Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/pexels-cottonbro-4101143.jpg
Inzicht

Coaching vaardigheden: een troef voor de toekomst!

Coaching wordt vandaag beschouwd als een essentiële vaardigheid voor de ontwikkeling van leiderschap, zowel vanuit professioneel als persoonlijk oogpunt.  
We leven in een snel veranderende en onzekere wereld en moeten ons voortdurend aanpassen. Brinda Priem, Associate Certified Coach en programma-directeur van Skill BuilderS Coaching Academy, licht toe waarom de ontwikkeling van persoonlijke coaching vaardigheden en de ondersteuning via coaching in die context relevanter zijn dan ooit.

Opmerkelijke evoluties

De International Coach Federation Belgium (ICF Belgium) belichtte begin januari 2022 een drietal opmerkelijke evoluties:

  1. Verandering is een onontkoombaar onderdeel van onze omgeving geworden. Verandering is blijvend en het tempo van de verandering neemt exponentieel toe.
  2. Digitalisering is overal aanwezig en de impact ervan neemt aanzienlijk toe.
  3. Er is een groeiend verlangen om betekenis en zinvolheid op te zoeken.

Wordt coaching nog waardevoller?

Met deze 3 evoluties in het achterhoofd wordt coaching nog waardevoller dan in het verleden:

  1. Coaching is bijzonder geschikt om perioden van verandering, overgangen die op individuele en collectieve basis plaatsvinden, in goede banen te leiden, vooral wanneer de verandering zich in een versneld tempo voltrekt.
  2. Digitalisering brengt ook haar deel van de transformaties met zich mee. We hoeven bijvoorbeeld alleen maar te denken aan de mate waarin teams de voorbije maanden virtueel zijn geworden. Soms met weerstand. De coach kan zijn klant hierin begeleiden: Welke overtuigingen liggen aan de basis van de weerstand? Coaching, in tegenstelling tot de toepassing van "top-down" theorieën, laat reflectie ontstaan door "bottom-up" verkennende gesprekken. 
  3. Vragen over zingeving vormen van oudsher de kern van coaching.

Nieuwe manieren van werken in onze organisaties (New Way of Working), nieuwe vaardigheden die van werknemers en hun leiders worden verwacht, toenemende stress leiden tot de vaststelling dat coaching de mogelijkheid van "slow down moments" aanreikt.

ICF-Certified programma

De Skill BuilderS Coaching Academy biedt een modulair ICF-Certified programma aan dat toegang geeft tot ICF-certificering. De 3 doelgerichte modules van het programma staan garant voor het ontwikkelen van sterke coaching skills.

In een context waarin coaching steeds populairder wordt, is het des te belangrijker om de kwaliteit van de gekozen opleiding te waarborgen. En voor degenen die er hun beroep van willen maken, is het van cruciaal belang om de meest erkende certificering te bekomen die de vaardigheden, de prestaties, de kennis en de bekwaamheden bevestigt om resultaten met een grote impact te leveren.

Deelnemen aan het ICF-Certified Coach programma in de Skill BuilderS Coaching Academy is ook lid worden van een learning community. De coaching vaardigheden worden verdiept en verankerd tijdens de oefeningen met de medestudenten waardoor de maturiteit, de coaching mindset, attitude en de reflectieve praktijk verder ontwikkeld kunnen worden. 

Aarzel niet en start je coaching traject vandaag!

0

Interesse? Vragen? Wil je graag van gedachten wisselen?

Contacteer Brinda Priem, Associate Certified Coach en programma-directeur van Skill BuilderS Coaching Academy.
 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

growth mindset

De kracht van je mindset

Inzicht

Denk jij: “Onderhandelen, da’s een talent. Daarmee ben je geboren of niet; ik zal daar nooit echt goed in zijn”? Of geloof je toch eerder: “Met tijd, moeite en wat hulp kom ik er wel. Dan zal ik mijn mannetje/vrouwtje wel kunnen staan tijdens een onderhandeling”? Met een growth mindset ben je tot meer in staat dan je denkt. 

Goede voornemens

Ze zijn er weer ... de goede voornemens!

Inzicht

Wat is jouw goed voornemen voor 2023? Die vraag gaat hand in hand met: hoe kijk jij terug naar 2022? Welke weg heb jij afgelegd en wat was er belangrijk voor jou? Het nieuwe jaar is in aantocht en dus ook die goede voornemens ... Iedereen doet er wel eens aan mee – al dan niet lachend. De populairste en bekendste: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten, geld sparen en een betere job vinden. Maar wat zijn nu precies de slaagkansen van goede voornemens? Deze vraag legden we voor aan Anouk Smets, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. 

Is burn-out besmettelijk?

Is een burn-out besmettelijk?

Inzicht

Burn-out wordt verspreid als een infectieziekte. Dat was de conclusie van een intrigerend onderzoek dat onlangs belicht werd door professor Anseel in een column in De Tijd. Onderzoekers volgden over een periode van 12 jaar Deense werknemers. Blijkt dat werknemers die tewerkgesteld waren in een bedrijf waar veel medische diagnoses gesteld werden in verband met angst, depressie en burn-out vervolgens terechtkomen in een bedrijf waar vervolgens deze diagnoses ook toenemen. Zelfs als deze werknemers zelf geen diagnose hebben gekregen. Conclusie? Werknemers zijn onbewust drager van een mentale stoornis en kunnen daarmee anderen aansteken. Net zoals je soms onbewust drager bent van een virus en het kan doorgeven zonder zelf ziek te worden. Straffe uitspraak, vond onze collega Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, en ging verder op onderzoek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor