Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/Outplacement%20%282%29.jpg
Tip

Hoe kies ik het juiste outplacementkantoor?

In mijn vorig artikel bescheef ik hoe outplacement je interne en externe bedrijfsimago versterkt. Maar hoe kies je als werkgever nu een geschikt outplacement kantoor? Uiteindelijk betaal je toch een mooie som. Zorg dan dat de begeleiding geen slag in het water is.
 

Hierbij enkele Outplacement tips:

 

  • Hecht belang aan de kwaliteit van de begeleiding. Een sterk en degelijk outplacement biedt een meerwaarde aan zowel de ontslagen medewerkers, de overgebleven collega’s als je onderneming.
  • Bevraag het outplacement kantoor over welke verschillende trajecten er mogelijk zijn. Individueel of collectief of een combinatie van beide? Welk traject ben je als bedrijf bereid om aan te bieden? Hoe kan het outplacement kantoor op maat werken, binnen het vooropgestelde budget? Dat zijn belangrijke knopen om door te hakken.
  • Kan het outplacement kantoor ervoor zorgen dat er een coach aanwezig is voor de opvang na het ontslaggesprek?  Een ontslag is een traumatische ervaring. Door meteen na het slechte nieuws een eerste gesprek met een coach te laten doorgaan, help je je medewerker om de slag te incasseren.
  • Vraag referenties. Kies een partner die je sector, profielen en regio kent. Vraag zowel referenties van werkgevers als deelnemers.
  • Welk netwerk biedt het kantoor aan de ontslagen medewerker?
  • Vraag welke rapportering het kantoor voorziet. Hoe dikwijls? Weliswaar met respect voor privacy. Vraag een voorbeeld rapport.
  • Informeer naar de voorziening qua nazorg en garantie.
  • Welke informatie kan het kantoor je bieden over sectorale voordelen en subsidies? Zo voorzien bepaalde sectoren een extra opleidingsaanbod- of budget, vacatures of een tegemoetkoming in de outplacement kost. Bij collectief ontslag betaalt de RVA een deel van de kosten. Informeer je dus goed over wat outplacement kost.
  • Welke extra’s biedt het outplacement kantoor tov. de andere aanbieders?
  • Beschikt het kantoor over een Certo label? Het label garandeert weliswaar niet de kwaliteit van de begeleiding maar wel dat het kantoor en de medewerkers terdege op de hoogte zijn over de outplacement wetgeving.

Ongetwijfeld ben ik nog tips vergeten te vermelden. Wil je erover van gedachten wisselen? Vragen stellen? Geef me een seintje: jens@skillbuilders.be  

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Verlies van een job is meer dan een job verliezen

Het verlies van een job is meer dan een job verliezen

Inzicht

Onze outplacementcoaches krijgen wel eens de vraag hoe het komt dat er in deze tijden van arbeidsmarktkrapte toch nog zoveel mensen in outplacementbegeleiding zijn. Voor velen lijkt het eenvoudig: je verliest je job, er staan duizenden werkgevers te wachten op nieuw talent, dus je gaat meteen terug aan de slag. 1+1=2. Of niet? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach, licht toe. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor