Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/hond_stefanie.png
Inzicht

Over levenslessen, groei, kansen en vertrouwen

Onze coach Stefanie Vleeschouwer adopteerde onlangs een hond en kreeg de grootste en mooiste levensles. Met 2020 in het vooruitzicht wil ze heel graag coaches, recruiters, organisaties, collega's, ouders en vrienden, … vragen te vertrekken vanuit het beste dat iemand in zich heeft. Want elke mens kan groeien, als hij of zij de kans en het vertrouwen krijgt. Stefanie licht haar persoonlijk verhaal hier verder toe.

Ik ben het gewoon een dier in huis te hebben. Een kat was al aanwezig, maar ik wou een hond. En liefst nog een hond uit Spanje, want voor hen is een beter leven vaak enkel te vinden bij ons en onze buurlanden. Adoptie-aanvraag ingediend, telefonische screening, huisbezoek, vele gesprekken met mijn partner. Vergelijkbaar met een sollicitatieprocedure waarbij de organisatie zeker wil zijn van een goede match. Midden juli mochten we ons gezin uitbreiden met Cooper, een knappe Podenco.

Ik dacht te weten waar ik aan begon, tot zijn trauma’s en onzekerheden zichtbaar begonnen te worden. Veel liefde, geduld en beloningen worden onze grootste to do’s voor de komende jaren. We hebben een pracht van een hond, die enorm veel vertrouwen bij ons legt en die zich veilig voelt rondom ons. Straffen doen we niet, maar we belonen hem voor elk goed gedrag dat hij stelt. En is dat niet wat we eigenlijk bij iedereen moeten doen?

2020 komt er aan.

Laat ons als coach, recruiter, organisatie, collega, vriend, … vertrekken vanuit het beste dat iemand in zich heeft.

Mensen kunnen groeien, ze moeten hier gewoon de kans en het vertrouwen toe krijgen. Bij SBS Skill BuilderS krijgen we vanaf onze eerste dag een buddy toegewezen, iemand waar je op kan terugvallen en waar je regelmatig gesprekken mee kan hebben. Daarnaast staan we als medewerker ook heel dicht bij onze verantwoordelijke, we doen enorm veel aan zelfreflectie: waar kan ik nog in groeien? Waar ben ik al goed in? Welke talenten wil ik nog meer benutten in het bedrijf? Het is fijn om in een organisatie te werken die in elke medewerker potentieel ziet.

Mijn boodschap aan iedereen: Bekijk “negatieve” punten als GROEIpunten, leg vertrouwen bij anderen en vertrek vanuit een gezonde positieve naïviteit als je nieuwe mensen leert kennen.

Hoe laat jij andere mensen groeien?! 

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer onze coach Stefanie Vleeschouwer of bel ons op 0800 616 71.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Ontdek onze gloednieuwe podcast-reeks 'Open Blik'

Nieuws
On onze podcast reeks geeft coach Aline Aelberts tips en tricks voor meer geluk in het werk en meer geluk in het leven
12.02.2020

Ontdek onze gloednieuwe podcast-reeks 'Open Blik'

In de podcast-reeks ‘Open blik’ deelt Aline Aelberts, coach bij Skill BuilderS, een ervaren, luchtige en open blik samen met een klant of collega expert in haar/zijn vak. Verschillende hedendaagse thema’s in het kader van persoonlijke groei en (zelf)leiderschap passeren de revue. Aline reikt boeiende inzichten en makkelijk toepasbare tips aan ter inspiratie voor meer geluk in het werk en meer geluk in het leven.

Onzekerheid bij jonge professionals of leidinggevenden: kwaliteit of belemmering?

Inzicht
Onzekerheid bij jonge leidingevenden: kwaliteit of belemmering? Ontdek het in dit inzicht van Skill BuilderS
06.02.2020

Onzekerheid bij jonge professionals of leidinggevenden: kwaliteit of belemmering?

Uit onderzoek is gebleken dat iedereen tijdens zijn loopbaan wel eens te kampen krijgt met wat men “het oplichterssyndroom” noemt. Ondanks je goede prestaties heb je het gevoel dat je niet geschikt bent voor je functie en dat het een kwestie van tijd is vooraleer je ontmaskerd zal worden. Onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach, gaat op onderzoek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques