Coaching Academy biedt een modulair ICF-Certified programma aan dat toegang geeft tot ICF-certificering. De 3 doelgerichte modules van het programma staan garant voor het ontwikkelen van sterke coaching skills.

In een context waarin coaching steeds populairder wordt, is het des te belangrijker om de kwaliteit van de gekozen opleiding te waarborgen. En voor degenen die er hun beroep van willen maken, is het van cruciaal belang om de meest erkende certificering te bekomen die de vaardigheden, de prestaties, de kennis en de bekwaamheden bevestigt om resultaten met een grote impact te leveren.

Deelnemen aan het ICF-Certified Coach programma in de Skill BuilderS Coaching Academy is ook lid worden van een learning community. De coaching vaardigheden worden verdiept en verankerd tijdens de oefeningen met de medestudenten waardoor de maturiteit, de coaching mindset, attitude en de reflectieve praktijk verder ontwikkeld kunnen worden. 

Aarzel niet en start je coaching traject vandaag!

Online infosessie op 24 februari om 19u

Wil je meer weten over wat onze Coaching Academy voor jou kan betekenen? Wil je weten wat het ICF-progamma precies inhoudt? Schrijf je dan meteen in voor onze infosessie op 24 februari om 19u!

0

Interesse? Vragen? Wil je graag van gedachten wisselen?

Contacteer Brinda Priem, Associate Certified Coach en programma-directeur van Skill BuilderS Coaching Academy.
 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Training met impact: het belang van leerengagement

Het belang van leerengagement

Inzicht

'Hoe leren mensen?' Bij Skill BuilderS staan we hier regelmatig bij stil. In onze trainingen en workshops houden we regelmatig de vinger aan de pols en bekijken kritisch waar we het leerproces nog kunnen optimaliseren. Onderzoek naar hoe mensen leren, staat bovendien niet stil, en wij dus ook niet. Elke Ruelens, L&D Expert bij Skill BuilderS, licht toe. 

Is verandering zo moeilijk?

Is gedragsverandering moeilijk?

Inzicht

Hoe komen we los van ons oude (niet gewenste) gedrag én hoe kunnen we plaatsmaken voor nieuw gewenst gedrag? Wat maakt gedragsverandering zo moeilijk? Kathy Van Deun, trainer, coach en gedragsveranderaar, licht in onderstaand inzichtsartikel toe dat veranderen een leerproces is, met vallen en opstaan.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor