Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/calvin-mano-cxs27rrjobq-unsplash.jpg
Inzicht

Elke dag is een nieuw begin

Het leven is een constante stroom van verstoringen, veranderingen, niet uitgevoerde plannen en vertragingen. Elke dag beginnen we opnieuw. Elk moment is gewoon een nieuwe start. Dat kan een bron van frustratie of juist bevrijdend werken. Laten we kiezen voor 'bevrijding'! Dat is de boodschap die Skill BuilderS wil overbrengen! Natalia Al-Mbaidin, Coach Outplacement bij Skill BuilderS geeft tips over hoe je jezelf kan heruitvinden.

Je kan altijd opnieuw beginnen

Laat deze stelling eens helemaal heerlijk door je heen gaan. Wat gebeurt er dan? Kan je dat idee in het hier en nu omarmen? Of gaan er direct allerlei stemmetjes druk vergaderen of dit echt wel mogelijk is? En gaan er alarmbellen af, die je waarschuwen voor valse informatie? Onthoud dan dit: Je kan elk moment in je leven herstarten: hoe moeilijk het ook lijkt; we zijn nooit te oud om te leren of te jong om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Zoek naar je eigen ‘Why’!

Life just happens: dit is een feit. Soms geraken we ontmoedigd door de veranderingen op ons pad. We krijgen het gevoel dat onze dromen buiten bereik zijn. Af en toe kunnen slechte beslissingen of pech je op een plek brengen waar je zou willen dat je gewoon opnieuw zou kunnen beginnen - en die eerste stap is vaak het moeilijkst om te maken.

De kunst van het opnieuw beginnen stelt je in staat om vanuit verschillende invalshoeken naar je leven te kijken en te ontdekken wat er ontbreekt. Je kan dit ook echt leren. Of je nu opnieuw begint uit eigen keuze of uit omstandigheden waar je geen controle over heb. Maar eerst moet je begrijpen wat jou gelukkig maakt. Wat belangrijk voor je is, is misschien niet belangrijk voor iemand anders - en vice versa. Wees onbeschaamd en trots op de ideeën die je voor je leven hebt. Je kan het bereiken. Het enige wat je nodig hebt, is je eigen verantwoordelijkheid, motivatie en soms wat extra begeleiding. 

Hoe actief is dat vuur in jou? 

Kijk, niets in het leven loopt gemakkelijk. Pijn kan je niet vermijden: wel ermee leren omgaan. En trouwens: je vuur niet volgen doet niet alleen pijn maar het kost je erg veel energie en kan je zelfs ziek maken. Waarom? Omdat je het beste groeit en bloeit als je jezelf bent. 

So Let’s start today! 🔥

0
Natalia Al-Mbaidin

Wil je hier meer over weten? Contacteer Outplacement Coach Natalia Al-Mbaidin.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Thuiswerken tijdens corona

Inzicht
Thuiswerken

Thuiswerken tijdens corona

Door corona is er een grote shift van kantoorwerk naar thuiswerk ontstaan. Positief: je moet in de ochtend niet meer urenlang in de file staan en je ervaart meer flexibiliteit om je werkdag in te delen. Toch voelt dit voor sommige ook aan als een vervaging tussen werk en privéleven, waardoor de balans soms zoek is. In dit artikel deelt Julie Vertommen, Gezondheidspsychologe en Career Counselor bij Skill BuilderS, enkele tips over hoe men die balans kan terugvinden om zo het thuiswerken aangenamer te maken.

"Mijn droom? Euh... Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Inzicht
Inzicht

"Mijn droom? Euh... Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Weet jij waar je naartoe werkt in je leven? En in je professionele carrière? Zonder doel geen motivatie en zonder motivatie geen doel. Ofwel: 'wees geen marionettenmopje van het leven'. Aan het woord is Ellen Tackx, Coach bij Skill BuilderS. Zij getuigt over haar traject waarbij ze, niet zonder slag of stoot, de droom bereikte die ze wilde realiseren.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor