Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/6_maand_terugblik.jpg
Inzicht

Terugblik, open blik en vooruitblik

Deze week zijn we 6 maand na 13 maart 2020 en na de legendarische woorden: 'België gaat in lockdown'. Onze coach outplacement en loopbaanbegeleiding, Stefanie Vleeschouwer, kroop in haar pen en blikt samen met ons terug op de voorbije uitdagende periode. Hoopvol, want er zijn ook mooie aspecten aan deze onwezenlijke tijden die ons ongetwijfeld voorbereiden op een mooie toekomst.

6 maanden in ons kot.

6 maanden in onze bubbel.

6 maanden aan de slag als expert in het gebruiken van digitale tools.

6 maanden gemis van mijn collega’s. Maar ook van festivals, optredens, het niet altijd moeten ontsmetten van mijn handen en niet te hoeven zuchten als ik mijn mondmasker weer eens vergeet.

6 maanden op tijd kunnen starten met koken, gaan wandelen met mijn hond, samen thuis zijn en genieten van mijn huis en terras.

Wie had dit ooit durven denken?

Ik alleszins niet. Ik hoor me 6 maanden geleden nog zeggen tegen mijn coachees: ik laat het jou nog weten of onze afspraak binnen 3 weken fysiek kan doorgaan. Terugblikkend op die woorden kan ik alleen maar eens goed lachen met mezelf. Want hier zitten we nog steeds, zoveel mogelijk van thuis uit te werken. En de wereld blijft draaien (of is het doordraaien?). De economie blijft draaien, misschien minder goed maar ze draait. En de nood aan loopbaanbegeleiding, aan een supporter, aan een luisterend oor, ... is er nog steeds. 

Ik haal veel energie uit het motiveren van mijn coachees. Maar mezelf in de afgelopen 27 weken blijvend motiveren, is me - eerlijk gezegd - niet altijd gelukt. Want wat gebeurt er als we opeens onze vertrouwde omgeving die zo goed aanvoelt, verplicht moeten omruilen voor een nieuwe manier van werken met digitale tools? Ja, weerstand en ontkenning steken de kop op.

Het nieuwe normaal omarmen

Ik vergeleek het gevoel met de 6 fases van rouw: paniek, ontkenning, weerstand, aanvaarding, betrokkenheid en integratie.

Kan je deze fases één voor één doorlopen? Heel netjes en zonder af en toe eens af te wijken of eens achteruit te gaan? Neen. Gelukkig was er de steun vanuit mijn directe omgeving, van vrienden en familie. Van mijn collega’s, verantwoordelijke, van HR en vanuit het ganse bedrijf. Weg met het vertrouwde oude, maar welkom aan het nieuwe normaal. En dat is best OK. Tijdens dit hobbelige parcours was er liefde en appreciatie, maar ook digitale schouderklopjes, wekelijkse check-in momenten met het team en onverwachte “hoe gaat het”-telefoontjes, … Zonder dit alles was het me niet gelukt te staan waar ik vandaag sta. Ik voel me betrokken en geïntegreerd en omarm het nieuwe normaal.

Deze ervaring heeft me de betekenis van die 6 fases geleerd. Ik ontdekte de impact op ons leven, ons dagelijks functioneren om een vertrouwde en vooral veilige omgeving achter ons te moeten laten. Het is en blijft niet evident te moeten starten met een nieuwe uitdaging, in een nieuwe wereld, in een nieuwe omgeving.

“Life is like a road. It has bumps, cracks and obstacles.

But in the end it gets you somewhere.”

 

 • Geloven in digitale coachingsgesprekken?
  Check! Meer zelfs, komen we niet allemaal sneller tot de essentie?
 • Coachees en mezelf laten groeien in hun digitale vaardigheden?
  Check! We hebben geen keuze en ik wil de glimlach van mijn coachees opnieuw zien.
 • Het dagelijks verleggen van grenzen?
  Check!
 • Dankbaarheid?
  Check! En dat vooral richting mijn werkgever Skill BuilderS waarbij we steeds en altijd de nodige ondersteuning krijgen, zowel op digitaal vlak als op persoonlijk vlak.

Hoe ziet onze toekomst eruit?

Geen idee. Laat ons vooral creativiteit blijvend omarmen en daarmee verder aan de slag gaan. Vol vertrouwen. Samen met onze klanten en coachees. 

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer onze coach Stefanie Vleeschouwer.

 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Goede voornemens

Ze zijn er weer ... de goede voornemens!

Inzicht

Wat is jouw goed voornemen voor 2023? Die vraag gaat hand in hand met: hoe kijk jij terug naar 2022? Welke weg heb jij afgelegd en wat was er belangrijk voor jou? Het nieuwe jaar is in aantocht en dus ook die goede voornemens ... Iedereen doet er wel eens aan mee – al dan niet lachend. De populairste en bekendste: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten, geld sparen en een betere job vinden. Maar wat zijn nu precies de slaagkansen van goede voornemens? Deze vraag legden we voor aan Anouk Smets, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. 

Is burn-out besmettelijk?

Is een burn-out besmettelijk?

Inzicht

Burn-out wordt verspreid als een infectieziekte. Dat was de conclusie van een intrigerend onderzoek dat onlangs belicht werd door professor Anseel in een column in De Tijd. Onderzoekers volgden over een periode van 12 jaar Deense werknemers. Blijkt dat werknemers die tewerkgesteld waren in een bedrijf waar veel medische diagnoses gesteld werden in verband met angst, depressie en burn-out vervolgens terechtkomen in een bedrijf waar vervolgens deze diagnoses ook toenemen. Zelfs als deze werknemers zelf geen diagnose hebben gekregen. Conclusie? Werknemers zijn onbewust drager van een mentale stoornis en kunnen daarmee anderen aansteken. Net zoals je soms onbewust drager bent van een virus en het kan doorgeven zonder zelf ziek te worden. Straffe uitspraak, vond onze collega Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, en ging verder op onderzoek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor