We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/markus-winkler-wpoa2i3mury-unsplash.jpg
Inzicht

Hoe zit het met je nieuwsgierigheid?

Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig. Dat horen onze loopbaancoaches wel eens vaker. Een van de basishoudingen die je nodig hebt om jouw leven een richting te geven is ‘nieuwsgierigheid’. Levenslang leren dus. Aan het woord: Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS. 
 

Kinderen zijn enorm nieuwsgierig.  Het drijft hen om te leren kruipen, om te leren lopen en om de wereld te verkennen.  Kinderen stellen vaak 101 vragen per dag. ‘Mama, waarom zijn de wolken aan de onderkant bobbelig en aan de bovenkant plat?”, ‘Mama, waarom moet ik naar school?”. Ze willen  alles weten.  Maar wist je dat het aantal vragen dat je op een dag stelt, radicaal afneemt als je ouder wordt?  Het blijkt dat kinderen op vijfjarige leeftijd zo’n 120 vragen per dag stellen.  Op zesjarige leeftijd is dat aantal al teruggelopen naar zestig vragen per dag. En tegen de tijd dat we veertig zijn, blijven er slechts vier vragen per dag over. Dat is super jammer! Want door onze nieuwsgierigheid te onderdrukken, missen we ook heel veel mogelijkheden en kansen.

We zijn allemaal ons leven gestart met een enorm grote nieuwsgierigheid. Maar de meeste van ons hebben geleerd dat antwoorden op vragen belangrijker is dan vragen stellen. Omgaan met onduidelijkheden, dingen in vraag te stellen, … we hebben dat niet geleerd. Als we teveel vragen stelden, werden we eerder als ‘lastig’ bestempeld.

Nieuwsgierigheid gaat niet over het vinden van antwoorden

  • Het gaat over het stellen van vragen.

Het gaat niet over het formuleren van een mening

  • Het gaat om het durven uitspreken van jouw verwondering.

Het gaat niet over passen in hokjes

  • Het gaat over het ontdekken van jezelf

Kortom: verlaat af en toe je comfortzone, blijf nieuwsgierig en leer zo vaardigheden en doe ervaring op! Want kennis geeft zelfvertrouwen!

Nieuwsgierigheid heb je nodig om jezelf vragen te stellen. Te ontdekken waar je kracht of je verborgen talenten liggen. Om eindelijk te gaan doen waar jouw passie ligt. Zo sta je sneller open voor nieuwe wegen en ontwikkelingen. En kan je groeien!

Wees dus super nieuwsgierig, experimenteer, leer jezelf beter kennen en ontdek wat je echt wilt.

Heel veel succes met jouw nieuwsgierigheid!

0

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Aarzel niet en contacteer Ellen Tackx of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze loopbaanbegeleidingstrajecten. Tijdens onze begeleidingen maak je met zelfkennis en zelfvertrouwen de loopbaankeuzes die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. Als werknemer in loondienst of zelfstandige kan je loopbaancoaching betalen met loopbaancheques. Ontdek of jij ook recht hebt op loopbaancheques. Je betaalt zelf slechts 40 euro per cheque, de rest betaalt de overheid.

0
Ellen Tackx
50-50

Gebruik je vrije toegang tot onze online workshops

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

"Mijn droom? Euh... Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Inzicht
Inzicht

"Mijn droom? Euh... Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Weet jij waar je naartoe werkt in je leven? En in je professionele carrière? Zonder doel geen motivatie en zonder motivatie geen doel. Ofwel: 'wees geen marionettenmopje van het leven'. Aan het woord is Ellen Tackx, Coach bij Skill BuilderS. Zij getuigt over haar traject waarbij ze, niet zonder slag of stoot, de droom bereikte die ze wilde realiseren.

55+'ers aanwerven: doen of niet?

Inzicht
Old man

55+'ers aanwerven: doen of niet?

Hoe belangrijk is de leeftijd van een persoon bij een aanwerving? En is dat überhaupt iets dat meespeelt? Michèle Titeca, Career Counselor bij Skill BuilderS, ziet dat bedrijven vaak bang zijn om 55+'ers aan te nemen. Maar is die angst terecht? "De nadelen om jongeren aan te werven zijn net de voordelen om oudere werknemers aan te werven en omgekeerd."

Piekeren? Schrijf je zorgen van je af!

Inzicht
schrijven

Piekeren? Schrijf je zorgen van je af!

We beleven geen evidente tijden. Piekeren over onze toekomst hoort daar af en toe bij. Door veel te piekeren, blijf je in negatieve gedachten hangen. Je ervaart continu dezelfde zorgen, alsof de plaat blijft hangen. Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS, reikt een waardevolle tip aan: Schrijf je zorgen van je af.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor