Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/elisa-ph-tVEMwaR9XqI-unsplash.jpg
Inzicht

Kwetsbaarheid op de werkvloer?

Zichzelf kwetsbaar opstellen is voor veel mensen een enorme opgave. Door jezelf kwetsbaar op te stellen, stel je jezelf open voor mensen. Je geeft je bij wijze van spreken volledig bloot. De gedachte alleen al doet sommige mensen huiveren van angst. Kwetsbaarheid wordt immers vaak geassocieerd met een teken van zwakte. Maar is dat zo? Volgens Karen Genetello, coach bij Skill BuilderS, is het heilzaam om ook even stil te staan bij de kracht van kwetsbaarheid. 
 

Beantwoord vooraleer je start met lezen volgende vraagjes:

  • Wat betekent kwetsbaarheid voor jou?
  • Waarmee associeer jij kwetsbaarheid?

 

Jezelf kwetsbaar opstellen in je privésfeer?

Jezelf kwetsbaar opstellen betekent onder meer dat je deelt wat je denkt, voelt en wilt. In je privésfeer gaat dit uiteraard al makkelijker dan op de werkvloer. De drempel ligt veel lager om je kwetsbaar op te stellen ten opzichte van je partner, familie en vriendenkring. Kleine kanttekening: dit is niet voor iedereen het geval, sommige mensen zijn perfect gelukkig om als “gesloten boek” door het leven te gaan. Toch denk ik dat het ook voor hen een verademing kan zijn om met hun naasten gevoelens en reflecties te delen.

Jezelf kwetsbaar opstellen schept een diepere band met je partner, familie en vriendenkring. Door jezelf kwetsbaar op te stellen en te delen wat je écht denkt en voelt zal je een gevoel van verbondenheid krijgen, want mogelijks herkent je gesprekspartner zich in jouw verhaal. Je wordt aanvaard voor wie je bent. Eerlijk? Willen we niet allemaal aanvaard worden zoals we zijn? 

 

Kwetsbaarheid tonen op de werkvloer of tijdens een sollicitatieprocedure?

Jezelf kwetsbaar opstellen op de werkvloer of tijdens een sollicitatiegesprek is iets waaraan je bewust aandacht moet schenken. Werkgevers zijn op zoek naar sollicitanten die de juiste ervaring en kwalificaties hebben, maar evenzeer zoeken ze toekomstige medewerkers die passen in hun bedrijfscultuur en waarmee ze een echte klik hebben.

Dit wil niet zeggen dat je zomaar alles moet vertellen en je diepste geheimen moet blootleggen. Het betekent alleen dat je niet moet doen alsof alles altijd maar fantastisch is.

Het is belangrijk voor de werkgever om te weten dat je als potentiële nieuwe medewerker past in het bedrijf, in de cultuur en in het team. Het persoonlijke aspect wint meer en meer aan belang tijdens een sollicitatieprocedure en dat moet aangemoedigd worden. Als potentiële nieuwe werkkracht ben je namelijk ook deels het uithangbord van het bedrijf, jij bent een verpersoonlijking van de waarden en normen van het bedrijf. 

Jezelf kwetsbaar opstellen op de werkvloer of tijdens een sollicitatiegesprek zorgt voor een goede basis voor het creëren van een vertrouwensband. Bovendien kan je ook je authentieke zelf tonen en dát speelt ongetwijfeld in het voordeel van zowel werknemer als werkgever, toch?

Ook als werkgever doe je er goed aan om jezelf af en toe kwetsbaar op te stellen. Dit zorgt ervoor dat de werknemers jou niet zien als een soort van Superman, maar ook als een gewoon persoon met gedachten en gevoelens zoals jij en ik, een persoon die soms ook twijfelt en niet altijd de waarheid in pacht heeft. Het respect en de vertrouwensband die je zo met je werknemers creëert, is erg waardevol.

0

En nu concreet?

  • Jezelf kwetsbaar opstellen begint bij het aanvaarden van jezelf. Jij bent wie jij bent en jij mag er zeker en vast zijn!
  • Doe aan zelfzorg; wat voelt voor jou momenteel het beste aan? (stel jezelf die vraag dagelijks)
  • Bescherm jezelf als anderen niet goed omgaan met jouw kwetsbaarheid, je kan bijvoorbeeld het gesprek een andere wending geven    
  • Gun jezelf de tijd; jezelf kwetsbaar opstellen is een leerproces en dit gaat niet in 1, 2, 3

 

“Als je kwetsbaar bent, zien mensen ook je kracht.

Als je enkel kracht uitstraalt,

bouw je een muur om je heen”

0
Karen Genetello, coach bij Skill BuilderS
67-33
links

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Waarom is weten wat je wil zo belangrijk?

Inzicht
Weten wat je wil

Waarom is weten wat je wil zo belangrijk?

Ik hoor heel vaak tijdens mijn coaching dat mensen geen energie meer hebben. s’ Avonds uitgeblust thuis komen. Op de bank ploffen en zich dan aan de andere kant schuldig voelen. Voor mij heel herkenbaar. Heel hard werken, elke minuut bezig. Druk, druk, geen rust nemen, want dan krijg ik een schuldgevoel dat ik te weinig doe en als puntje bij paaltje komt: niets gerealiseerd.

Ik werd er me van bewust en begon me af te vragen: ‘Ellen waar ben je mee bezig? en wat wil je eigenlijk bereiken?’ Het werd stil, ik begon te denken maar voelde niets.

Dat ene vraagje “Wat wil je bereiken?” brengt vaak stilte mee

Mensen durven niet meer dromen. Hoe vaak hoor ik niet “Ik zal wel zien wat er komt…” Zulke uitspraak doet mij de kriebels krijgen. Ik wil het even duidelijk stellen: wachten op wat er komt zet geen zoden aan de dijk. Stel jezelf een doel en zet de bakens uit!

Ga maar eens in je auto zitten zonder te weten wat je eindbestemming is. Het eerste kruispunt, heb je al een probleem. Ga je links, rechts of rechtdoor? Voor iedereen kan dit anders zijn, een groot of een klein doel, het maakt niet uit, maar je hebt iets nodig wat ons verder laat drijven in een richting waar wij met ons hart naar toe willen. Wanneer je dit niet hebt, wordt het een hele opgave om beslissingen te nemen.

Wees geen marionettenpopje van het leven

Bepaal wat je wil, dan heb je de drive om ’s avonds nog iets te doen, vind je die energie om dat extraatje te doen. Ben je bereid om dingen te doen die ver buiten je comfortzone liggen.

Ik weet nog goed dat ik 2 dagen per maand naar Zellik moest voor het volgen van een belangrijke coaching cursus. Ik moest om 6 u vertrekken om rond 10 u te arriveren. Totaal buiten mijn comfortzone. Omdat ik mijn droom -coach worden- wilde realiseren, vond ik de energie om telkens heel deze verkeerschaos te trotseren. Ik besefte me dat ik mijn doel echt wel wilde bereiken, anders was ik halverwege al lang terug gedraaid. Maar nu had ik er geen problemen mee.

Samen met mijn coach stippelde ik een stappenplan uit, want de weg was en is nog lang. Maar de chaos verdween in mijn hoofd, want ik wist duidelijk waar ik naar toe wou, allemaal in overzichtelijke kleine, doenbare stapjes.

Denk nu niet dat dit feilloos gaat, nee vallen is mijn specialiteit. Maar terug rechtstaan mijn kracht. Vergelijk het met een weg. Je weet waar je naar toe wil, maar je komt een kuil (een probleem) tegen onderweg, waardoor je naast de weg valt. Daar lig je dan.

Inderdaad, ik ben al heel vaak gevallen, maar dan kijk ik op, daar wil ik naar toe, haal het stof van mijn schouders en stap terug op die weg, richting bestemming. Het is een traject, waar je volharding, motivatie en energie haalt uit je droom die je wilt realiseren. Ga niet kijken wat er gaat komen, draai het om!

Mag het ook ietsje meer zijn?

Inzicht
Visie op bevlogenheid

Mag het ook ietsje meer zijn?

Neen, we hebben het niet over een extra ‘snede hesp’ bij de slager. Maar wel over de manier waarop er gedacht wordt over welzijn op het werk. Mag het ook ietsje meer zijn dan herstellen van een burn-out? Of voorkomen dat we in een burn-out terechtkomen? Mag het pas ietsje meer zijn als we ons doodvervelen of doodergeren in onze job?  Mogen we dan pas beginnen nadenken over onze loopbaan? Kan werk niet méér zijn dan iets ziekmakend, maar net iets dat een bron kan zijn van positieve dingen zoals groei, ontplooiing, plezier,…? Kan het ook iets zijn waar we ook aan bouwen vooraleer de fundamenten instorten? Aan het woord: onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-out coach.

Hoe kies ik het juiste outplacementkantoor?

Tip
Outplacement

Hoe kies ik het juiste outplacementkantoor?

In mijn vorig artikel bescheef ik hoe outplacement je interne en externe bedrijfsimago versterkt. Maar hoe kies je als werkgever nu een geschikt outplacement kantoor? Uiteindelijk betaal je toch een mooie som. Zorg dan dat de begeleiding geen slag in het water is.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor