Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/leadership.jpg
Inzicht

Plek... fundament van geluk

Steven Van Mol, Leadership expert, gaat op zoek naar de impact van "plek" op ons leven. Als essentiële, misschien wel belangrijkste factor van geluk. Je plek krijgen, vinden, innemen, hebben.  Als mens en als human capital professional. Hoe we mensen hun plek geven binnen de maatschappij en binnen onze organisaties.

Plek als Nederlands woord

Plek is een fantastisch Nederlands woord. Meer dan plaats is het een woord dat raakt. Plek is een essentiële voorwaarde tot geluk. Je vaste plek hebben. Dat is mijn plekje. Wat is jouw plek? Maar ook: zijn/haar plek bleef leeg. Ik zoek mijn plek nog... Je plek verliezen. Bepaalde plekken roepen oude herinneringen op. Je plek in het gezin had/heeft ongetwijfeld ook de nodige impact op wie je vandaag bent.

Plek als voorwaarde van geluk

Je plek hebben wijst op twee zaken: de eerste is aanvaarding door de groep. De tweede is dat je iets betekent, dat je toegevoegde waarde hebt. Dat is erkenning.

Als we ons aanvaard voelen, produceren we oxytocine, ook wel het geluks- of knuffelhormoon genoemd. Aankijken, aanraken, knuffelen... allemaal zorgen ze voor een toename van oxytocine. Hierdoor voelen we ons minder angstig en gaan we ons verbinden. Ons vertrouwen in anderen neemt toe.

Wanneer je je erkend, gewaardeerd voelt, ga je dopamine aanmaken, of het "goed gevoel hormoon". We associëren dopamine met euforie, blijdschap, opwinding. Het speelt een belangrijke rol bij beweging, leren, slaap, stemmingen, geheugen en aandacht. Een tekort aan dopamine kan leiden tot depressie, en zelfs Parkinson.

Plek en leiderschap

Plek geven is voor mij de essentie van leiderschap: een context creëren waarin medewerkers zich aanvaard én erkend voelen. Voor wie ze zijn, voor hun talent, voor hun bijdragen. Binnen een groter verhaal, waar we ons mee verbinden en waar we samen vorm aan geven.

Als leider slaag ik daar soms in, maar ik ben me bewust dat ik nog veel vaker faal. In 2012 startten we met Skill BuilderS het Lencioni partnership. Sindsdien ben ik als consultant-facilitator vaak bevoorrechte getuige geweest van organisaties en managementteams die de "plek" principes omarmen. Met vallen en opstaan. Met succes, falen en leren. Wat we "een gezonde organisatie" noemen. Deze inzichten, tips en verhalen wil ik op deze "plek" delen.

De lege stoel

De lege stoel op de foto symboliseert de plek die we hebben. De hond symboliseert de trouw, de affectie en liefde van de mensen die ons op die plek zien. En ons zo ook onze plek geven. De stoel is dus niet echt leeg. Het is jouw plek. 

Meer info over onze visie op leadership?

Contacteer ons

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Vindt gevoel haar plek in onze organisaties?

Inzicht
Heeft gevoel een plek?
03.05.2019

Vindt gevoel haar plek in onze organisaties?

In dit tweede artikel over plek onderzoekt Steven Van Mol, Leadership expert, hoe het uiten van gevoel binnen organisaties nieuwe inzichten oproept. Hoe het niet uitspreken van gevoel tot vervormingen leidt. Hoe gevoel leidt tot betere beslissingen en een groter draagvlak. En uiteindelijk betere resultaten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques