Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/christin-hume-slbqShqAhEo-unsplash.jpg
Inzicht

Loopbaanbegeleiding volgen... en toch blijven bij je werkgever?

Soms wordt het allemaal eventjes te veel. Ivan Dauwe, Outplacement & Loopbaancoach bij Skill BuilderS vertelt het verhaal van een coachee die het even helemaal niet meer zag zitten in haar huidige job.

Ze was het allemaal wat beu, ze zat in een dip en ze kon niets meer verdragen. Ze was een dierenvriend, had veel paarden. Wou veel liever hele dagen voor haar paarden zorgen, dan slachtoffer te moeten zijn van de werkdruk waarmee ze elke dag kampte  en het ‘niet kunnen inlossen van alle verwachtingen van collega’s en andere mensen. Ze was een pleaser en een perfectionist. Ik label niet graag, maar dit was haar natuur. En dit zal uiteraard altijd zo blijven. Ze had het moeilijk met het gejaagd gevoel om steeds ‘te weinig tijd te hebben om al haar werk goed te kunnen doen’.

En dan contacteerde ze Skill BuilderS voor hulp. Ze stond op het punt om uit te vallen en vond dat de druppel voor haar eigen mentale en fysieke welzijn. Ze dacht dat ze haar werkgever moest verlaten en dat het bij een nieuwe werkgever veel beter zou zijn. Dit was haar loopbaanvraagstuk en eerste hulpvraag naar mij toe. ‘Ivan, kan je me leren hoe ik mezelf moet verkopen bij een nieuwe werkgever?’

Uiteraard wou ik haar hiermee helpen, maar sowieso niet zonder door te vragen en te spitten naar de onderliggende lagen van haar situatie en noodkreet. Al snel kwamen we erachter dat we eerst op andere zaken moesten werken. ‘Hoe komt het dat je je zo onder druk gezet voelt?’ ‘Wie doet dit jou aan: anderen of jezelf?’ ‘Hoe kunnen we je leren om grenzen voor jezelf te stellen, en toch nog steeds een goede relatie hebben met je werkgever?’ ‘Hoe kunnen we jouw communicatiestijl verbeteren? ‘Wat zijn jouw energiegevers, en energievreters anderzijds?’

Dit was allemaal twee jaar geleden. Ze is nog steeds bij haar werkgever en voelt zich veel beter in haar vel. Uiteraard zijn er nog steeds moeilijke momenten, maar ze is blij dat ze dit nu goed kan plaatsen en geleerd heeft om iets meer ‘los te kunnen laten’. Ook al is dit nooit gemakkelijk.

Loopbaanbegeleiding hoeft dus nooit zomaar te betekenen dat werknemers moeten vertrekken bij hun bedrijf, het kan nog zoveel meer betekenen dan dat. Loopbaanbegeleiding kan ook leiden naar meer “werk-plek-geluk".
 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Ik werk dus ik ben – welke invloed heeft werk op jouw identiteit?

Inzicht
Rendieren

Ik werk dus ik ben – welke invloed heeft werk op jouw identiteit?

Voordat je verder leest, neem even de tijd om over het volgende na te denken. Als je onderstaande lijnen moet aanvullen, wat zou je opschrijven?

Ik ben …

Ik ben …

Ik ben …

Ik ben …

Ik ben …

Waarom is weten wat je wil zo belangrijk?

Inzicht
Weten wat je wil

Waarom is weten wat je wil zo belangrijk?

Ik hoor heel vaak tijdens mijn coaching dat mensen geen energie meer hebben. s’ Avonds uitgeblust thuiskomen. Op de bank ploffen en zich dan aan de andere kant schuldig voelen. Voor mij heel herkenbaar. Heel hard werken, elke minuut bezig. Druk, druk, geen rust nemen, want dan krijg ik een schuldgevoel dat ik te weinig doe en als puntje bij paaltje komt: niets gerealiseerd. Aan het woord: Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS.

Mag het ook ietsje meer zijn?

Inzicht
Visie op bevlogenheid

Mag het ook ietsje meer zijn?

Neen, we hebben het niet over een extra ‘snede hesp’ bij de slager. Maar wel over de manier waarop er gedacht wordt over welzijn op het werk. Mag het ook ietsje meer zijn dan herstellen van een burn-out? Of voorkomen dat we in een burn-out terechtkomen? Mag het pas ietsje meer zijn als we ons doodvervelen of doodergeren in onze job?  Mogen we dan pas beginnen nadenken over onze loopbaan? Kan werk niet méér zijn dan iets ziekmakend, maar net iets dat een bron kan zijn van positieve dingen zoals groei, ontplooiing, plezier,…? Kan het ook iets zijn waar we ook aan bouwen vooraleer de fundamenten instorten? Aan het woord: onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-out coach.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor