Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/automatische_pilooot.jpg
Inzicht

Op automatische piloot door het leven

Dagelijkse vaste routines, leven op automatische piloot, geleefd worden... Herken jij dit bij jezelf? Uiteraard is een bepaald automatisme in je dagelijks leven goed en wellicht tot op zekere hoogte zelfs onmisbaar en noodzakelijk. Aan het woord Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS. Zij reikt enkele praktische handvaten aan om bewuster te leven.

Maken we even de vergelijking met de cockpit van een vliegtuig. De automatische piloot kan wel eens leiden tot verslapte aandacht bij de gezagvoerder. 

Ben jij minder opmerkzaam voor uitzonderlijke gebeurtenissen in je leven, dan kan dat leiden tot het potentieel verkeerd lopen van een situatie of kunnen nieuwe opportuniteiten gemist worden.

Bewustwording en zich bewust zijn van wat er rondom jou gebeurt, is de eerste voorwaarde om zelf aan het stuur te staan en alert beslissingen in je leven te nemen. 

Durf de tijd te nemen. Durf rust in te bouwen. Heb oog voor nieuwe horizonten, ervaringen of uitdagingen.

Ontdek hieronder enkele handvaten die helpen om bewuster te leven:

  • Plan bewust, op voorhand, in je agenda enkele momenten voor jezelf in en waar je terug blikt op de voorbije maand en op de komende weken.
  • Dwing jezelf eens uit je comfortzone te stappen. Plan een activiteit die je reeds lang wou uitvoeren en waar je nooit ‘zogezegd’ de tijd voor vond.
  • Sluit je ogen niet voor foute beslissingen, eventuele mislukkingen of gemiste opportuniteiten en bedenk voor jezelf hoe je hiermee in de komende dagen wil omgaan.
  • En last but not least, gun jezelf een klein gebaar van waardering als je zelf vindt dat je erin geslaagd bent enkele stappen bewust vooruit gezet te hebben.

En zoals steeds... het goede voornemen is één zaak, de actie zelf is zoveel belangrijker.

0

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Aarzel niet en contacteer Ellen Tackx of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze loopbaanbegeleidingstrajecten. Tijdens onze begeleidingen maak je met zelfkennis en zelfvertrouwen de loopbaankeuzes die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. Als werknemer in loondienst of zelfstandige kan je loopbaancoaching betalen met loopbaancheques. Ontdek of jij ook recht hebt op loopbaancheques. Je betaalt zelf slechts 40 euro per cheque, de rest betaalt de overheid.

0
Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS
67-33

Gebruik je vrije toegang tot onze online workshops

0

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor