Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/lbb_introvert.png
Inzicht

Extravert? Vijf tips om je introverte kwaliteiten aan te wakkeren op de werkvloer!

"Wanneer gaan we eens een oproep zien om wat meer introvert te zijn in plaats van extravert?" Het is een grapje dat online regelmatig circuleert onder introverten, maar het is vaak de harde realiteit voor vele introverten dat extraversie als het ideaal wordt gezien. Ook tijdens loopbaanbegeleidingen is de wrijving tussen introverten en extraverten vaak het onderwerp van onze gesprekken. Onze expert loopbaancoach Anouk Smets, van nature uit een introvert persoon, aan het woord.

Doe gerust de test en Google eens naar "How to be more extraverted". Je krijgt wel 1001 adviezen over hoe je als introvert meer extravert kan worden, met interessante tips zoals: "gedraag je compleet tegenovergesteld aan je normale gedrag tot je het gewoon bent geworden", "zet koekjes op je bureau om collega's aan te trekken" of "leer non-stop te praten in plaats van enkel te luisteren" (ik overdrijf niet - iemand geef deze tips écht). Kortom, als introvert krijg je vaak te horen dat extraversie het doel is als je er eindelijk eens wil toe doen onder de mensen.

Zoek je daarentegen naar "How to be more introverted?", dan krijg je een stortvloed aan artikels in de lijn van "are you secretly an introvert?" - voornamelijk opsommingen dus van de 'minder leuke' kantjes van introversie, zodat je de diagnose kan stellen aan de hand van de symptomen. Je vindt adviezen over hoe je als introvert je tekortkomingen kan leren accepteren. En ja, ook met deze zoekterm vind je nog steeds heel wat artikels die je dé oplossing bieden om eindelijk te stoppen met dat belemmerende introverte gedrag.t

Ben je extravert? Ontdek hier 5 tips om je introverte kwaliteiten aan te wakkeren op de werkvloer!

1. Werk wat vaker alleen

Reserveer tijd in je agenda om je eentje te werken. Doe dit voor leuke taken zodat je op en top kan genieten van activiteiten die jij fijn vindt, maar doe het ook eens voor moeilijke of complexe opdrachten. Je investeert hiermee in je focus en reflectievermogen. Je oefent jezelf om uitdagingen aan te gaan en je talenten optimaal te ontwikkelen om de taak tot een goed einde te brengen.

2. Zoek oplossingen bij jezelf

Lastig momentje? Loopt alles mis? Toegegeven, eens goed stoom aflaten door je beklag te doen bij je collega's kan soms wel eens deugd doen. Maar terwijl je staat te roepen en vloeken, blijft het probleem nog altijd hetzelfde. Adem. Hou het even bij je. Onderzoek het, bekijk het van alle kanten en ga na wat het is. Benut deze kans om oplossingen te vinden die beginnen bij jezelf.

3. Twee oren, één mond - benut ze!

Je kent deze uitdrukking zeker wel. Daag jezelf tijdens een gesprek eens uit om effectief twee keer zo veel te luisteren als je zelf praat. Stel open vragen en neem het antwoord van je gesprekspartner in je op zonder onmiddellijk een mening of conclusie eraan te willen koppelen. Luister, vraag door en laat het bezinken. Zo bied je jezelf de kans om dingen te ontdekken van anderen die je misschien helemaal zou gemist hebben als je zelf het merendeel van de input levert in het gesprek. Je brengt de kennis en talenten van je collega's meer en meer in kaart, waardoor je die ook gerichter kan inzetten en benutten - een stevige boost voor je teamwerk dus.

4. Investeer in je collega's

Een bijkomend voordeel van meer te luisteren dan te praten, is dat je tegelijkertijd ook investeert in je relatie met je collega's. Wie voelt zich niet op zijn gemak bij een gesprekspartner die naar je luistert en je ook echt hóórt? Investeren in je relaties met je naaste collega's doet wonderen. Wat je kan verwachten van losse, oppervlakkige relaties is meestal voorwaardelijke of neppe loyaliteit. Wat je terugkrijgt van mensen in wie je oprecht tijd en aandacht investeert is vertrouwen, respect en steun.

5. Vergader efficiënt: bereid je voor

We hebben allemaal een hekel aan eindeloze vergaderingen waarin het team maar blijft discussiëren en in rondjes draaien. Een goed voorbereide meeting kan je echter heel wat verspilde tijd besparen! Zorg ervoor dat je tijdig voor de vergadering het agenda én de doelstellingen communiceert aan het team. Zo is iedereen op de hoogte van wat je wil bereiken aan het einde van de meeting en kunnen ze zich allemaal al voorbereiden op de thema's die aan bod zullen komen. Je vermijdt oeverloze discussies die ontstaan doordat mensen nog ter plaatse hun gedachten moeten ordenen en hun mening moeten vormen, of in het slechtste geval dat de échte feedback pas na de meeting boven komt.

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer Anouk Smets of onze loopbaanconsulente Ellen of bel ons op 0800 616 71.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Ontdek onze gloednieuwe podcast-reeks 'Open Blik'

Nieuws
On onze podcast reeks geeft coach Aline Aelberts tips en tricks voor meer geluk in het werk en meer geluk in het leven
12.02.2020

Ontdek onze gloednieuwe podcast-reeks 'Open Blik'

In de podcast-reeks ‘Open blik’ deelt Aline Aelberts, coach bij Skill BuilderS, een ervaren, luchtige en open blik samen met een klant of collega expert in haar/zijn vak. Verschillende hedendaagse thema’s in het kader van persoonlijke groei en (zelf)leiderschap passeren de revue. Aline reikt boeiende inzichten en makkelijk toepasbare tips aan ter inspiratie voor meer geluk in het werk en meer geluk in het leven.

Onzekerheid bij jonge professionals of leidinggevenden: kwaliteit of belemmering?

Inzicht
Onzekerheid bij jonge leidingevenden: kwaliteit of belemmering? Ontdek het in dit inzicht van Skill BuilderS
06.02.2020

Onzekerheid bij jonge professionals of leidinggevenden: kwaliteit of belemmering?

Uit onderzoek is gebleken dat iedereen tijdens zijn loopbaan wel eens te kampen krijgt met wat men “het oplichterssyndroom” noemt. Ondanks je goede prestaties heb je het gevoel dat je niet geschikt bent voor je functie en dat het een kwestie van tijd is vooraleer je ontmaskerd zal worden. Onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach, gaat op onderzoek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques